Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Notice

237 epizod

237 epizod


Novosti domače glasbene scene


13. 03. 2024

Lelee - Rane

Adriatic indie rokovski bend Lelee nam je pred petkovim uradnim izidom svoje najnovejše skladbe Rane zaupal njeno premiero. V oddaji Jelena Rusjan in Damjan Manevski o njenem nastanku, sporočilu in prihajajočem albumu.


06. 03. 2024

Brainfreeze Lemonade - The Freakiest Of Shows

Ljubljansko-gorenjska zasedba Brainfreeze Lemonade je pred kratkim izdala debitantski singel The Freakiest Of Shows. V oddaji sta ga predstavila idejni vodja Urban Leskovar in pevka Tina Nunar.


28. 02. 2024

Vazz - Ljubljana podtalno

Z Vazzom in z bobnarjem Žigom Smrdelom potujemo v ozadje nastanka prihajajočega albuma Psiho, ki ga bodo poleg njiju v Kinu Šiška 8. marca predstavili še basist Peter Smrdel, kitarist Filip Vadnu in klaviaturist Matic Štemberger. Ne zamudite jih tudi v sredinem jutranjem koncertu na Valu 202.


21. 02. 2024

Kiki - Galaksije

Kiki, ki v svoji glasbi združuje slovenski folk in pop je v začetku lanskega leta izdala prvenec z naslovom KRiKi, ki ga bo na festivalu MENT predstavila v živo v polni zasedbi. Na njem je tudi skladba Galaksije v kateri govori svojem imaginarnem svetu v katerega rada pobegne in je v njem varna, a se hkrati zaveda, da ni realen.


14. 02. 2024

Koala Voice - Tebe Imam Rajši Od Drugih

Koala Voice imajo za sabo številne predstavitvene festivale. O tem in o njihovi najnovejši skladbi Tebe imam rajši od drugih v oddaji, točno teden pred festivalom MENT, kjer bo letos v četrtek tudi Valovski oder. V studio sta prišla Manca in Tilen.


07. 02. 2024

Generator - Sentish

Vedno je čas za lepo domačo balado 9-članske skupine Generator. V ozadje njenega nastanka nas je popeljala avtorica in vokalistka Anina Trobec.


31. 01. 2024

Aka Neomi - Vroča kopel

Pred predstavitvijo tretjega albuma Aka Neomi z naslovom Lepo se svetiš v temi v Kinu Šiška 18. aprila si privoščimo Vročo kopel, da bo življenje znosnejše. Z Aka Neomi in ženskami, ki so krojile svetovno zgodovino in jih povezujemo z vodo: od Ofelije do Venere.


24. 01. 2024

Raiven - Veronika

Na letošnji evrovizijski oder maja v Malmö potuje Raiven. Skladbo Veronika, za katero je glasbenica navdih črpala pri Veroniki Deseniški, je Raiven predstavila v oddaji.


17. 01. 2024

Parvani Violet - Mag

Parvani Violet, ki se je lani na slovenski Popevki predstavila s skladbo Plamen, ima zdaj novo z naslovom Mag. Zanjo pravi, da je "polnomočna, v objemu čarovnije in na pravi strani sreče, s svetlo prižgano zvezdo severnico in vedno novim asom v rokavu".


10. 01. 2024

Nejc Pipp - Yours

Nejc Pipp je pred dobrimi tremi leti gostoval v Noticah s prvencem Ulysses, tokrat pa pred nastopom na festivalu Ment predstavlja svoj dolgometražni album Entropy, ki je nastal v sodelovanju s Krištofom Pogačnikom.


20. 12. 2023

Maya - Vse kar maš

Ljubitelji r&b-ja, pevka Maya je nazaj. S svežo skladbo Vse, kar maš, ki nas opominja, da se prevečkrat bojimo in vztrajamo v razmerah, ki niso dobre za nas. Znati moramo ločiti, česa si želimo in kaj je resnično dobro za nas, saj si to velikokrat nasprotuje.


13. 12. 2023

Jenn - Let It Be

Anika Košir umetniško Jenn je sveže ime na domači glasbeni sceni. 18 letnica je pred kratkim izdala svoj prvi singel z naslovom Let it be, ki ga je produciral Cazzafura.


06. 12. 2023

The Stroymachine - Overdub

The Stroymachine je posebna skupina na domači glasbeni sceni, ki se je letos nanjo vrnila z novim album Renesonanza in ga pred kratkim predstavila v ljubljanski Cukrarni. Na njem je, kot pravijo, sama unikatna, do zadnjega vijaka privita avtorska glasba, polna različnih zvočnih krajin. O tem Luka Vizlar.


15. 11. 2023

Cona40 - Telo

Cona40 je sveže ime na domači glasbeni sceni. Petčlanska glasbena skupina iz Kopra je letos nastopila na festivalu Gora Rocka in se udeležila natečaja za neuveljavljene mlade skupine Šourock v Mariboru, konec oktobra pa izdala prvi singel z naslovom Telo.


08. 11. 2023

Blaž Mencinger - Vse je uredu

Blaž Mencinger premierno predstavlja svojo najnovejšo skladbo Vse je v redu. Je drugi singel iz novega glasbenega poglavja in se, kot pravi Blaž, intenzivno ležerno bojuje proti vsesplošni obsedenosti s hiperproduktivnostjo, ki ji vsi tako pogosto podlegamo.


25. 10. 2023

Martina - Tišina

Tišina je nova, peta avtorska skladba belokranjske glasbenice in avtorice Martine, ki odraža kontrast med mirnostjo - tišino in vznemirjenjem - kaosom.


18. 10. 2023

Blagus & Thomas March Collective - Lublana

Tokrat Notice gostijo Thomasa Marcha oziroma Tomaža Mariča, ki se je s svojim kolektivom - enem od mnogih - prvič podal v rap vode. Blagus je umetniško ime raperja Blaža, ki je poskrbel za vokalni del skladbe Lublana. Skladbe, ki je začela nastajati že pred 20 leti kot kritika glavnega mesta.


11. 10. 2023

Regen - Rada znala bi plesati

Domača zasedba Regen po lani izdanem prvencu Youth nadaljuje prepletanje melanholičnih zasanjanih melodij z živahnimi ritmi tudi v novi skladbi z naslovom Rada znala bi plesati.


04. 10. 2023

Tschimy - Refleks

Pred večernim nastopom v Kinu Šiška Notice gostijo domačega pevca, kantavtorja, producenta, beatmakerja, ki je pred tremi leti izdal mini album Human Os, septembra letos pa pri založbi ENTE dolgometražnega z naslovom Princ. Kaj se skriva za to prispodobo in o čem govori skladba Refleks, Tschimy v oddaji.


27. 09. 2023

Zalagasper - Morski psi

Dvojec zalagasper se je po izdaji albuma Love Letter odločil za premor, ki mu je sledila velika sprememba. V ospredje je stopil Gašper, ki se s skladbo Morski psi v Zalini družbi vrača na glasbeno sceno. Z bendom.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt