Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 11.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Kolesarji so prvo tretjino dirke po Italiji končali s posamično vožnjo na čas. Pred prvim dnevom premora bosta še gorski etapi.

Avtor: Dare Rupar

Zasedba Niet letos praznuje 40 let skupnega ustvarjanja. Ob tej priložnosti je v sredo nastopila v Jutranjem koncertu pri Andreju.

Avtor: Klara Zupančič

08:30
Novice

Mila in Maja sta nadobudni, predvsem pa empatični sedmošolki z osnovne šole Poljane. Raziskovali sta, kako je biti v čevljih nekoga drugega. Na vprašanja o empatiji je odgovarjala profesorica Andreja Avsec z oddelka za psihologijo filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Avtor: Vida Lestan

Po posamični vožnji na čas, ki je prinesla spremembe v skupni razvrstitvi, bo na kolesarski dirki po Italiji na vrsti zahtevna gorska etapa. Večer prinaša derbi nogometnega državnega prvenstva, ki bo odločal o končnem 2. mestu. Maribor bo v Ljudskem vrtu gostil Olimpijo.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Pri nas so avtomobilski saloni tako rekoč preživeti, popolnoma drugače pa je na Kitajskem. Tam je avtomobilski val neverjetno velik, skoraj čez noč je nastalo več kot sto avtomobilskih znamk, proizvodne številke dosegajo milijone. Da so avtomobili na pohodu, dokazuje tudi nedavni avtomobilski salon v Pekingu, ki si ga je v desetih dneh ogledalo skoraj 900 tisoč obiskovalcev. Videli so kar 117 svetovnih premier in 278 električnih in plug-in hibridnih vozil. Kitajci imajo jasen cilj – postati prvi izdelovalci avtomobilov na svetu, pravi Andrej Brglez.

Avtor: Janez Martinčič

Tradicionalni - že 66. - pohod po Poti ob žici tudi letos privablja številne udeležence. Športnorekreativna prireditev je namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi.

Avtor: Luka Skarlovnik, Jure Jeromen

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Sosedovi otroci so za rojstni dan dobili dron. Leti tudi nad našim dvoriščem. Je to dovoljeno? Na plaži slišim zvok drona, vidim ga ne. Nas kdo snema? Koga naj obvestim? To je le nekaj vprašanj, ki se porajajo ob vse pogostejši uporabi brezpilotnih zrakoplovov, kot se pravilno reče dronom.

Avtor: Tjaša Škamperle

12:30
Novice
13:30
Novice

Puuluup je duo iz Estonije, ki je - skupaj z zasedbo 5miinust, ki izvaja hip hop - letošnji predstavnik domovine na Pesmi Evrovizije. Med drugim smo ga videli tudi pri nas, na lanskem Mentu, na katerem je navdušil z izjemno dovršenim nastopom. Sicer pa ima Puuluup v svoji diskografiji že tri albume.

Avtor: Jernej Sobočan

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Pred letošnjim finalom Evrovizije v Malmöju bomo preverili sveže informacije iz zakulisja odrskih nastopov, sprehodili pa se bomo tudi po ulicah tega švedskega mesta, ki te dni živi z evropsko glasbo.

Avtor: Barbara Vidmajer

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V sobotnem popoldnevu spremljamo kolesarsko dirko po Italiji. Osma etapa prinaša tri kategorizirane vzpone in boje osrednjih favoritov za končno zmago.

Avtor: Aljaž Golčer

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V Malmöju na Švedskem je na vrsti zadnje dejanje 68. Pesmi Evrovizije. V velikem finalu se za zmago poteguje 26 skladb, med njimi slovenska predstavnica Raiven s skladbo Veronika. Gostitelj večera je Maj Valerij, skozi vse nastope in posebnosti večera pa vas bo popeljal skupaj z Igorjem Bračičem. Glasbenikom, satirikom, živookarjem in velikim ljubiteljem evrovizijskega spektakla.

Avtor: Maj Valerij

Zadnja sprememba: 10.05.2024 15:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt