Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasba 202

14 epizod

14 epizod


Aktualne vsebine Glasbenega uredništva Vala 202.


06. 03. 2024

Rockoteka: Janez Bončina Benč

Janez Bončina – Benč je na glasbeni sceni že več kot šestdeset let. Pri svojih 75. letih, praznoval jih je decembra lani, je še vedno v odlični formi. V oddaji Rockoteka je ob izboru pesmi, ki jih je posnel, spregovoril tudi o svoji glasbeni karieri in dodal nekaj anekdot iz svojega bogatega življenja.


28. 02. 2024

Rockoteka: Siddharta z desetim albumom, intervju Tilen Hudrap

V februarski Rockoteki gostimo kitarista Siddharte, Primoža Benka, ob izidu desetega studijskega albuma in bližajočo se vseslovensko turnejo Prepovedana. Spletni časopis, web-zine Paranoid letos praznuje 25. obletnico delovanja. Z odgovornim urednikom Dejanom Klančičem tudi o dvodnevnem festivalu, ki ga bodo ob tej priložnosti organizirali sredi marca na Metelkovi. Tilen Hudrap je za svoj instrument izbral bas kitaro. Kot samouk je že kot najstnik ustanovil svojo prvo skupino, Svojo glasbeno pot pa nadaljeval pri številnih tujih zasedbah. Nov glasbeni izziv mu letos predstavlja tudi nova pomlajena zasedba skupine Pomaranča.


10. 01. 2024

Največkrat predvajane skladbe v letu 2023

Leto je naokoli, trend ostaja. Val 202 s količino raznolike glasbene ponudbe tudi v letu 2023 ni razočaral. Več kot 25 tisoč različnih skladb predvajanih lani, je dokaz, da se z ustrezno uredniško politiko in radovednostjo glasbenih urednikov da. Tudi zgornji del seznama, oziroma 100 največkrat predvajanih skladb, ki mimogrede vsebuje 66 različnih izvajalcev potrjuje prej zapisano in spet dokazuje, da uredništvo za glasbo Vala 202 v največji meri stavi na domače glasbenike. Med prvih sto največkrat predvajanih skladb se je uvrstilo le 5 tujih. Ob tem pa še dejstvo, da je najstarejša skladba med sto največkrat predvajanimi mlada dobrih pet let.


17. 08. 2023

Festivalsko poletje: Punk Rock Holiday

Valovska ekipa je bila na festivalu Punk Rock Holiday, ki vsako leto pritegne v Tolmin na tisoče ljubiteljev tega žanra. Festival vsakič ponudi zveneča imena svetovne pank-rokovske scene; tudi letos so prizorišče ob sotočju Soče in Tolminke obiskale zasedbe, kot so Dropkick Murhpys, Me First and the Gimme Gimmes ter Pennywise.


03. 08. 2023

Joker Out med sanjami in resničnostjo

Domači “shagadelic” rokerji po nastopu na Evroviziji odločno korakajo skozi vrata, ki so se jim na široko odprla.


08. 07. 2023

Obiskovalci Exita zadovoljni z glasbeno ponudbo, vzdušjem in cenami

V teh dneh v Novem Sadu poteka že 24. festival Exit, ki z raznoliko glasbeno ponudbo privabi ogromno število mednarodnih obiskovalcev. Med nastopajočimi na eni največjih glasbenih prireditev v regiji so The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, tudi Senidah in Freekind. Glasbeni navdušenci uživajo, predvsem so zadovoljni zaradi pozitivnega vzdušja, prijaznosti domačinov in cen.


01. 06. 2023

Po poteh džeza v Berlinu

O džezu malo drugače. Borja Močnik je obiskal Berlin, ki je znan po svoji klubski sceni, predvsem elektronski, v prvi vrsti pa gre za mesto, ki je središče in stičišče zanimivih glasbenih izrazov. Tamkajšnjo glasbeno sceno vsako leto obogati tudi festival XJazz; festival džezovskih muzik v najširšem možnem pomenu te skovanke, ki se vsako leto zgodi v berlinski soseski Kreuzberg.


24. 05. 2023

Mi2 - Tisoč sekund za tisoč koncertov

Mi2, tokrat samo Tone in Jernej, o iztegnjenem sredincu usodi, ki bi lahko skupino odpeljala v močvirje res poceni glasbe, prek ustvarjanja v digitalnem okolju, do namiga, da zadnje še niso posneli.


24. 05. 2023

Ena in edina. Tina.

Andrej Karoli ob slovesu pevke Tine Turner, ki je zaznamovala popularno glasbo zadnjih desetletij.


13. 05. 2023

Prenos velikega finala Evrovizije 2023

Veliki finale letošnje Pesmi Evrovizije z zvrhanim košem glasbe in zabave!


12. 05. 2023

Katja raziskuje glasbene kotičke Liverpoola

Liverpool je glasbeno mesto in pika! Poleg rojstva zasedbe The Beatles, kultnega žanra Merseybeat in legendarnega prizorišča The Cavern Club je dom številnim pubom, glasbenim šolam, festivalom, filharmoničnemu orkestru in ostalim glasbenim organizacijam. Katja je obiskala nekaj ključnih točk, ki so močno vplivale na razvoj popularne glasbe.


01. 05. 2023

Delavske Glodbe

Glasba povezuje, glasba združuje. Tudi v boju za delavske pravice. Kaj pa glasba na delovnem mestu? Radijci imamo to srečo! Kaj pa vi? Kaj poslušate? Sveder za brušenje zob, promet, sireno, udarjanje kladiva, klasično glasbo ali zborovsko petje?


31. 03. 2023

La Femme: v glasbi radi filozofirajo, a ne želijo biti politični

Obiskali smo razprodan koncert francoske psihedelične, pop, rock, disko skupine La Femme. Člani skupine so prvič koncertirali v Ljubljani in bili navdušeni nad mestom, arhitekturo in dejstvom, da so prvič igrali pred slovenskimi poslušalci. Še pred koncertom smo se srečali s pevcem in klaviaturistom ter tudi ustanoviteljem benda Marlonom Magneejem, ki pravi, da v svoji glasbi radi filozofirajo, ampak niso preveč politični.


31. 03. 2023

Tik Tok: glasbenikov zaveznik ali nebodigatreba?

Ali se vam ob besedi Tik Tok zasvetijo ali obrnejo oči? Kakor koli, gre za platformo, ki ima močan vpliv na glasbeno industrijo. O tem je med drugim tekla beseda na konferenci v sklopu festivala MENT, na kateri sta bila med govorci tudi strokovnjakinja za digitalno strategijo Connie Rose in »bedroom pop internetni lik« Fran Vasilić. Z njima se je po konferenčnem delu pogovarjala Neja Jerant in poskušala ugotoviti, kako lahko glasbeniki platformo uporabijo na najboljši možni način.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt