Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Športni podkast Vala 202


24. 06. 2024

Madžari začinili golaž kalkulacij

Prva skupina je odločena na tem Euru. Ne najbolj ugodno za Slovenijo, a ne najmanj. Madžari so premagali Škote. Spet smo vlekli vzporednice z Južno Afriko, a v slovenskem taboru pravijo, da se s preteklimi zgodbami ne obremenjujejo. V Nemčiji so, da spišejo novo, ki bi bila še lepša od prejšnjih. Slišite lahko Vanjo Drkušića, ki se je na tem prvenstvu usidral v prvo postavo, pravi, da je vedno verjel, da si lahko pribori pomembno vlogo v slovenski reprezentanci, Jan Mlakar pa se je v začetno enajsterico prerinil v kvalifikacijah. Trdi, da mora biti Slovenija tekaško enakovredna, če ne še boljša od Anglije. Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj Luka Petriče debatirajo o različnih kombinacijah, ki jih Slovenija potrebuje, če proti Angliji izgubi ali remizira, zmaga zagotovo prinaša osmino finala, razmišljajo pa tudi, kje je Anglija najbolj ranljiva. Gost oddaje je tudi osrednji nogometni novinar časnika The Guardian David Hytner.


23. 06. 2024

Pripravite se: v kölnski šibični škatli poka in grmi

Tekma Belgija-Romunija je bila generalka za torkov dvoboj Slovenije in Anglije na kölnskem stadionu. Boštjan Janežič in voditelj Luka Petrič pravita, da je bilo vzdušje na tekmi enkratno. Zvok, ki se ustvari v stadionu je bil najglasnejši med vsemi, ki sta jih doživela na tem Euru. Belgijci so vseskozi skrbeli za navijaški ritem, Romuni pa so se bolj priložnostno oglašali, jih je pa bilo več, in ko so v en glas zapeli, zažvižgali ali pa spodbujali svoje nogometaše, je bilo huronsko. Jože Pepevnik poroča iz angleškega tabora, kjer se je reprezentanca kljub vodstvu v slovenski skupini znašla pod kopico kritik, Marko Cirman pa pove, da so imeli Portugalci proti odprti turški postavitvi, v primerjavi z bolj pragmatično češko, v drugem krogu lažje delo.


22. 06. 2024

Dan po dnevu po tem še vedno skeli

Kako je dan po dnevu po tem? O tem debatira ekipa Vala 202 na evropskem nogometnem prvenstvu, kjer še vedno odmeva tekma med Slovenijo in Srbijo. Slišite lahko, da bi morala biti v zadnjem dvoboju skupinskega dela proti Angliji točka dovolj ob izjemno ugodnem razpletu drugih skupin, morda celo nizek poraz. Več tudi o preostalih tekmah, na dvoboju Francija : Nizozemska je bil Jože Pepevnik, ki poroča, da je Benjamin Šeško zelo priljubljen v Leipzigu, morda celo bolj kot klub sam, Boštjan Janežič, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič pa debatirajo tudi o slovesu Poljske, o radioamaterju Sergeju Rebrovu in piarovskem spodrsljaju Nogometne zveze Slovenije.


21. 06. 2024

Münchenska minuta preveč

Po točki točka, a obe povsem različni. V Stuttgartu veliko veselja, v Münchnu precej razočaranja. Slovenija ostaja v igri za osmino finala, a je imela izločilne boje na pladnju. Jović je izničil zadetek Karničnika in z zadnjim dejanjem tekme postavil končni rezultat 1 : 1. O tem, zakaj in kako ter kaj je bilo odločilno v zaključku tekme, se sprašujejo Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič. Slišite lahko tudi, kaj so povedali v slovenskem in srbskem taboru in kakšne so kombinacije za zadnji krog. Slovenija bo skupinski del končala 25. junija proti Angliji v Kölnu.


19. 06. 2024

Bo tudi deveti dvoboj Slovenije in Srbije prelomen?

Dvoboji Slovenije in Srbije so le redko razočarali. Gol Zahovića v izdihljajih tekme za Bežigradom za 1 : 1 se je potem izkazal za ključnega na poti do krstnega svetovnega prvenstva, tistih 3 : 3 v Charleroiju številni štejejo med najboljše tekme vseh časov na evropskih prvenstvih, v drugo smer pa je šel povratek predlani, ko je bilo v Stožicah 2 : 0 za goste, pa se je končalo neodločeno. Ta generacija je doživela eno svojih prelomnic v Beogradu, ko se je po težkem porazu s 4 : 1 zamajal stolček selektorja Matjaža Keka. Reprezentanca je odtlej obrnila nov list. Izgubila je le dvakrat na zadnjih 22 tekmah. V valovskem nogometnem podkastu lahko slišite, kaj bo ključno v devetem dvoboju obeh reprezentanc. Srbija napoveduje lov na tri točke, Slovenija pa ne želi odstopati od svojih načel. Igrati spoštljivo, a trdno in potrpežljivo. Zmaga bi praktično zagotovila osmino finala, remi bi puščal odprta vrata. O EP na EP debatirajo Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič.


19. 06. 2024

Srbija pod večjim pritiskom

Še dan je ostal do tekme Slovenija : Srbija, do tekme, ki bi lahko Sloveniji odprla pot do osmine finala evropskega prvenstva. Zmaga prinaša izločilne boje, neodločen izid ohranja odprta vrata. Na drugi strani Srbija bolj potrebuje točke po porazu proti Angliji. Jon Gorenc Stanković razmišlja, da bi lahko to bila voda na slovenski mlin. Slovenija bi lahko igrala strpno in potrpežljivo, s strnjeno obrambo bi ustavljala srbske napade, potem pa prek hitre tranzicije našla dvojec Š (Šeška in Šporarja) v napadu. V nogometnem podkastu Vala 202 tudi o morebitnih spremembah prve postave, o zmagah Turčije in Portugalske, obe ekipi sta dosegli gol v sodnikovem dodatku, na koncu pa kot vselej med evropskim prvenstvom tudi kviz. O EP debatira peterica valovcev: Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik, Miha Trošt in voditelj Luka Petrič.


18. 06. 2024

Avstrija brez fortune v Düsseldorfu

Dvoboj v kompaktni, akustični düsseldorfski Areni je znova pokazal, zakaj je Francija v zadnjem obdobju najuspešnejša reprezentanca. Finalisti treh od zadnjih štirih velikih tekmovanj niso blesteli, igrali so pragmatično, strpno in pazljivo v obrambi, v napadu pa so se oprli na ekspresno tranzicijo. Avstrijci so imeli več žoge, več so pretekli, toda v nasprotju s svojo lastno mrežo tekmečeve niso zatresli. Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič so debitirali tudi o tem, ali je slovenska točka po prespani noči pozitivnejša kot prej, o zametkih spora v srbski reprezentanci, o presenetljivih zmagah Slovaške in Romunije, več pa tudi o skupni šolski zgodbi Jureta Balkovca in Žana Karničnika. Sošolca sta bila v nogometnem razredu Gimnazije Šiška, ko je bil Žan še precej manjši kot zdaj, pove Balkovec, malce pozneje je zrasel, še pozneje pa se je tudi uveljavil kot izjemen nogometaš, Karničnik pa pravi, da mu je Jure večkrat pomagal v šoli, sploh pri angleščini.


17. 06. 2024

Ko je trema popustila, je Slovenija postala igriva

Slovenija in Danska sta si razdelili točke na koncu svojega uvodnega dvoboja na EP, a ni bilo dvoma, kdo je bil bolj zadovoljen na tribunah in na igrišču. Slovenci so sprva po večini samo branili svoja vrata in pred odmorom pazili, da odidejo z igrišča le z golom zaostanka, v drugem pa so vse bolje igrali in to nadgradili z zadetkom. Selektor Matjaž Kek je čestital svojim varovancem, a zatrdil, da imajo še veliko prostora za napredek, Andraž Šporar pa je kot ključni trenutek navedel obrambo Jana Oblaka sredi drugega polčasa, ko je kapetan z bližine ustavil strel Rasmusa Højlunda. V podkastu prisluhnite tudi, kaj so povedali Vanja Drkušić, Žan Karničnik in kapetan Jan Oblak, ujemite pa tudi zgodbo Erika Janže. Strelec za 1 : 1 je imel kot otrok težave s čezmerno težo, imel je 86 kilogramov, ko je bil visok 150 centimetrov, z očetovo pomočjo pa je shujšal, se v zadnjem desetletju in pol oblikoval v telesno odlično pripravljenega profesionalnega nogometaša, v Stuttgartu pa je postal tretji nogometaš, ki je zabil gol za slovensko reprezentanco na evropskih prvenstvih.


16. 06. 2024

V pričakovanju Zdravljice in kurje polti

Prišel je. Dan, ki so ga številni čakali, dan, o katerem so številni sanjali, in dan, ki hkrati odpira pot do novih sanj. Slovenija bo EP 2024 odprla v Stuttgartu proti Danski. V podkastu Žoga je okrogla tudi o tem, kako se je treba upreti Dancem, proaktivno ali reaktivno. Debatira četverica, spet skupaj v nogometnem podkastu Vala 202. To so Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič. Slišite lahko tudi nekdanja reprezentanta Denisa Popovića in Miša Brečka, kakšno tekmo pričakujeta v Stuttgartu in kako se bo Slovenija postavila proti neugodnim tekmecem.


15. 06. 2024

Benjamin Šeško: Ko igramo kot ekipa, lahko nadigramo katero koli reprezentanco

Visoka zmaga Nemčije za uvod v 17. evropsko prvenstvo. S 5 : 1 je premagala Škotsko.


10. 06. 2024

Francija in 23 preostalih?

Kdo bo novi evropski prvak? Tokrat v nogometnem podkastu Vala 202 o neslovenskih skupinah na evropskem prvenstvu. Številni pravijo, da imajo najboljšo ekipo Francozi, da skoraj nima šibke točke. Aljaž Golčer meni, da je Francija prvi favorit, a nima več tako karizmatičnega vratarja, kot je bil Hugo Lloris, kapetan reprezentance, ki je leta 2018 postala svetovni prvak. V francoski skupini je tudi Avstrija, tihi favorit številnih. Pod selektorjem Ralfom Rangnickom niza zmage, je pa brez osrednjega aduta v obrambi Davida Alabe. Peterica valovskih nogometnih novinarjev, v kateri so še Jože Pepevnik, Marko Cirman, Boštjan Janežič in voditelj Luka Petrič, je debatirala, katera skupina je težja D, v kateri sta ob Franciji in Avstriji še Poljska in Nizozemska, ali pa B s Španijo, Italijo, Hrvaško in Albanijo. Slišali boste, kdo je Nedeljko Dojčlandović in kaj lahko naredi z belgijsko reprezentanco, pa kaj lahko storijo branilci naslova Italijani, ki nimajo zveneče ekipe, pred osvojitvijo naslova evropskih prvakov in po njej pa se niso prebili na svetovno prvenstvo, ter kako se pravilno izgovori ime zvezdnika gruzijske reprezentance Khviche Kvaratskhelie.


08. 06. 2024

Slaviša Stojanović: Ni res, da Slovenija nima česa izgubiti na EP

Popotnica slovenske nogometne reprezentance za evropsko prvenstvo je neodločen izid proti Bolgariji. 1 : 1 je bil končni izid, strelca sta bila Despodov in Šporar. Slovenija je imela več žoge v svojih nogah, a ni bila konkretna in si ni priigrala veliko priložnosti. Gost nogometnega podkasta Vala 202 Slaviša Stojanović pravi, da se ne strinja s tistimi, ki menijo, da Slovenija nima česa izgubiti na evropskem prvenstvu. Takšne priložnosti se ne sme izpustiti, meni nekdanji selektor slovenske reprezentance. V drugem polčasu podrobneje o slovenskih tekmecih na EP. O Srbiji, kjer je Stojanović postal državni prvak s Crveno zvezdo. Tam so precej pesimistični, poroča dopisnik Boštjan Anžin. O Danski, kjer pričakujejo precej zaprto, negledljivo tekmo s Slovenijo, in o Angliji, ki je izgubila generalko pred EP, doma z 1 : 0 proti Islandiji. Slaviša Stojanović o EP debatira z Boštjanom Janežičem, Jožetom Pepevnikom, Markom Cirmanom in voditeljem podkasta Luko Petričem.


04. 06. 2024

Dušan Kosič: Iličić včasih vidi še več kot tisti na tribuni

Niz domačih zmag slovenske reprezentance se nadaljuje. Števec je zdaj pri petici, Slovenija pa je v Stožicah zmagala sedmič na osmih tekmah. Armenijo je premagala z 2 : 1, zadela sta Jan Mlakar in povratnik v reprezentanci Josip Iličić. Zadel je štiri minute po vstopu na igrišče. Prvi trener, ki je Celje popeljal do naslova prvaka, Dušan Kosič meni, da Slovenija potrebuje takšne igralce, kot je Iličić, fantaziste s potezo več, nogometaše, ki lahko odločijo tekmo. Kosič je kot plus navedel dejstvo, da je Slovenija zmagala, kot minus pa uvodnih 15 minut drugega polčasa. Z valovsko četverico Boštjanom Janežičem, Markom Cirmanom, Jožetom Pepevnikom in voditeljem Luko Petričem je debatiral tudi o izboru končne šestindvajseterice, ki jo mora selektor Matjaž Kek določiti še pred zadnjo pripravljalno tekmo, ki bo v soboto proti Bolgariji.


22. 05. 2024

Zlatko Zahović: Na Euru te ne sme biti strah neuspeha

Trije tedni so ostali do začetka evropskega prvenstva, gost nogometnega podkasta pa je najboljši strelec v zgodovini slovenske izbrane vrste Zlatko Zahović. Zahović govori o vzponu Josipa Iličića. Prvič ga je videl igrati v kvalifikacijah prve lige, še v dresu Bonifike, čeprav je bil zelo suhljat, pa je takoj videl, da je na njem nekaj posebnega. Pravi, da je bil trener Maribora Ante Šimundža ključen pri Iličićevi preobrazbi v drugi polovici te sezone in da je bil Iličićev skromen odnos na začetku sezone odraz neprofesionalnega dela v klubu in pomanjkanja prave hierarhije. V mariborski klub želijo vlagati turški investitorji, Zahović pa pravi, da mnogim vlagateljem ni enostavno v slovenskem nogometu, saj jim lahko hitro zmanjka denarja in s tem tudi potrpljenja vseh vpletenih. Zahović verjame, da bo Slovenija uspešna na evropskem prvenstvu, pravi pa, da je Benjamin Šeško prototip modernega napadalca. Meni, da skorajda ne more storiti napačne poteze v tem prestopnem roku, saj bo uspešen, če odide k Arsenalu ali k Milanu, pa tudi, če ostane v Leipzigu. Zlatko Zahović o nogometu debatira s tremi Valovci, z Markom Cirmanom, Jožetom Pepevnikom in voditeljem Luko Petričem.


13. 05. 2024

Jasmin Kurtić: Do reprezentančnega uspeha se ne da priti v enem letu

Serijo gostovanj nogometnega podkasta Vala 202 nadaljujemo v Italiji. Tokrat lahko po pregledu aktualnega dogajanja izveste več o zanimivi karieri Jasmina Kurtića, ki ga po koncu klubske sezone to poletje čaka nastop na Euru 2024. Boštjan Janežič in Marko Pangerc sta v Bolzanu obiskala izkušenega vezista, ki je spregovoril tako o izvrstnem delu slovenske reprezentance pod taktirko selektorja Matjaža Keka kot tudi o svojih začetkih v slovenskem nogometu in selitvi v Italijo, kjer je preživel večji del svoje kariere.


06. 05. 2024

Adam Gnezda Čerin: Vedno sem izbral pravi trenutek za prestop

Podkast Žoga je okrogla še vedno gostuje v Grčiji. Po pregledu aktualnega dogajanja lahko bolje spoznate Adama Gnezdo Čerina, ki je iz male Idrije odšel v veliki svet. V pogovoru z Luko Petričem in Markom Cirmanom v Atenah je razkril, kako je postal ključen člen reprezentance. Edini je odigral vsako minuto v kvalifikacijah za Euro 2024. V Nürnbergu ni igral veliko, toda nabral pomembne izkušnje in ugotovil, da mu nemško nogometno okolje ne ustreza tako dobro kot grško. Navijači Panathinaikosa ga imajo radi, nekateri med njimi pa že razmišljajo, da bi si lahko Gnezda Čerin zagotovil odmeven prestop v še večji klub, kar bi lahko lepo napolnilo klubsko blagajno.


01. 05. 2024

Verbič dobil stavo s Šporarjem

Serijo gostovanj nogometnega podkasta Vala 202 nadaljujemo v Atenah. Adama Gnezdo Čerina boste slišali prihodnji teden, za Panathinaikos pa igrata tudi Andraž Šporar in Benjamin Verbič. 30-letnika sta v zadnjih letih postala dobra prijatelja, a pravita, da se pred desetimi leti, ko sta bila rivala v prvi ligi, eden v dresu Olimpije, drugi Celja, sploh nista družila. Tesnejši stik sta navezala šele v reprezentanci, zdaj pa torej igrata tudi v istem klubu. Atenski velikan je po drugem zaporednem porazu praktično izpadel iz boja za grškega prvaka, po tekmi z Arisom pa je bilo vroče pred stadionom Apostolosa Nikolaidisa. Ko ga igralci zapustijo, pridejo neposredno na ulico, kjer jih navijači pričakajo, pogosto veseli in prijazni, po nedeljski tekmi pa razjarjeni, zato je bilo za mnoge tam tudi precej neprijetno. V pogovoru z Luko Petričem in Markom Cirmanom Verbič in Šporar povesta, da sta šla že po prvem krogu slovenskega prvenstva stavit, kdo bo prvak, večerjo bo moral po nedeljski zmagi Celja plačati Šporar. Ljubljančan je tudi priznal, da je precej bolj vesel, ko ob zmagi svoje ekipe zadene, ko pa je gol za preboj na Euro proti Kazahstanu zabil Verbič, pa se je veselil, kot bi ga sam dosegel, Verbič pa razlaga, kako so ga na dan začetka ukrajinske vojne zbudile sirene. Tedaj je igral za kijevski Dinamo. Ko je zaslišal pok rakete, je hitro odšel po sina, zbežal v podzemno garažo in počakal dokler niso razglasili konec nevarnosti.


21. 04. 2024

Gorenc-Stanković in Horvat s Sturmom stremita k naslovu avstrijskega prvaka

Manj kot dva meseca sta ostala do začetka evropskega prvenstva v nogometu, do takrat pa bomo v podkastu Žoga je okrogla pogosto gostili slovenske reprezentante. Prva postaja je Gradec. Pri Sturmu izstopata Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat. Njun prihod v klub sovpada v vzponom Sturma. Odkar je Gorenc Stanković prišel v Gradec, se je klub vedno uvrstil v Evropo. Od leta 2020 naprej je bil tretji, drugi in v minuli sezoni, ko je na avstrijsko Štajersko prestopil še Tomi Horvat, znova drugi. Oba sta postala nosilca igre, med navijači sta izjemno čislana. V podkastu lahko slišite, kaj pravita o trenerjih, ki sta ju vodila, med drugimi so to Klopp, Tuchel in Šimundža, kaj so vrhunci njune dosedanje kariere ter kako sta reagirala v težkih trenutkih. Jon Gorenc Stanković je bil več kot eno leto odstoten z igrišč po hudi poškodbi kolena, Tomi Horvat pa je na koncu prejšnje sezone izgubil mesto v prvi postavi, potrpežljivo čakal na svoje priložnosti, v tej pa je najboljši strelec ekipe. S slovenskima reprezentantoma se pogovarjata Luka Petrič in Jože Pepevnik.


15. 04. 2024

Rudi Zavrl: Slovenski klubi preveč odtujeni od lokalnega okolja

Dolgoletni predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl meni, da si ne smemo zatiskati oči pred stanjem v slovenski prvi ligi. 'Razmere niso najboljše, karkoli pogledamo. Obisk na tekmah, proračuni klubov, vpeljevanje mladih igralcev, prestopi v tujino, število povprečnih tujcev, vodenje klubov, odziv pokroviteljev in tujih vlagateljev, nenazadnje tudi vpliv agentov, ki v nekaterih sredinah neposredno kreirajo kadrovsko politiko,' pravi Zavrl. Meni, da imajo skoraj vsi ekipni športi težave ter da je razlika med slovensko in mednarodno sceno iz leta v leto večja. V podkastu tudi obuja spomine na svoje obdobje na čelu nogometne zveze. Bil je prvi, ki je na vrh strokovnega štaba izbrane vrste postavil Srečka Katanca in Matjaža Keka, torej oba selektorja, ki sta Slovenijo doslej popeljala na veliko tekmovanje. Pravi, da je bilo obdobje med in po svetovnem prvenstvu v Južni Koreji izjemno zahtevno zanj. Tedaj je prišlo do spora in razkola znotraj ekipe, sredi prvenstva je domov odšel prvi zvezdnik Zlatko Zahović. Spregovori tudi o famozni tekmi Dinamo-Crvena Zvezda leta 1990, na kateri je bil delegat, zaradi množičnega pretepa pa tekme sploh ni bilo. Z Rudijem Zavrlom debatirajo valovski nogometni reporterji Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič.


27. 03. 2024

Nejevoljni Ronaldo, spodbudna Slovenija

Prestižna zmaga slovenske reprezentance v krstni tekmi proti Portugalski. Gostje si v Stožicah niso priigrali veliko zglednih priložnosti, za Slovenijo pa sta, po čvrstem prvem polčasu, v drugem zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik, torej oba osrednja vezna igralca. Izpolnila se je želja Andraža Šporarja, ki je pred tekmo zatrdil, da bi bilo najlepše, če Slovenija zmaga in Cristiano Ronaldo na koncu odhrumi z zelenice. Portugalski zvezdnik je bil jezen na sodnike zaradi nedosojenih enajstmetrovk. Gost podkasta in nekdanji igralec Olimpije in Maribora Denis Šme razmišlja, da je Slovenija uspela izkoristiti prostor, ki se je naredil med gostujočo obrambo in vezno vrsto, Marka Cirmana sta navdušila štoper Jaka Bijol in strelec Adam Gnezda Čerin, Boštjan Janežič je opozoril, da se je slovenska igra dvignila po vstopu Žana Celarja, ki je odigral pomembno vlogo pri obeh zadetkih, še en valovski nogometni reporter Jože Pepevnik pa je izpostavil, da je bila slovenska enajsterica takšna, ki bi jo lahko pričakovali na evropskem prvenstvu, morda bi se lahko selektor Kek odločil za največ eno ali dve spremembi. Voditelj valovskega nogometnega podkasta je Luka Petrič.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt