Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

V studiu:
 
Izbor glasbe:  
0
 
30
30
V ŽIVO
Glasbeni SOS

Priporočamo

Tour 202 Srečko Glivar: Bela majica na dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero

Druga etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji se je začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini.

Popevka tednaGlasovanje za Popevki tedna

Vsaj danes bo dišalo po poletju. Sveže glasbe za novi Popevki. Spletno glasovanje do 14.25, deset minut kasneje do konca na 01 475 2 202.

Mihilizem Matjaž Kek: Ne znam brez čustev

Vemo, kdo je Matjaž Kek, ne? Tisti, ki je dovolj nor, da prevzame precej nerealno kolektivno ambicijo, da bo Sloveniji na evropskem prvenstvu v nogometu kdaj lahko uspelo? Ali tisti, ki je dovolj pogumen, da se upa vrniti v Slovenijo, ko našim žogobrcem spet ne uspe? Eno in drugo! Ni lahko biti nogometni selektor.

Jajca Moraš.

Leta 1999 je Janez Burger režiral prelomen film, v katerem na koncu mlad moški pripoveduje zgodbo o žogi. Rad bi igral košarko s prijatelji, a izkaže se, ko žogo, ki jo je kupil po akcijski ceni, končno napihne, da ni prava, ampak, kot reče sam, "taka, otroška". Ne le ta zgodba, celotni film V leru je domala popolna metafora; že naslov zadene bistvo.

Tour 202 Zaradi dirke po Sloveniji naši mladi kolesarji prej dobijo priložnost pri najboljših ekipah

Z etapo od Murske Sobote do Ormoža se je začela jubilejna 30. etapa kolesarske dirke po Sloveniji.

Goran Zadnja četrtina: Ko si na dnu, se moraš pobrati. Kaj pa, ko si na vrhu?

Kaj pa zdaj? To je verjetno najtežje vprašanje od vseh vprašanj, ki si jih človek lahko zastavi. Ko si na dnu, vsaj veš, da moraš gor. Kaj pa, ko si na vrhu? Znana alpinistična modrost je, da je težje sestopati z vrha, kot se povzpeti nanj. V košarki pa redko slišimo, da je tudi zmagovati težko, ne le izgubljati. Po porazu se moraš pobrati in iti naprej. Od poraza do poraza do končne zmage. Kaj pa po končni zmagi? Ko ostaneš sam s seboj.

Glasba

Notice Dear Annie - Crybaby

Dear Annie se vračajo v Notice. Singel Freshly je tako nasledil nov z naslovom Crybaby, kaj še je novega, pa vokalistka in klaviaturistka Anja Trobec ter sicer tudi član Prismojenih profesorjev bluesa, kitarist Julijan Erič.

Na sceni Maja Keuc – Sončnice

Maja Keuc predstavlja album Sončnice, na katerem razkriva igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo. Besedila in melodije nihajo med svetlobo in temo ter lahkotnostjo in težo. V oddaji avtorica odkritosrčno o zasnovi in udejanjanju idej.

Glasba 202 Keep in Mind Festival

Konec tedna bo v različnih prostorih Metelkove potekal Keep in Mind, festival, ki obiskovalcem ponuja širok nabor sodobnih klubskih zvokov in alternativne kulture. Kot so še zapisali zaslužni, se festival navezuje na korenine elektronske klubske kulture z majhnimi, temnimi in intimnimi prizorišči, meglo in stroboskopskimi lučmi, znojem in plesom v duhu enotnosti in inkluzivnosti.

Izštekani Izštekani The Canyon Observer

The Canyon Observer je eden najglasnejših bendov, kar jih raste na naši grudi.

Glasba svetov Magnifico – 30 let samostojne glasbene kariere, 1. del

Magnifico velja za enega najuspešnejših slovenskih glasbenikov. Za njim je že trideset let uspešne samostojne glasbene kariere. Še danes ostaja glasbeno inovativen, v besedilih iskren, pošten, neposreden. Pravi šarlatan in džentelmen, kar vam bo tudi dokazal v obeh oddajah Glasba svetov.

Glasba 202 Rockoteka 25: Marko Brecelj - Cocktail (Obilni poslovilni), Tomaž Pengov - Odpotovanja, Slash - Orgy of the Damned

Otvoritev razstave Ložacija Nesprijaznjenega, Adrijana Brecelj in Darjo Rot predstavita ponovni izid albuma Marka Breclja - Cocktail - Obilni poslovilni, Mojca Menart izid Tomaža Pengova - Odpotovanja, Matevž Oven Brecelj spregovori o dokumentarnemu filmu, ki ga je posnel o plošči Odpotovanja Tomaža Pengova, ljubitelji blues rocka pa boste navdušeni nad novim albumov Slasha

Notice Moving as a Giant - The World

Moving as a Giant je novopečeni post-rock/noise trojec iz prekmurskega podtalja. Na kratko - hrup, kitarski efekti in močan ženski vokal. V studiu sta se pred izidom prvenca, na katerem je tudi skladba The World, ki jo bomo predstavili v Noticah, oglasila Martin in Bojana. Ta je ob prihodu dejala: "Hvala bogu, da če so že poslali dva introvertiranca, intervju ni v živo."

Na sceni Fed Horses - M.L.A.D.

Ime Fed Horses pooseblja delovanje Urše in Jureta Mihevca. Dobro sta se dokazala že na dveh EP-jih in koncertnem albumu. Svežino izraza iščeta v žanrski različnosti, saj se raziskujoče oddaljujeta od indie kantrija in alt popa. Album M. L. A. D. se poklanja področju duševnega zdravja in prinaša zgodbe zavetja, ljubezni, odpuščanja, strasti, hrepenenja in upanja. Več pa pevka Urša Mihevc.

Galerija Domačice pol-letja 2024

Fenomenalna predvajalna lista, na kateri so zgolj in izključno nove znanke in novi, cca. novi znanci. Recept je znan, namen je jasen: Vročini se prepuščamo v sodelovanju s slovensko trap, nu-soul, R&B, neo-pop in rapersko elito. V posadko so poklicani Capital Crew, Ezra, Jenn, YngFireFly, Veronika Nikolovska, Aima Vittori, Tin Božič, Majlo 27, T.A.M.Z.Y. in Smirbe, Nejc Pipp, ACSVG, BuyMoney, Vazz, MihaMih in Dia, Mladich z Drillom ter Gramatik, Ichisan in Monom.

Glasba 202 Rockoteka 24: Reška glasbena scena (Rijeka-Paris-Teksas)

Po 37 letih je izšla ponovna izdaja zbirke reške glasbene scene pod naslovom "RIJEKA-PARIS-TEKSAS". Zbirka "Rijeka-Paris-Texas" je bila prva plošča, ki je odsevala vso moč reške pumpajoče in eksplozivne post-punk in novovalovske scene. Na novinarski konferenci, ki jo je vodil Igor Bašin - Bigor Vim, Pavica Čabrijan aka Vim Cola, Igor Stevanović in Darko Terlević tudi o sodobni reški glasbeni sceni. Svoje pa bo v pogovoru dodal idejni vodja projekta, tudi lastnik založbe Dallas, Goran Lisica - Fox.

Notice Svojat - Tri disgracije

Avant-rokovski power trio Svojat ima nov album z naslovom Ošili me modro. Med šestimi skladbami je tudi skladba Tri disgracije, ki jo izpostavimo v oddaji.

Jutro

Antikviz Zobje

Pet podatkov o zobeh, iščemo napačnega!

Jezikanje Ni Luke, Luka ali Lukata? Morda Lukana? Je Lukov ali Lukin uspeh?

Ponovimo osnove! Kako sklanjamo imena in priimke? Poskusite z Luka, Jedrt, Karmen ali s priimki naših politikov, sklanjajte Emilija Stojmenova Duh, Irena Joveva ali Zmago Jelinčič Plemeniti.

Globalna vas Na vsake toliko gre lava čez cesto

Tadej Venta je na Islandijo šel kot nogometaš, tam pa postal nogometni (in pred nedavnim še košarkarski) sodnik. Pred leti pa je med ogledom nekega nogometnega srečanja njegov pogovor s prijateljem na tribuni preslišal lokalni veljak iz enega najbolj znanih geotermalnih vrelcev Modra laguna in mu ponudil službo. Od takrat naprej, čeprav ne več v istem zdravilišču, dela "na bazenu". Če se na Islandiji dokoplješ do državne službe, pravi, to pomeni, da ti je padla sekira v med. Poleg tega, da v delu uživa, in poleg tudi za islandske kriterije lepe plače, mu "skandinavski" 32-urni delovnik omogoča, da se poleg svoje primarne zaposlitve še vedno ukvarja tudi s športom oziroma dodatno dela kot sodnik. V oddaji med drugim pripoveduje o tem, kako ga severni sij nič več ne gane kot včasih, o tem, da se mu zdi, da preostali svet vse preveč mitologizira polarno noč in domnevno depresijo, ki naj bi jo ta povzročala med islandskim prebivalstvom. Po njegovem imajo Islandci precej manj težav z zimsko sivino in temo kot Slovenci. Pa tudi o tem, kako se je kmalu navzel islandske vikinške pokončnosti: spominja se leta 2011, ko so ga po izbruhu vulkana, ki je z oblakom saj močno ohromil evropski zračni promet, zaskrbljeni bližnji klicali iz Slovenije, češ, kaj se dogaja in ali je na varnem ... Sam pa ni vedel, zakaj vsa ta panika. Danes skozi okno svojega domovanja v Keflaviku vidi ognjenik, ki ta hip bruha, pa ga to tako kot vulkanov vajenega lokalnega prebivalstva, čeprav ti pogosto povzročajo infrastrukturno škodo, ne gane preveč.

Jutro 202 Zajtrk za kosilo in kosilo za večerjo

Čas dopustovanja, po vsej verjetnosti nekje ob morju, je obdobje, ko izginejo marsikatere obveznosti in skrbi. Vsak si želi, da bi imel več dopustniških dni, in strinjamo se lahko, da jih je treba karseda najbolje izkoristiti, pa tudi če za nekatere to pomeni teden dni premikanja po relaciji brisača−morje−postelja. Ta teden smo vas spraševali, kaj si radi privoščite na dopustu, česar si doma ne bi, kajti čas dopustovanja je dimenzija zase, samo in zgolj takrat igramo minigolf, v trgovino hodimo v kopalkah, rešujemo križanke in zajtrkujemo, ko je kosilo ter kósimo v času večerje.

Jutro 202 UgibAnja: Španija, 3. junij in 22

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje.

Jutro 202 Glodbe: Festivalsko in koncertno poletje

Uršula in Žiga sta Glodbe pospremila v večni arhiv. Pogovarjala sta se o Žiginem drugem najljubšem festivalu Primavera Sound v Barceloni. O izvajalcih in o tem, kateri kriteriji morajo biti izpolnjeni za dober koncert oziroma festival?

Antikviz Bolgarija

Pet podatkov o Bolgariji, iščemo napačnega!

Jezikanje Zdravstveni dispečerji morajo prepoznati stisko klicatelja

Kako zdravstveni dispečerji ohranijo mirnost pri nemirnih in prestrašenih klicateljih, kako komunicirajo s tujci, ki ne govorijo slovensko in kako z otroki? Zdravstvena dispečerka Katja Avguštin opisuje komunikacijo sprejemnih in oddajno-nadzornih dispečerjev, ki prevzamejo in vodijo klic na pomoč na 112.

Globalna vas Myoko, japonsko mesto, ki je pobrateno s Slovenj Gradcem

Karmen je ena prvih slovenskih diplomantk afriških in azijskih študij. Še pred začetkom šolanja na ljubljanski Filozofski fakulteti je nekaj časa v Sloveniji opravljala različna dela in leto dni preživela v Veliki Britaniji, po končanem študiju pa začela intenzivno iskati priložnosti za delo na Japonskem, kjer zdaj živi že 20 let. Točneje v mestu Myoko, ki je že dolgo pobrateno z našim Slovenj Gradcem. To pomeni, da imata vzpostavljene močne povezave, prek katerih potekajo različne oblike kulturne izmenjave: med drugim z medsebojnimi obiski krajanov, tudi srednješolcev, ki tako spoznavajo slovenski oz. japonski svet. Pri tej mednarodni povezavi je sama odigrala pomembno vlogo med svojim delom na občini v Myoku, kjer pa se je po slabih 15 letih dela vsega skupaj vendarle malo naveličala, in pred kratkim odločila, da poskusi z delom v turizmu. Zdaj dela v enem najbolj prestižnih myoških smučarskih središč.

Jutro 202 Kako sta pa vidve dobili ime, Kaja in Veronika?

Je nekaj, po čemer se razlikujemo. Za številnimi od njih pa se skrivajo zanimive zgodbe. Kako ste pa vi dobili ime? Kaja je svojega dobila po igralki, Veronika pa po tovorni ladji. Če imaš zanimivo zgodbo se nam javi na val202@rtvslo.si ali pa na odzivniku na številki 051 202 202.

Jutro 202 Ne čakaj na januar, naspi se!

Tri, štiri, kdaj? V torek ob 8.00 zjutraj! Gostimo ljudi, ki so z majhno spremembo sebe veliko dodali k boljšemu zdravju in počutju. Strokovnjakinji Maja Bresjanac in Lana Blinc nam povesta, kako. Tokrat se pogovarjamo o spanju. Kako pomembno je, da dovolj spimo ter da je naš spanec kakovosten? Kaj vse povzroči pomanjkanje spanja? Kako ga lahko izboljšamo? Svojo izkušnjo s pomanjkanjem spanja je delila tudi Petra Sever, ki je deset let delala v službi z nerednim večizmenskim delovnikom.

Aktualno

Proti etru Tina Vrbnjak: Lady Macbeth je vloga, ki bi jo rada raziskala

"Niti ne gre zato, kaj bi rada igrala, ampak bolj s kom, kaj, v kakšnem konceptu in s kakšno možnostjo vpletenosti pri ustvarjalnem procesu. In pa seveda ekipa, kolegi!"

Frekvenca X Bolgarska raziskovalna baza na Antarktiki

Bolgarija je članica Evropske unije, ki vlaga v nekatere zanimive znanstveno-raziskovalne projekte. Od leta 1988 imajo na otoku Livingstone celo svojo antartktično postajo, kjer v sklopu različnih mednarodnih odprav potekajo raziskave s področja geologije, glaciologije, oceanografije, biologije, topografije … V aktualni ekspediciji so med drugim raziskovali vpliv podnebnih sprememb na ledenike in prisotnost mikroplastike na Antarktiki.

Avtomobilsko prometne minute Je velik športni terenec res bolj varen?

Tudi pri nas ni malo tistih, ki se dobro počutijo predvsem v velikih, visokih in zmogljivih avtomobilih, čeprav jih na evropskih tleh še zdaleč ni toliko kot recimo v Združenih državah. Ne glede na to, ali je želja po takšnih avtomobilih odraz realnih potreb ali dobro usmerjenega marketinškega ustvarjanja želja po njih, imajo tovrstni avtomobili nekaj posebnosti, žal tudi smrtno nevarnih. Poskusi so namreč pokazali, da voznik s svojega mesta ne more videti otrok, ki so pred sprednjo masko – v enem od poskusov so jih pred avto posedli kar sedemnajst, ne da bi bili v voznikovem vidnem polju. Tudi višina in mesto, na katero je v avtomobilu nameščen motor, močno povečata verjetnost za hude poškodbe pešcev, slabša preglednost izza volana pa povečuje število poškodovanih kolesarjev in motoristov.

Evropa osebno Tiago Ferraro: Boji se rutine in ustaljenega življenja

Tiago Ferraro prihaja iz Sao Paola v Braziliji, že skoraj deset let pa je digitalni nomad. Ima stalni naslov, na katerem sicer ne prebiva, nanj prejema le pošto. Ob vprašanju, ali bi se kdaj ustalil, pravi, da ne, ker ga je strah “normalnega” življenja. Živi od pustolovščine do pustolovščine, obiskal je že več kot 60 držav, leta 2017 tudi Slovenijo, ki jo je prekolesaril.

Vroči mikrofon Zakaj z osnutkom novega Zakona o gostinstvu rešujemo tudi stanovanjsko krizo?

Oddajanje stanovanj v kratkoročni najem se je v zadnjih letih močno povečalo. Število nepremičnin iz Slovenije, ki se oglašujejo na spletni platformi Airbnb, se je po podatkih, ki so jih objavili na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, od leta 2015 do leta 2023 povečalo za 400 odstotkov. Skoraj polovica vseh nepremičnin je samo v petih občinah, v Ljubljani, Piranu, na Bledu, v Kopru ter v Kranjski Gori. Pristojno ministrstvo je zato v javno obravnavo poslalo osnutek novega Zakona o gostinstvu, ki na področju kratkoročnih najemov uveljavlja številne spremembe. Oči javnosti pa so najbolj uprte v del zakona, ki predvideva novo omejitev dni za ponudnike kratkoročnega najema. Kako na zakon gledajo sobodajalci in predstavniki turističnih zavodov?

Botrstvo Stanovanje bodo raje oddali nekomu s psom kot nekomu z dojenčkom

Revne družine so pri iskanju najemnega stanovanja brez kakršne koli pogajalske moči, praviloma jih ponudniki stanovanj zavrnejo takoj, že zato, ker sploh imajo otroke, kaj šele, če jih imajo več ali če so ti še majhni. Če pa stanovanje uspejo najeti, pa pogosto dneve načrtno preživljajo čim več zunaj doma, samo zato, da ne bi bilo karkoli narobe, da se ne bi nad čim pritoževali sosedje in bi zato izgubili dom, kažejo izkušnje strokovnih sodelavk programa Botrstvo pri delu z družinami, ki svoj dom iščejo na zasebnem najemnem trgu nepremičnin. Iskanje je za družine, še posebej, če imajo omejena finančna sredstva, izrazito stresna izkušnja, ki jih sili tudi v najemanje bistveno premajhnih in za bivanje skrajno neprimernih stanovanj. Ki so zanje kljub temu edini dom. S čim se soočajo, zakaj je prepričanje, da družine ni mogoče izseliti, precej napačno in na kaj morajo tako najemniki kot najemodajalci paziti pri sklepanju pogodb?

Toplovod Pred koncem o koncu: kaj sledi po tem, ko je enkrat konec?

V zadnjem Toplovodu pred čisto čisto zadnjim Toplovodom verjetno nima smisla razpravljati o konoplji, evtanaziji ali evropskih volitvah. Pa dajmo o koncu. Ker je blizu in neizogiben. Kakšne so vaše predstave o tem, kaj se zgodi, ko se naše življenje konča? Še bolj pa nas bo zanimalo, kako naše oziroma vaše predstave o koncu življenja vplivajo na življenje samo. Ali kje opazite zanimiv vzorec? Kako naše predstave o smrti in posmrtnem vplivajo na življenje?

Zapisi iz močvirja Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem. Med drugimi tudi vprašanju o človeški naturi in smislu vojne.

Kulturnice SNG Drama: tudi zgodovinsko pomembna ustanova

Cyrano de Bergerac je naslov predstave, ki se je v zgodovino Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana pred njegovo prenovo zapisala kot zadnja predstava, ki so jo igrali na starem odru. Kolektiv se bo zdaj s kostumi, reflektorji in drugimi odrskimi pripomočki za nekaj časa preselil v Šiško, na Litostrojsko cesto 56 oziroma v halo L56, kjer bodo vse službe Drame ostale do konca celovite prenove, ki je gledališče ni doživelo vse od začetka leta 1911. Takrat je bilo to nemško gledališče poimenovano kot Jubilejno gledališče cesarja Franca Jožefa. O motivih za njegovo graditev pa nam je več povedala kustosinja, pedagoginja in teatrologinja na Slovenskem gledališkem inštitutu Sandra Jenko, ki v svoji znanstveni monografiji prikazuje razvoj nemškega gledališča v Ljubljani.

Vroči mikrofon Kako pametno je uporabljati pametne droge?

Zdi se, da je zadnja leta med študenti kot pomoč pri učenju močno razširjena uporaba farmakoloških sredstev za krepitev kognitivnih sposobnosti. Čeprav gre po večini za načeloma varna zdravila, ki se predpisujejo predvsem za zdravljenje hiperaktivnosti in narkolepsije, pa njihova uporaba pri zdravih posameznikih prinaša določena nepotrebna tveganja. Kako varno je jemanje tako imenovanih pametnih drog? Kako učinkovite so in kakšna tveganja prinašajo?

Mihilizem Matjaž Kek: Ne znam brez čustev

Vemo, kdo je Matjaž Kek, ne? Tisti, ki je dovolj nor, da prevzame precej nerealno kolektivno ambicijo, da bo Sloveniji na evropskem prvenstvu v nogometu kdaj lahko uspelo? Ali tisti, ki je dovolj pogumen, da se upa vrniti v Slovenijo, ko našim žogobrcem spet ne uspe? Eno in drugo! Ni lahko biti nogometni selektor.

Goran

Goran

5 epizod

Zadnja četrtina: Ko si na dnu, se moraš pobrati. Kaj pa, ko si na vrhu?

31 min

Tretja četrtina: Veliki se med seboj prepoznajo

20 min

Druga četrtina: Le še en fizikalec brez 'rokce'

25 min

Prva četrtina: Dedkova poslednja želja

25 min

Napovednik podkasta Goran

2 min

Šport 202

Naval na šport Evropsko prvenstvo v nogometu in namizni tenis

V Nemčiji se bo zvečer začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Uvodna tekma tradicionalno pripada gostiteljem, ki se bodo v Münchnu pomerili s Škoti. V ljubljanski dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, na katerem na visoko uvrstitev pred domačim občinstvom meri Darko Jorgić.

Športna zgodba Evropsko prvenstvo v nogometu

S slovesnim odprtjem in večerno tekmo med gostiteljico Nemčijo in Škotsko se bo v Münchnu začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na tem sodeluje tudi Slovenija, ki jo prva tekma čaka v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko.

Naval na šport Evropsko prvenstvo v plavanju in namizni tenis

V Beogradu se je začelo evropsko prvenstvo v vodnih športih, na katerem sta za prvi nastop slovenske odprave poskrbeli umetnostni plavalki. V dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, zadnji za popolnitev olimpijskih kvot v Parizu.

Tour 202 Srečko Glivar: Bela majica na dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero

Druga etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji se je začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini.

Športna zgodba Finale košarkarske lige NBA

Moštvo Dallasa je tudi na tretji tekmi finalne serije v ligi NBA izgubilo. Boston je bil na gostovanju boljši s 106:99 in je zdaj le še zmago oddaljen od naslova prvaka. Tako košarkarji Dallasa kot njihovi navijači pa še vedno verjamejo v preobrat, ki bi se zapisal v zgodovino.

Šport 202 Ali navijači Dallasa še verjamejo v zgodovinski preobrat?

Ponoči je v Dallasu potekala tretja tekma finala košarkarske lige NBA. Dobil jo je Boston, ki zdaj v finalni seriji vodi že s 3:0, povratek po takem zaostanku pa ni uspel še nobenemu moštvu v ligi. Luka Dončić je prvo ime teksaške ekipe in je izjemno priljubljen po celem svetu, ne le v Sloveniji in Dallasu. V trgovinah z navijaškimi artikli je v ospredju številka 77, (skoraj) vse se vrti okrog Dončića.

Naval na šport Nogomet, košarka, kolesarstvo in kajak na mirnih vodah

Slovenska nogometna reprezentanca je v pripravljalni bazi v Wuppertalu opravila prvi trening pred nedeljsko tekmo evropskega prvenstva proti Danski. Za kajakaše na mirnih vodah se bodo v Szegedu že jutri začeli boji za evropske naslove, posvetimo se še drugi etapi kolesarske dirke po Sloveniji in tretji tekmi finala košarkarske lige NBA.

Tour 202 Zaradi dirke po Sloveniji naši mladi kolesarji prej dobijo priložnost pri najboljših ekipah

Z etapo od Murske Sobote do Ormoža se je začela jubilejna 30. etapa kolesarske dirke po Sloveniji.

Naval na šport Kolesarska dirka po Sloveniji in atletika

V Murski Soboti se bo začela jubilejna 30. kolesarska dirka po Sloveniji, ki se bo v nedeljo končala v Novem mestu. Na evropskem atletskem prvenstvu v Rimu pa bodo nocoj podelili še zadnje komplete odličij.

Naval na šport Kolesarska dirka po Sloveniji in atletika

V Murski Soboti se bo začela jubilejna 30. kolesarska dirka po Sloveniji, ki se bo v nedeljo končala v Novem mestu. Na evropskem atletskem prvenstvu v Rimu pa bodo nocoj podelili še zadnje komplete odličij.

Športna zgodba Slovenska košarkarska reprezentanca

Slovenski košarkarji so v Zrečah začeli priprave na olimpijski kvalifikacijski turnir v Grčiji. Nepopolna zasedba brez Luke Dončića, ki se je z Dallasom uvrstil v finale lige NBA, bo pred odhodom v Pirej odigrala tri prijateljske tekme. Dvakrat se bo pomerila z Litvo in enkrat z Brazilijo.

Žoga je okrogla

Žoga je okrogla

253 epizod

Francija in 23 preostalih?

72 min

Slaviša Stojanović: Ni res, da Slovenija nima česa izgubiti na Euru

66 min

Dušan Kosič: Iličić včasih vidi še več kot tisti na tribuni

44 min

Zlatko Zahović: Na Euru te ne sme biti strah neuspeha

76 min

Jasmin Kurtić: Do reprezentančnega uspeha se ne da priti v enem letu

42 min

Adam Gnezda Čerin: Vedno sem izbral pravi trenutek za prestop

85 min

Najnovejše

Naval na šport Evropsko prvenstvo v nogometu in namizni tenis

V Nemčiji se bo zvečer začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Uvodna tekma tradicionalno pripada gostiteljem, ki se bodo v Münchnu pomerili s Škoti. V ljubljanski dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, na katerem na visoko uvrstitev pred domačim občinstvom meri Darko Jorgić.

Antikviz Zobje

Pet podatkov o zobeh, iščemo napačnega!

Jezikanje Ni Luke, Luka ali Lukata? Morda Lukana? Je Lukov ali Lukin uspeh?

Ponovimo osnove! Kako sklanjamo imena in priimke? Poskusite z Luka, Jedrt, Karmen ali s priimki naših politikov, sklanjajte Emilija Stojmenova Duh, Irena Joveva ali Zmago Jelinčič Plemeniti.

Jutranja kronika G7 včeraj v znamenju Ukrajine, danes o Gazi in migracijah

Voditelji skupine sedmih najbolj razvitih gospodarstev sveta G7 bodo drugi dan vrha na jugu Italije med drugim razpravljali o vojni v Gazi, migracijah in napetostih v indijsko-tihomorski regiji. Včeraj so dosegli politični dogovor o zagotovitvi 50-ih milijard ameriških dolarjev za Ukrajino z uporabo zamrznjenega ruskega premoženja. Druge teme: - Obrambni ministri Nata bodo po napovedih potrdili načrt, po katerem bodo vse orožje Ukrajini dobavljali prek zavezništva - Deževje in nizke temperature skrbijo hmeljarje v Savinjski dolini. Rast se je upočasnila, poleg tega grozijo bolezni. - Začenja se 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Odprli ga bodo gostitelji Nemci s Škoti. Slovenija se vrača po 24-ih letih.

Športna zgodba Evropsko prvenstvo v nogometu

S slovesnim odprtjem in večerno tekmo med gostiteljico Nemčijo in Škotsko se bo v Münchnu začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na tem sodeluje tudi Slovenija, ki jo prva tekma čaka v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko.

Jutranja kronika V Nemčiji se začenja evropsko nogometno prvenstvo

Le še nekaj ur nas loči do začetka težko pričakovanega nogometnega dogodka leta na stari celini. 17-o evropsko prvenstvo bosta drevi v Münchnu odprli reprezentanci Nemčije in Škotske. Na prvenstvu bo prvič po 24-ih letih nastopila tudi Slovenija. Naša izbrana vrsta bo prvo tekmo odigrala v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila proti Danski. To bo prva tekma te generacije na velikem tekmovanju. Druge teme: - Vojna v Gazi in migracije na dnevnem redu drugega dne vrha skupine G7. - Bosta Romunija in Bolgarija kmalu polnopravni članici schengena? - Novi onesnaževalci pitne vode v ospredju dogajanja na Bledu.

Proti etru Tina Vrbnjak: Lady Macbeth je vloga, ki bi jo rada raziskala

"Niti ne gre zato, kaj bi rada igrala, ampak bolj s kom, kaj, v kakšnem konceptu in s kakšno možnostjo vpletenosti pri ustvarjalnem procesu. In pa seveda ekipa, kolegi!"

Radijski dnevnik Vlada s spremembo zakona o pomoči ribičem ureja nadomestila za izpad dohodka in pravno pomoč

Vlada s predlogom spremembe zakona o pomoči ribičem predvideva nadomestila za izpad dohodka zaradi oviranega ribolova in pravno pomoč zanje. Ta bo obsegala povrnitev stroškov izvajalca pomoči, postopkov, varščine ter v primeru prisilne izterjave povračilo glob in kazni. Drugi poudarki oddaje: - Pomoč Ukrajini v ospredju srečanja skupine G7 in zasedanja obrambnih ministrov članic Nata. - Pojasnila Slovenije glede prošnje za sredstva iz solidarnostnega sklada so ustrezna, so potrdili v Bruslju. - Novi helikopterji bodo prilagojeni tako za helikoptersko nujno medicinsko pomoč kot za gorsko reševanje.

Naval na šport Evropsko prvenstvo v plavanju in namizni tenis

V Beogradu se je začelo evropsko prvenstvo v vodnih športih, na katerem sta za prvi nastop slovenske odprave poskrbeli umetnostni plavalki. V dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, zadnji za popolnitev olimpijskih kvot v Parizu.

Tour 202 Srečko Glivar: Bela majica na dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero

Druga etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji se je začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini.

Dogodki in odmevi Vlada bo ribičem zaradi hrvaškega oviranja njihovega dela omogočila nadomestilo za izpad dohodka in pravno pomoč

Vlada je v državni zbor poslala spremembo zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško. Gre za spremembo dveh členov - prvi ribičem zaradi oviranega ribolova še naprej omogoča nadomestilo za izpad dohodka, drugi pa pravno pomoč. Vlada zagotavlja, da ribiči zaradi pravnih zadev ne bodo imeli nobenih stroškov. Drugi poudarki oddaje: - Policisti in vojaki zaradi nezadovoljstva s končanimi pogajanji v tako imenovanem drugem plačnem stebru grozijo s stavko in protestom. - Združene države Amerike vztrajajo, da Izrael podpira najnovejšo resolucijo Združenih narodov o Gazi, medtem ko judovska država ponavlja, da bo vojno končala po uničenju Hamasa. - Članice zveze Nato zaradi ruskih sabotaž in kibernetskih napadov pripravljene na odločnejše ukrepanje proti kremeljskim vohunom.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt