Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 12.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice

06:00
Novice
06:30
Novice

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz književnosti ali poezije, ki bi se jih v teoriji morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu. Odpihnimo ga skupaj. Tadej in Nina sta pred časom preverjala, kaj pomeni literarno-teoretski pojem eksklamacija.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o najbolj znanih levičarjih. Tistih, ki pišejo z levico.

09:30
Novice
10:30
Novice

Revija Rolling Stone je leta 2003 objavila seznam najboljših kitaristov vseh časov, ki ga je sestavila ob pomoči vrhunskih kitaristov in drugih glasbenih strokovnjakov. Poslušali bomo tri kitariste, ki so se povzpeli na sam vrh te lestvice.

11:30
Novice

V 18. vzporedniku gremo v Rusijo, v kateri se zaradi vojne spreminjata družba in celo podoba glavnih ulic v mestih. Skoraj pol leta po začetku napada na Ukrajino in uvedbi sankcij so zaprte številne trgovine z zahodnimi izdelki, a Rusi vseeno najdejo pot do njih. Z našo moskovsko dopisnico Vlasto Jeseničnik razmišljamo, kako se v Rusiji življenje prilagaja posledicam sankcij, kako predsednik Putin obuja Sovjetsko zvezo, kakšna bo tamkajšnja nova “pionirska” organizacija in kako so zaprti tujci postali novo orodje v diplomatski vojni med Rusijo in Združenimi državami.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Gostje priporočajo, kako si poleti krajšati čas.

14:30
Novice

Tradicionalno petkovo telefonsko glasovanje za skladbi tedna.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Jan Grilc.

Vreme ob podaljšanem koncu tedna.

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt