Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 25.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

S finalom pokalnega tekmovanja med Rogaško in Gorico se je končala domača nogometna sezona.

Avtor: Luka Petrič

Leta 1985 se je peti studijski album skupine Dire Straits Brothers in Arms štirinajst tednov uvrščal na vrh britanske lestvice in s tem začel fenomenalno uspešno kampanjo. Album Brothers in Arms je bil eden najbolje prodajanih albumov po vsem svetu in je nato devet tednov zasedal vrh lestvice Billboard 200, na Nizozemskem je presegal rekorde lestvic, na več kot deset ozemljih pa je zasedel prvo mesto. Z gremijem in nagrado BRIT nagrajeni album je bil edinstven tudi zato, ker je bil eden prvih albumov, ki je bil v celoti posnet digitalno in prodan kupcem zgoščenk. Kmalu je postal prva zgoščenka, ki je bila prodana v milijon izvodih, in prva zgoščenka, ki je presegla prodajo vinilne plošče.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Le nekaj dni po mednarodnem dnevu čebel se tudi Radiovedni podajamo v svet teh neverjetnih krilatih bitij. Pisala nam je poslušalka Vina, ki jo zanima, kako nastane čebelji vosek. Ta na videz dolgočasna snov, ki je bila v preteklosti nepogrešljiva pri izdelovanju sveč, je neznansko dišeča in uporabna, za nameček pa pri njeni pripravi sodelujejo zelo mlade čebele, ki morajo za droben gram voska pojesti veliko medu. Več o čebeljem vosku izveste to soboto ob 8.45 na Valu 202. Tudi tokrat bo z nami Nik Škrlec.

Avtor: Nik Škrlec, Maja Ratej

V Stožicah se je s finalom Pokala Slovenije med Rogaško in Gorico končala sezona na domačih nogometnih zelenicah. Kmalu bo pod streho tudi klubska sezona v košarki. V finalu državnega prvenstva se že tretje leto zapored merita Helios in Olimpija. Posvetimo se tudi zlati ligi odbojkaric, v kateri so se Slovenke pomerile s Špankami.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Kako hitro se lahko ustavi voznik električnega skiroja, če mu nekaj nenadoma prekriža pot. Pri Zavarovalnici Triglav se zdaj lahko pohvalijo z novo pridobitvijo, in sicer s simulatorjem vožnje z električnim skirojem, ki voznikom lahko pokaže, kako hitro se je mogoče ustaviti, kakšna je zavorna pot. Prve izkušnje so zanimive in zgovorne, namreč ni jih malo, ki se uštejejo in začnejo prepozno zavirati in pač trčijo v oviro, ki je lahko marsikaj ali marsikdo. O novi pridobitvi in izkušnjah na simulatorju bomo govorili z vodjo projektov za varno mobilnost pri omenjeni zavarovalnici Ano Cergolj Kebler in strokovnim sodelavcem oddaje Andrejem Brglezom.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Umetnostna galerija Maribor je s trienalom Umetnost in okolje EKO 9 razstavne luči uperila v okoljsko krizo. Potem ko so leta 2020 po 15-letnem premoru v osmi izvedbi oživili nekdanjo tovarno MTT v Melju, so razstavo devete izdaje Oči v skali umestili v nekdanji sanatorij v središču mesta. Grozečo okoljsko katastrofo označujejo za grozo. Upoštevajo tradicijo pripovedovanja, prepleteno s filmom, in dajejo moč primarnemu čustvu – strahu, da nas prebudi iz otopelosti do opozoril znanosti, za katere se zdi, kot da se nihče ne zmeni zanje.

Avtor: Sara Zmrzlak

12:30
Novice
13:30
Novice

Predvajamo dve skladbi iz Netflixove uspešnice Doctor Slump.

Avtor: Žiga Klančar

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V popoldnevu spremljamo dvajseto, predzadnjo etapo kolesarske dirke po Italiji. Gorska etapa v Dolomitih odloča o končnem vrstnem redu na dirki in o tem, kdo bo ob Tadeju Pogačarju v Rimu stal na odru za zmagovalce. Posvetimo se tudi odzivom slovenskih odbojkarjev, ki so v Turčiji zelo dobro začeli prvi turnir letošnje lige narodov.

Avtor: Klemen Verlič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Z zadnjimi tekmami se bo razpletlo državno prvenstvo v rokometu. Možnosti za naslov imata Velenje in Trebnje, ki bosta skušala ujeti naslov prvaka. Velenjčanom pred domačimi gledalci zadostuje že točka, Trebnje potrebuje ob spodrsljaju tekmecev, zmago v Ribnici. Vrhunce ujamete v večeru na Valu 202.

Avtor: Uroš Volk, Marko Pangerc in Klemen Verlič

Ko glas postane instrument ...in inštrument postane glas, lahko slišimo utrip ritmične svežine in harmonične fuzije. Ob 40. obletnici slovenskega vokalnega fenomena Perpetuum Jazzile, Nataša Jovanovič in Tomaž Cor predstavita tudi novi studijski album Smells like teen spirit.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 25.05.2024 19:15:11

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt