Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 24.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

107. kolesarska dirka po Italiji se bliža koncu. Pred nedeljsko sklepno etapo po rimskih ulicah čakata tekmovalce še dve etapi, ki lahko prineseta spremembe v skupni razvrstitvi. Vendar le v boju za največ drugo mesto, saj proti zmagi zanesljivo in z ogromno prednostjo drvi prvi kolesar sveta, Tadej Pogačar.

Avtor: Igor Tominec

Profesorica italijanskega jezika dr. Martina Ožbot Currie v drugem delu o italijanizmih razlaga etimologijo nekaterih besed, zlasti s področja kulinarike, glasbe in mode. Poznate superge, kanotjero ali bandante?

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj

Domača nogometna sezona se bo sklenila z nocojšnjim finalom pokalnega tekmovanja, v katerem se bosta presenetljivo pomerili ekipi Rogaške in Gorice. Večer obenem prinaša še finale košarkarskega prvenstva med Heliosom in Olimpijo, ki sta se za naslov najboljše ekipe v državi pomerila že v lanski in predlanski sezoni. Finalna serija do treh zmag se bo zvečer začela v Domžalah.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice
10:30
Novice

Igralec, ki je najbolj napredoval, obraz franšize, član tretje petorke lige NBA, udeleženec tekme vseh zvezd, MVP evropskega prvenstva, prvak vzhodne konference … ni slabo za fanta iz Kosez, fizikalca brez 'rokce', ki ni bil v kadetski reprezentanci in ki je pri dvajsetih igral pri Slovanu. Ni slabo za fanta, ki so ga kot 45. izbrali na naboru. Se zgodi, da nas, kvaziznalce, kakšen košarkar preseneti, a nihče nas ni nikoli presenetil tako zelo kot prav Gogi. Nihče ni tolikokrat dvigoval višine letvice in jo vsakič znova preskakoval.

Piše in pripoveduje Goran Vojnović. Intervju z Goranom Dragićem je v Miamiju posnela Katja Stojnić. Produkcija: novinarja Luka Hvalc in Gašper Andrinek ter urednik športnega uredništva Vala 202 Boštjan Reberšak. Tekmo v Carigradu je komentiral Franci Pavšer. Končna zvočna obdelava Vladimir Jovanović.

Če imate komentar, pohvalo, kritiko, jih bomo z veseljem prebrali na val202@rtvslo.si

Podkast Goran je na voljo na spletni strani val202.si in v aplikaciji RTV365.

Avtor: Gašper Andrinek, Luka Hvalc, Goran Vojnović, Katja Stojnić

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našo hrvaško dopisnico med drugim tudi o odzivih ribičev na odločitev evropskega sodišča za človekove pravice, o sestavi sabora, ki je izglasoval zaupnico vladi, v kateri bo poleg HDZ še Domovinsko gibanje, pa tudi o novi zvezdi hrvaške glasbe, ki ji v nekaj minutah uspe razprodati koncert.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tadej Košmrlj

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Pred večernim finalom med Rogaško in Gorico v Stožicah se posvetimo finalu pokalnega tekmovanja nogometašic, v katerem se za zadnjo lovoriko domače sezone merita ekipi Ljubljane in Mure None. Popoldanske športne minute namenjamo še zlati ligi odbojkaric in razpletu 19. etape kolesarske dirke po Italiji, na kateri proti zmagi zanesljivo drvi Tadej Pogačar.

Avtor: Tomaž Langerholz

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Veteranska raperka Rapsody si je vzela čas, predvsem čas za premislek. Raperkin četrti album ali njen prvi po petih letih je filigranska glasbena stuktura. Rapsody v kar dvaindvajsetih songih, nanizanih na delu Please Don’t Cry, razmišlja za naprej. Lirična refleksija se napaja iz pogosto sestavljenih partitur, kjer dekliški modrosti ter refleksijam o ljubezni in razumevanju primerno prevladuje umirjen diskurz, vsake toliko celo značilen spoken-word izraz. Vmes se utrne tudi raggae melos. Na novem albumu raperke Rapsody je najbolj vpadljiva gostja Erykah Badu. Sega Bodega, Tierra Whack, dvojec Future & Metro Boomin nastopijo kot že dobro znani povratniki, nekaj podobnega velja tudi za Childisha Gambina, z majskimi novostmi pa ekipa Slum Village, enako kot tudi Kamasi Washington, nadaljujejo tudi tokrat.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V večeru spremljamo zadnje dejanje letošnje domače nogometne sezone. V finalu pokalnega tekmovanja se merita ekipi Rogaške in Gorice.

Avtor: Boštjan Janežič, Jože Pepevnik

V predzadnji oddaji desete sezone bomo postregli z izborom svežih glasbenih kreacij, ki jih prinašajo domači in tuji ustvarjalci plesne elektronike. Prihaja nov izdelek rednega gosta slovenskih klubskih in festivalskih odrov Clayja Clemensa, z svežimi afro-house ritmi nas bosta tokrat opremila tudi Herflex in EDGR, z enournim gostujočim in novim umentiškim imenom pa se na naš radijski oder vrača slovenski producent in didžej Aljaž Kidrič, odslej, Kid Row.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 23.05.2024 15:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt