Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 7.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice

06:00
Novice
06:30
Novice

V jutranji športni zgodbi se preselimo v osrednjo Azijo, kjer se najboljši judoisti merijo na svetovnem prvenstvu. Utrinek ujamete v petkovem jutru,

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o Braziliji, največji južnoameriški državi.

V dopoldanskem Navalu na šport s posvetimo svetovnemu pokalu v športni gimnastiki, ki bo prihajajoči konec tedna združil najboljše telovadce.

09:30
Novice
10:30
Novice

V tokratni Glasbeni zgodbi o prihajajočem Superbowlu, kjer bo poleg športnega dogajanja spet odmeval glasbeni nastop med premorom tekme. Na t.i. »half time« šovu glasbeniki že leta skrbijo za kar se da velike spektakle. Pred 90. leti prejšnjega stoletja so za glasbo večinoma skrbele univerzitetne zasedbe s koračnicami, od leta 1991 naprej pa dogodek zaznamujejo pop izvajalci. V prihodnjem letu bo veliki oder Super Bowla zavzela Rihanna, ki bo v javnosti nastopila prvič v petih letih.

11:30
Novice

V 18. vzporedniku pogledamo na Hrvaško, kjer je v teh dneh najbolj izpostavljena notranjepolitična tema - morda na prvi pogled nenavadno - rezultat volitev v sosednji državi. Po nedeljskem glasovanju v Bosni in Hercegovini v Zagrebu kritizirajo izvolitev Željka Komšića za predstavnika Hrvatov v predsedstvu, in to označujejo za madež v odnosih med državama. Hkrati je vse več madežev tudi v odnosih med hrvaškim premierjem Plenkovićem in predsednikom Milanovićem, zaradi katerih je država že več mesecev brez mnogih ambasadorjev v tujini. Z našo dopisnico Tanjo Borčić Bernard pa razmišljamo tudi o visoki inflaciji in ocenah pretekle turistične sezone.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Priporočilo za preživljanje prostega časa tokrat poda pisatelj Robert Šabec.

14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Damjan Zorc.

17:30
Novice

Popoldanske športne minute ponujajo zanimivosti iz kolesarskega sveta, ki v Italiji ponuja še zadnje dirke na najvišji ravni v letošnji sezoni in zanimivosti ob pripravi rokometašic Krima na novo tekmo lige prvakinj.

Večerni spored 18:25

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Drugi najuspešnejši kanadski traper se predstavi s četrto albumsko akcijo, v sklopu katere ne manjka prgišče okusnih hitov. Nav po uspehu sledi rojaka Drakea, po slogu pa bolj kot ne svoje mlajše ameriške kolege. Vrhuncev Galerije bo sicer več. Poleg dueta, v katerega je Nav zvabil Don Toliverja, z eno odlično s svojega albumskega prvneca brezsramno vskoči še Londončanka Shygirl, in to še pred povratnikom Cam’ronom. Baladni napoj črpamo z novosti nu-soulark Jesse Reyez in Ari Lennox.

Prva oktobrska epizoda RH 202 ob številnih tujih elektronskih novostih prinaša tudi del debitanskega albuma slovenske producentke in didžejke GLIE, z novima skladbama nas bosta ta petek zvečer opremila prav tako domača glasbena ustvarjalca Herflex in Matway, novo sezono gostujočih miksov pa bo v drugem delu tokratne oddaje z mešanico skrbno izbranega melodičnega in občasno tudi vokalnega techna otvoril strastni ljubitelj tovrstnega zvoka in soustanovitelj organizacije Sinergia, Jernej Pavlič - umetniško Jerpa.

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt