Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 23.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na Irskem se je končalo prvo izmed treh letošnjih tekmovanj pod pokroviteljstvom Evropske nogometne zveze. V Dublinu sta se v finalu evropske lige pomerila Atalanta in Bayer.

Avtor: Luka Petrič

Mladi par se je v mestece Adliswil blizu Züricha preselil, potem ko so Juretu ponudili službo programerja v tamkajšnji izpostavi enega največjih tehnoloških podjetij na svetu. Danes oba z Ines delata pri tem delodajalcu, o tem je v oddaji zaradi njune zaveze k molčečnosti bolj malo govora. Pripovedujeta pa o svojem doživljanju Švice, presenečenjih, ki sta jih doživela ob selitvi tja, in spremembah v načinu življenja, ki jima jih je prineslo novo bivalno okolje.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V finalu evropske lige v nogometu sta se pomerila Atalanta in Bayer. Ob razpletu tekme med italijansko ekipo iz Bergama in letošnjimi nemškimi prvaki iz Leverkusna se posvetimo še kolesarski dirki po Italiji. Po dveh gorskih etapah v Alpah bo današnja povsem ravninska, namenjena sprinterskim specialistom.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice
10:30
Novice

Kako hitro se lahko ustavi voznik e-skiroja, če mu nekaj nenadoma prekriža pot. Pri Zavarovalnici Triglav se zdaj lahko pohvalijo z novo pridobitvijo, in sicer s simulatorjem vožnje z električnim skirojem, ki voznikom lahko pokaže, kako hitro se je mogoče ustaviti, kakšna je zavorna pot. Prve izkušnje so zanimive in zgovorne, namreč ni jih malo, ki se uštejejo in začnejo prepozno zavirati in pač trčijo v oviro, ki je lahko marsikaj ali marsikdo. O novi pridobitvi in izkušnjah na simulatorju bomo govorili z vodjo projektov za varno mobilnost pri omenjeni zavarovalnici Ano Cergolj Kebler in strokovnim sodelavcem oddaje Andrejem Brglezom.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tema tokratne epizode bodo skrivnostni kamni iz vesolja – meteoriti, ki jih je eden izmed sogovornikov opisal kot brezplačno dostavo iz vesolja. Kakšne informacije nam prinašajo, zakaj in kdaj sploh padejo na Zemljo ter kako jih najdemo in prepoznamo? Na vse to odgovorimo v četrtek ob 12.00 na Valu 202.

Gostje:
- dr. Tomaž Zwitter, Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani
- dr. Bojan Ambrožič, Center odličnosti nanoznanosti in nanotehnologije
- dr. Miha Jeršek, Prirodoslovni muzej Slovenije

Avtor: Kaja Ravnak, Ajda Kus

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V tretjem delu radijskega dokumentarca o Nietih razmišljata Koala Manca in Mrfy Štras, nogometni trener Slaviša Stojanović se spominja prve pevke Tanje, sošolka s srednje kemijske pa ustanoviteljev Igorja in Aleša, ki sta se takrat ubadala tudi z rubikovo kocko. Severa pravi, da je lahko razlog za dolgoživost tudi v rednih pavzah. Kje so Niet danes, zakaj so karte za koncert drage, kako je ruženje v bendu skoraj kot orgazem. Koliko jih je še ostalo?

Avtor: Neja Jerant

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenski odbojkarji so se na turnirju lige narodov v Antalyi pomerili še s Francozi. Po tekmi z olimpijskimi prvaki jih čakata še obračuna proti Kanadi in Poljski. V Abu Dabiju se končuje svetovno prvenstvu v judu. Predzadnji dan prvenstva je postregel z borbami v najtežjih kategorijah, jutri pa bodo na vrsti še ekipni boji.

Avtor: Marko Cirman

Pred štiridesetimi leti so ameriški novovalovci The Cars objavili svoj peti album Heartbeat City. Produkcija je delo izjemnega Roberta Johna "Mutt" Langa, ki se lahko pohvali, da je oblikoval zvok tudi glasbenikom, kot so: AC/DC, Heart, Def Leppard, Bryan Adams, The Corrs, Muse, Shania Twain. Kar šest izmed desetih pesmi je bilo izbranih za single, uspešnica Drive pa je bila tudi podlaga za vizualne vložke na obeh dobrodelnih koncertih Live Aid leta 1985.

Avtor: Tomaž Purkart

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.
V glasbenem delu na obratu nova mala plošča Mid Spiral Chaos kanadskega trojca novega jazza BADBADNOTGOOD, spiritualni projekt 'The Infinity Of Nothingness' veterana funk, soul in jazz scene JJ Whitefielda in ambientalno raziskovalni projekt Unusual Object saksofonista Josha Johnsona.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 23.05.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt