Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športna zgodba

2945 epizod

2945 epizod


Zanimivosti, analize, družbeni vidiki športnega dogajanja.


20. 05. 2024

Kolesarska dirka po Italiji

Na kolesarski dirki po Italiji je danes zadnji prost dan, potem bodo sledile najzahtevnejše etape, ki prinašajo strme vzpone v Alpah. Ti bodo odločali tudi o končnem zmagovalcu.


19. 05. 2024

Košarkarska liga NBA

Končnica najmočnejše košarkarske lige na svetu ponuja ostre in izenačene boje. Med ekipami, ki so v boju za naslov prvaka, je še vedno Dallas s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem.


18. 05. 2024

EP v slalomu na divjih vodah

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Tacnu se bo po težavah z močnimi padavinami in previsoko gladino Save nadaljevalo z boji kajakašev. Po kvalifikacijah bosta sledili tekmi v posamični in ekipni konkurenci.


17. 05. 2024

Športno plezanje

Sezona športnih plezalcev se nadaljuje na Kitajskem. V Šanghaju se merijo v kombinaciji težavnostnega in balvanskega plezanja, kjer je dobra uvrstitev nujna v boju za olimpijske igre. Po tekmi na Kitajskem bo treba dobro odplezati še sredi junija v Budimpešti, saj bodo šele po obeh tekmah le najboljši prejeli zadnje vozovnice za Pariz.


16. 05. 2024

Večer šampionov

Smučarska zveza Slovenije je priredila slavnostni dogodek, na katerem je počastila uspehe in dosežke športnikov, ki so v pretekli zimi tekmovali pod njenim pokroviteljstvom.


15. 05. 2024

EP v slalomu na divjih vodah

Slalomisti na divjih vodah se bodo v Tacnu pomerili za evropske naslove. Savske brzice bodo prvenstvo stare celine gostile tretjič.


14. 05. 2024

Liga narodov v odbojki

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na ligo narodov. Zadnji turnir elitnega tekmovanja bo junija v Ljubljani, po katerem bodo znani vsi udeleženci olimpijskega turnirja v Parizu.


13. 05. 2024

Svetovno prvenstvo v motokrosu

Najboljši motokrosisti sveta so se prvič pomerili v Galiciji, na povsem novem prizorišču svetovnega prvenstva. V zgoščenem sporedu spomladanskega dela sezone, bo že to nedeljo sledila nova dirka v Franciji.


12. 05. 2024

Nogometni derbi

V Ljudskem vrtu sta se sinoči v predzadnjem kolu nogometnega prvenstva pomerila Maribor in Olimpija. Ob prevladi Celja v letošnji sezoni je večnima tekmecema ostal boj za 2. mesto.


11. 05. 2024

Kolesarska dirka po Italiji

Kolesarji so prvo tretjino dirke po Italiji končali s posamično vožnjo na čas. Pred prvim dnevom premora bosta še gorski etapi.


10. 05. 2024

Rokometne kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Slovenski rokometaši lovijo uvrstitev na svetovno prvenstvo 2025. Zadnjo prepreko v kvalifikacijah predstavlja reprezentanca Švice, s katero se bo Slovenija po včerajšnji tekmi v Kopru vnovič pomerila v nedeljo.


09. 05. 2024

Kajak na mirnih vodah

V Szegedu v teh dneh potekajo olimpijske kvalifikacije kanuistov in kajakašev na mirnih vodah. Slovenija ima na Madžarskem močne adute predvsem v sprinterskih preizkušnjah.


08. 05. 2024

Mednarodna smučarska zveza

V Portorožu v teh dneh potekajo delovne skupine Mednarodne smučarske zveze, ki v letošnjem letu praznuje stoletnico delovanja.


07. 05. 2024

Strelstvo

Strelci so stalnica slovenskih olimpijskih delegacij. S tremi kolajnami Rajmonda Debevca so tudi ena najuspešnejših panog. V zadnjem obdobju je za stik z vrhom skrbela Živa Dvoršak, lahko pa se primeri, da bodo igre v Parizu prve brez slovenskih strelcev v času samostojnosti.


06. 05. 2024

Odbojkarska liga prvakov

V Turčiji se je z velikim finalom končala odbojkarska liga prvakov. V Antalyi je za nekaj slovenskega pridiha poskrbel reprezentant Jan Kozamernik, član italijanskega moštva iz Trentina.


05. 05. 2024

Kolesarska dirka po Italiji

Začela se je 107. kolesarska dirka po Italiji. Na tej je že uvodni tekmovalni dan ponudil strme vzpone, ki se bodo v italijanski deželi Piemont nadaljevali tudi danes.


04. 05. 2024

Hokej na ledu

S tekmami zadnjega kroga se bo v Bolzanu končalo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu drugega kakovostnega razreda. Slovenija se bo z Madžarsko pomerila v večerni tekmi, po kateri bosta znani reprezentanci, ki bosta prihodnje leto spet igrali med svetovno elito.


03. 05. 2024

Kolesarska dirka po Italiji

Svetovna kolesarska elita je zbrana na zahodu Italije, kjer se bo jutri začela prva tritedenska dirka v letu. Osrednji favorit za zmago je Tadej Pogačar, prvi kolesar sveta, ki je v spomladanskem delu sezone blestel na enodnevnih dirkah.


02. 05. 2024

Nogometna liga prvakov

Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi nogometne lige prvakov. V vlogi gostiteljev sta bila Bayern in dortmundska Borussia. O tem, kako dobro sta nemški ekipi izkoristili prednost domačega igrišča pred povratnima tekmama, se posvetimo v tokratni športni zgodbi.


01. 05. 2024

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu

Za slovensko hokejsko reprezentanco, ki se je na svetovnem prvenstvu pomerila z Južno Korejo in Romunijo, se začenja odločilni del prvenstva. Nocoj se bo pomerila z gostiteljico Italijo, ki se - tako kot Slovenija - želi vrniti med svetovno elito.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt