Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


S pomočjo pristnega zvoka se odpravite na ta čas nedostopne kraje po Sloveniji. Nepremostljivih ovir ni. Svoboda domišljije ostaja brezmejna.


20. 04. 2020

Sprehod po ljubljanskem živalskem vrtu

Slišati je pomladno razpoložene ptice, ki so na vrhuncu gnezdilne sezone, manjka pa tisti, za živalski vrt značilni otroški vrvež. Živali se bolj kot sicer zadržujejo ob robu ograde, mladiči, stari komaj mesec dni, pa so tisti, ki redkim mimoidočim namenijo najradovednejši pogled. Mirno in prijetno je. Za živali nič kaj drugače. Razen njihovih krožnikov. Zaradi manjšega števila priboljškov so ti zdaj nekoliko bolj prazni kot sicer. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas v seriji Izlet doma posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


17. 04. 2020

Zelenci

V talnem izviru Save Dolinke navsezgodaj čofotajo race. Jutranje kopanje, preden se prepustijo sončenju na travi. Njihov dom je gorenjski naravni rezervat, obarvan v smaragdno zeleno. Od sonca sramežljivo razgret razgledni podest vas vabi, da se usedete. Povsem sami ste, obdani z neokrnjeno naravo. Zaprete oči in uživate ob zvoku šumenja dreves in prijetnem petju ptic. Predrami vas edinole žolna. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas v seriji Izlet doma posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


15. 04. 2020

Slap Rinka v Logarski dolini

Logarska dolina je razglednica, ki si jo zlahka prikličemo v spomin. A kako zveni? Odgovor bomo poiskali na izviru reke Savinje, pod Okrešljem. Slap Rinka je visok 90 metrov in že običajno dovolj glasen, da preglasi okoliške živali in ljudi. Tokrat ste pod slapom sami. Šum padajoče vode vas bo pomiril in osvežil, a zapreti morate oči in si nadeti slušalke. Ko boste prihodnjič v naravi, pod slapom, boste cenili tudi to čarobno podrobnost: zvok padajoče vode, polne energije. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas v seriji Izlet doma posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


14. 04. 2020

Otok ljubezni na Muri

Bregovi reke Mure so polni življenja, in to se najbolje sliši ob jutranjem soncu. Ptičja budnica zveni oživljajoče, ujamejo pa jo le tisti, ki vstajajo zgodaj. Petje ptic spremlja zmerno počasen ritem reke, ki nedaleč stran poganja plavajoči mlin. Odprite okna ali pojdite na balkon, zaprite oči in se prepustite prostorskemu zvoku iz slušalk. Zdaj sedite na levem bregu Mure in gledate proti vzhodu. Tako zveni sveže jutro na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas v seriji Izlet doma posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


13. 04. 2020

Kraški gozd

Skrivnostni svet brezen, udorov, vrtač, dolin in uval, obdan s kraškim gozdom, se v svojem počasnem ritmu odpravlja na nočno potovanje. Spomladansko sonce, ki je dodobra osušilo rdečo prst, se odpravlja k počitku. V večerni pozdrav mu kliče kraška burja z zborom številnih ptic, ki iščejo svoja nočna gnezda. S slušalkami se lahko, medtem ko sonce zahaja, preselite pod krošnje borovcev v osrčje kraškega gozda. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas v seriji Izlet doma posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


10. 04. 2020

Izolski mandrač

V zapolnjen mandrač se upira zgodnje popoldansko sonce. Svež veter z morja igra svojo melodijo na jambore in vrvi številnih jadrnic, ki se prijetno zibljejo skrite za valobranom. Nad plesom bark občasno zaokrožijo galebi, ki pogrešajo ribiče. Izola, kljub osami polna zvočnega življenja, vas čaka v slušalkah.


09. 04. 2020

Ferrarijev vrt v Štanjelu

Znamenito delo arhitekta Maksa Fabianija je posebna paša za oči. Prav posebno doživetje pa ponuja tudi za ušesa. Skriti svet, ki se prebudi, takrat ko ga ne vidimo. Pridružite se naravnemu orkestru v osrčju zastalega kraškega bisera. Štanjel na Krasu že dolgo ni bil tako živ. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


08. 04. 2020

Mesečev zaliv

Na vrhu klifa nad Mesečevim zalivom se odpira mogočen razgled na Tržaški zaliv. Ko se po strmi in vijugasti poti počasi spuščamo proti prodnati plaži, nas med ptičjim petjem že božajo rahli zvoki morja. Nič drugače ni, ko nas med opazovanjem Julijskih alp, s Triglavom na čelu, prijetno žge spomladansko sonce. Ponujamo vam nežen zvok morja, ki vas v slušalkah odpelje v Mesečev zaliv. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


07. 04. 2020

Šunikov vodni gaj v Lepeni

Med čudovite tolmune, korita in slapove spomladanskega gozda v neokrnjeni naravi pod zasneženim Krnom. Ob pomoči zvoka in domišljije se lahko v domačem okolju preselite v Šunikov vodni gaj v dolino Lepene. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


06. 04. 2020

Rakov Škocjan

Zvočno doživetje narave v prvi osebi. Nastopajo ptice, komaj slišno žuborenje potoka in spomladanski veter, ki pospravlja jesensko listje. Ob pomoči zvoka in domišljije se lahko v domačem okolju preselite v Rakov Škocjan, ki v toplih pomladnih dneh brsti v svoji glasni tišini. Lepote narave so številnim nedostopne, pomiritve pa nikoli nismo potrebovali bolj kot zdaj, zato smo za vas v seriji Izlet doma posneli pristne zvoke neokrnjenega okolja.


04. 04. 2020

Izlet doma - napoved

S pomočjo pristnega zvoka se odpravite na ta čas nedostopne kraje po Sloveniji. Nepremostljivih ovir ni. Svoboda domišljije ostaja brezmejna.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt