Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Sopotnica je Danila Hradil Kuplen, ki vas vsakokrat z drugim, bolj ali manj znanim, a vedno zgovornim gostom spremlja v (post)delovno popoldne. V ležernem ozračju, s prepletom izbranih, kratkočasnih, portretnih, glasbenih in aktualnih vsebin.


25. 01. 2023

Bojan Musil: Bolj je robot podoben človeku, manj mu zaupamo

Socialni psiholog in predstojnik oddelka za psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru je že v mladosti aktivno spremljal družbo. Zanimala ga je politika, zdaj pa prihaja do tega, da ga ne več - a poklicno ga mora. Vse to terja tudi držo, ki jo potrebujejo socialni psihologi.


11. 01. 2023

dr. Leja Dolenc Grošelj: Podedujemo, ali smo škrjančki ali sovice

Somnologinja prof. dr. Leja Dolenc Grošelj je evropska strokovnjakinja za medicino spanja. Je avtorica številnih člankov in publikacij o spanju in njegovih motnjah, ter soavtorica več evropskih priporočil za obravnavo in zdravljenje različnih motenj spanja kot sta nespečnost in prekomerna dnevna zaspanost. Leta 1994 je ustanovila edini terciarni Center za motnje spanja odraslih na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, ki ga uspešno vodi od ustanovitve dalje.


09. 03. 2022

Vita Poštuvan: Zgodbe imajo za otroke terapevtski učinek

Njeno raziskovalno in terpavetsko delo je osredinjeno na preučevanje in preprečevanje samomorilnega vedenja ter promocijo duševnega zdravja. Predavateljica psihologije na mariborski in primorski univerzi, predstavnica Slovenije pri Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora.


02. 03. 2022

Inna Demchenko Fröhlich: Ukrajinci smo s herojstvom presenetili sami sebe

Prevajalka in komunikologinja, ki se je iz Ukrajine po študiju v Kijevu in Parizu pred dvanajstimi leti preselila v Slovenijo.


23. 02. 2022

Sonja Merljak Zdovc: S Časorisom želimo doseči uporabo zanesljivih virov informacij

Ustanoviteljica in urednica Časorisa, prvega spletnega časopisa za otroke pri nas, novinarka, pisateljica in raziskovalka literarnega novinarstva in medijske pismenosti.


16. 02. 2022

dr. Ljubica Knežević Cvelbar: V Sloveniji je neverjetno veliko intelektualcev

Sopotnica je Ljubica Knežević Cvelbar, znanstvena raziskovalka ekonomije v turizmu, redna profesorica na ljubljanski ekonomski fakulteti, gostujoča profesorica na številnih univerzah po svetu, svetovalka in vsestranska strokovnjakinja v turizmu.


09. 02. 2022

Pšenica Kovačič: Skrb za živali je obveznost, ki jo moraš trezno sprejeti

Diplomirana slikarka in oblikovalka pri svojem delu povezuje umetnost in ljubezen do živali, vodi mačjo svetovalnico, izobražuje o dobrobiti in vedenju mačk, sodeluje z zavetišči za živali, s skrbniki in stroko.


26. 01. 2022

Ana Vovk

Komunikatorica znanosti z doktoratoma iz fizične geografije in varstva okolja, redna profesorica na mariborski filozofski fakulteti, kjer vodi Mednarodni center za ekoremediacije, na Učnem poligonu za samooskrbo Dole pa akademska znanja prenaša v prakso.


19. 01. 2022

Mirjam Korbar: Pomembno nam je, da naše vloge nekaj povedo

Ustvarila je vrsto vlog v gledališču in na filmu, je članica ansambla MGL, na filmskem festivalu v Mostarju je prejela nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo Mejre v filmu Zastoj, ki te dni prihaja v kinematografe.


22. 12. 2021

Ognjen Radivojević: Ljubezen je najlepši razlog za selitev

Zgodovinar in aktivist, zaposlen pri Slovenski filantropiji, kjer sodeluje pri programu za integracijo migrantov.


15. 12. 2021

Jernej Dirnbek: Razloge za strah iščemo v drugih

Ustanovni član skupine Mi2, vokalist in kitarist, ki piše poezijo in prozo.


08. 12. 2021

Gašper Krajnc: Nikoli ne veš, kdaj se boš znašel v mojem stripu

Stripar, grafični oblikovalec in ilustrator je avtor z letošnjim zlatirepcem nagrajenega risoromana Mestne ptice.


01. 12. 2021

Samo Zver: Kar imaš na jeziku, moraš imeti tudi v glavi

Izjemen zdravnik, internist in hematolog je predstojnik hematološkega oddelka na ljubljanskem kliničnem centru, profesor na ljubljanski medicinski fakulteti, državljan Evrope 2021.


24. 11. 2021

Tristan Rigler: Pogrešamo modro komunikacijo

Klinični psiholog z Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana, sodni izvedenec.


17. 11. 2021

Žiga Tršar: Uporov je premalo tam, kjer so nujni

Dr. antropologije in sinolog, prevajalec in tolmač kitajskega jezika. Borilne veščine je treniral na Japonskem in Kitajskem, je učitelj kungfuja, vodi Taijiquan institute.


06. 10. 2021

Breda Jelen Sobočan

Psihiatrinja in družinska sistemska psihoterapevtka, ki poleg kliničnega dela vodi seminarske skupine, ki spremljajo zgodnji razvoj otrok v domačem okolju.


29. 09. 2021

Nina Gunde Cimerman: Res imamo kaj za pokazati

Mikrobiologinja, ki se raziskovalno posveča glivam v solinah, na arktičnih ledenikih, gospodinjskih napravah in v drugih ekstremnih okoljih. Je utemeljiteljica znanstvenega področja ekstremofilnih gliv, profesorica na ljubljanski Biotehniški fakulteti.


02. 06. 2021

Natalija Spark: Otorku, ki ne sliši, moramo takoj dati jezik

Natalija Spark že od otroštva povezuje slišeči in gluhi svet, tolmačenje je postalo del njenega življenja. Je tolmačka slovenskega znakovnega jezika in magistrica psihocialne pomoči, letos pa je prejela tudi naziv Slovenka leta.


19. 05. 2021

Borut Marolt: Modrosti ne moreš nikoli doseči

Ravnatelj logaškega zavoda za vzgojo in izobraževanje, kjer je bil vrsto let učitelj in vzgojitelj mladostnikov z vedenjskimi in čustvenimi težavami. Glasbenik, pevec skupine Niet.


12. 05. 2021

Spomenka Hribar: Skupnost je oslabljena

Publicistka, filozofinja in doktorica sociologije, ena osrednjih osebnosti, ki so tlakovale pot samostojni Sloveniji, kritična opazovalka razmer v naši družbi in prodorna intelektualka, ki si neutrudno prizadeva za spravo, spoštovanje človekovih pravic in demokracijo.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt