Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 15.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slalomisti na divjih vodah se bodo v Tacnu pomerili za evropske naslove. Savske brzice bodo prvenstvo stare celine gostile tretjič.

Avtor: Tomaž Langerholz

Vsi poznamo ali pa smo vsaj enkrat že slišali pregovor, da jabolko ne pade daleč od drevesa. V življenju je v resnici kdaj tudi drugače, a tokrat ne. Jadran Ogrin in Gabrijel Ogrin. Studio York, Dekani. Kjer tišina ostane brez besed.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove domače glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Dan pred začetkom evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu se posvetimo slovenski reprezentanci, ki ima na domačem prvenstvu visoke cilje. Predstavili bomo tudi projekt "VERA", ki spodbuja enakopravnost in upoštevanje pravic športnic ter si prizadeva izboljšati njihovo zaščito in vrednotenje v športu.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

53 let po ustanovitvi ena najbolj prepoznavnih humanitarnih organizacij za pomoč otrokom pri nas, ZPM Ljubljana Moste Polje, dobiva novo ime. Po več pobudah in nekajletnih pripravah so organi upravljanja soglasno sklenili, da bo sprememba imena, ki po novem obsega tudi ime dolgoletne sekretarke in zdaj predsednice Anite Ogulin, pripomogla k večji prepoznavnosti, poudarila vseslovenskost vseh dejavnosti, s katerimi pomagajo otrokom in družinam po vsej državi, in preprečevala zamenjavo z organizacijami s podobnim imenom.
Sogovornice: Anita Ogulin, predsednica, Alenka Petkovšek, podpredsednica, in Tanja Petek, sekretarka Zveze Anite Ogulin in ZPM.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Študentski protesti so ključne točke, ki jih sodobne demokracije potrebujejo za resno transformacijo oziroma resen razvoj. Najbolj odmevni so v zadnjem času zagotovo propalestinski študentski protesti v Združenih državah Amerike. Tem protestom so sledili tudi študentje Fakultete za družbene vede v Ljubljani, ki so zasedli eno izmed predavalnic in na fakulteto ter univerzo naslovili svoje zahteve. Zakaj študentski protesti v Sloveniji niso takšnih razsežnosti kot tisti v Ameriki in ali študentje proteste dojemajo kot nujne za spreminjanje družbe in njihovega položaja v njej?

Avtor: Luka Turk, Andrej Stopar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V družbi Juce Bonaca in Filipa Đurića bomo predstavili njihov drugi dolgometražni album.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Odraščal je na kmetiji, a raje izbral karierno pot v turizmu. Obožuje gore in pohodništvo. Pri 26-ih ima že zelo zahtevno službo, koordinira in vodi pisarno turizma na enem najbolj znanih avstrijskih smučišč. Kot pravi, se njegova ljubezen do organizacije čuti tudi pri načrtovanju dopusta. Z njim se je, nekaj dni preden se je odpravil na dopust, srečala Anja Hlača Ferjančič.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na kolesarski dirki po Italiji je tekmovalni dan postregel z novo ravninsko etapo, namenjeno sprinterskim specialistom. Končala se je ob jadranski obali, v deželi Abruzzi, iz katere se bo karavana začela pomikati proti severu države. Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih pa je pod vodstvom novega glavnega trenerja Jurija Tepeša začela priprave na novo sezono.

Avtor: Aljaž Golčer

Jordan Rakei je že močno uveljavljeno glasno ime. Avstralec, ki deluje v Angliji, v Cederami nastopa prvič, čeprav njegovo zbirko zdaj že petih izvrstnih albumov krasita očarljiva slogovna širokopasovnost in produkcijska dovršenost. Morda je avtorjev izraz ostajal na robu vrelišča neo- ali alter-popa zaradi sanjavega glasu, ki bolj kot mičnemu in razgretemu soulu pristoji folk-popu, v Rakeievem primeru delno celo ob spremljavi chill-popa ali trip hopa. Jordan Rakei se je tokrat podvizal tudi kot vokalni interpret. Tako delo The Loop ponuja sijajen prehod med senzibilnim, a še vedno rokerskim Ircem Hozierjem in retrosoulovsko poetiko Michaela Kiwanuke.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ob sredinih večerih nadaljujemo predstavitve slovenskih nogometnih reprezentantov, ki jih gostimo v podkastu Žoga je okrogla. Tokrat predstavimo zanimivo kariero Jasmina Kurtića. Belokranjec se je v Italijo preselil že leta 2010, ko je iz Gorice prestopil k Palermu. Njegov trenutni klub Südtirol je že deveti pri naših zahodnih sosedih. Izkušenega vezista, ki je govoril o izvrstnem delu slovenske reprezentance pod taktirko Matjaža Keka, sta v Bolzanu obiskala športna novinarja Boštjan Janežič in Marko Pangerc.

Avtor: Aljaž Golčer

Na začetku koncertni napovednik, ki mu bodo sledili novi izidi. Z novim, sedemnajstim albumom se je po šestih letih premora tudi na evropske koncerte odre vrnila skupina Riot V. Svoje pa bo dodal še okoljevarstvenik, odvetnik in ljubitel blues rocka Gary Douglas s svojo skupino.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 15.05.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt