Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 17.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Sezona športnih plezalcev se nadaljuje na Kitajskem. V Šanghaju se merijo v kombinaciji težavnostnega in balvanskega plezanja, kjer je dobra uvrstitev nujna v boju za olimpijske igre. Po tekmi na Kitajskem bo treba dobro odplezati še sredi junija v Budimpešti, saj bodo šele po obeh tekmah le najboljši prejeli zadnje vozovnice za Pariz.

Avtor: Mojca Breskvar

Kakšni so prevodi slovenskih podnapisov v serijah in filmih? Kaj vas pri njih zmoti? Se morda spomnite kakega primera? Jezikanje se teme loti ob pomoči Jerce Kos, prevajalke in podpredsednice Društva filmskih in televizijskih prevajalcev.

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Ajda Kus

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se najprej pomerili tekmovalci v krosu, kajakaši in kanuisti bodo boje s kvalifikacijami začeli jutri. Slovenske odbojkarice pa nastope v zlati ligi narodov začenjajo v Estoniji, kjer bodo prve nasprotnice gostiteljice turnirja.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Danes, ko vemo, kako se je vse razpletlo, je težko verjeti, da je bil tri dni pred začetkom evropskega prvenstva Goran Dragić odločen, da na njem ne bo igral. Ravnokar se je vrnil iz Bosne s pogreba svojega dedka. Bil je potrt in misel na odhod z reprezentanco v Helsinke se mu je uprla. Selektorju Igorju Kokoškovu je povedal, da mu je žal, a da ne more priti. Da so nekatere stvari v življenju večje od košarke.

Piše in pripoveduje Goran Vojnović. Intervju z Goranom Dragićem je v Miamiju posnela Katja Stojnić. Produkcija: novinarja Luka Hvalc in Gašper Andrinek ter urednik Športnega uredništva Vala 202 Boštjan Reberšak. Tekmo v Carigradu je komentiral Franci Pavšer. Končna zvočna obdelava Gašper Loborec. Če imate komentar, pohvalo, kritiko, jih bomo z veseljem prebrali na val202@rtvslo.si.

Avtor: Gašper Andrinek, Luka Hvalc, Katja Stojnić, Goran Vojnović

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našim ameriškim dopisnikom tudi o vzporednicah med protesti v podporo Palestini in gibanjem, ki je Združene države zajelo leta 1968, o ameriški administraciji in vedno novih dobavah, še večjih dobavah orožja Izraelu, pa tudi o nadaljevanju dela tožilstva v sodnem procesu proti nekdanjemu ameriškemu predsedniku, ki z izjavami ene od glavnih prič dobiva nove razsežnosti.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Miha Švalj

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na kolesarski dirki po Italiji je bila danes zadnja ravninska etapa v tem tekmovalnem tednu. Sledili bosta posamična vožnja na čas in prva gorska etapa v Alpah. Sezona v športnem plezanju pa se nadaljuje v Šanghaju, kjer imajo tekmovalci in tekmovalke novo priložnost uvrstiti se na olimpijske igre v Parizu.

Avtor: Marko Polak

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Dualizem, in to polnozrnat, to je reakcijsko vodilo galerijske edicije, ki v ospredje vabi Yung Bleuja, raperja iz Alabame. Njegov četrti album Jeremy ima kislo ozadje, toda Bleu je zvest svojemu supermehkemu trapu, ki je, podobno kot pri Jacku Harlowu, permanentno povoskan s soul-popom. Malodane cukrastemu izrazu Yung Bleuja nasproti bo nekaj presekov ponudilo povsem drugačen, tudi džezovski napoj. Še predno Kamasi Washington sklene uro, polno novosti, se v to vrine tudi Willow Smith, pa trap eksperimentu vselej naklonjeni Conctret Boys, prav tako razgreta Cardi B. Metro Boomin in Future ter njun gost The Weekend, Slum Village skupaj z Cordaejem in Bugzy Malone poskrbijo, da vzlet v petkov večer le ne bo preveč problematičen. V enaki smeri se potrudi tudi tokrat izrazito cinematični Ichisan, medtem ko ACSVG skupaj z Valom Fürstom ter YngFireFlyem v kombinaciji z Mitom in Dajmiimenom značilno zabstrahirajo sicer izvorno zelo namenske, naklepne, usmerjene poeme.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Tudi ta konec tedna se bomo v RH 202 opremili z izbranimi novostmi iz sveta elektronske glasbe, ki jih prinašajo priljubljeni ustvarjalci plesnih ritmov, kot so FISHER, Solardo, Joris Voorn in Alesso, po dolgem času bomo slišali tudi nekaj svežega Fritza Kalkbrennerja, tokratni večer pa bo zaznamoval tudi enourni miks čistokrvnega techna, ki ga na naš radijski oder prinaša izkušena slovenska didžejka, producentka ter ustvanoviteljica glasbenih založb Coalition, Robotic in Clubio Alja Knez, umetniško Laylae.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 17.05.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt