Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Izštekana glasbena oddaja z Juretom Longyko.


08. 01. 2024

Izštekani v letu 2023

Minulo leto je oddajo Izštekani zaznamovalo posebej močno. Ozirala se je v svojo tridesetletno zgodovino.


03. 12. 2023

Izštekanih 10: Poklon Vladu Kreslinu

Koncertni večer, posvečen Vladu Kreslinu.


23. 10. 2023

Izštekani Buco in prijatelji

Izštekana glasbena oddaja z Juretom Longyko.


08. 06. 2023

Izštekanih 30 v Križankah

Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 je 8. junija 2023 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah proslavila trideset let. Ob spremljavi sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective je nastopilo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so se jim pridružili mnogi skriti gostje. Vsak je poleg svoje skladbe zapel posebej za to priložnost pripravljeno predelavo. Razprodani koncert, ki v teh dneh glasno odmeva, sta neposredno prenašala Val 202 in Televizija Slovenija.


08. 05. 2023

Izštekani Jani Kovačič, Vlado Poredoš, Primož Siter, Drago Mislej Mef

Natanko mesec dni pred velikim koncertom Izštekanih 30 v polnih ljubljanskih Križankah se je oddaja Izštekani še enkrat v živo oglasila iz domačega okolja - radijskega studia. 8. maja 2023 ob 20.00 so nas na Valu 202 s skupnim nastopom nagovorili štirje angažirani kantavtorji različnih generacij.


17. 04. 2023

Izštekani Hauptman

V pričakovanju obletničnega velekoncerta Izštekanih 30 8. junija 2023 v ljubljanskih Križankah je oddaja Izštekani na Valu 202 ponudila novo poslastico! Tik pred izidom drugega albuma nas je 17. aprila 2023 obiskal mladi mariborski mojster r’n’bja, klaviaturist in pevec Hauptman. Potem ko se je na lanski Emi prvič predstavil v slovenščini in je pesem “Sledim” postala najbolj predvajana skladba na Valu 202 v minulem letu, je Hauptman celotni novi album “Blizu” posnel v materinščini. V Izštekanih je predstavil vse pesmi z njega, nekatere čisto prvič. Seveda je dodal tudi nekaj nepogrešljivih s predlanskega prvenca “Finished, not Perfect”. Aranžmaji, pri katerih je sodeloval tudi skladatelj Leon Firšt, so predrugačeni, izštekani, obogateni z godalnim kvartetom. Izpod Hauptmanovih prstov se je razlegal tudi zvok koncertnega klavirja, nastop pa sozačinili gostje: radgonski raper Leopold I. ter pevki Maša But in Iza Leskovšek. Za ušesa obliznit!


27. 02. 2023

Sokoli (1993) - posnetek prve oddaje na Radiu Študent

Izštekani letos praznujejo. Vrhunec tridesetletnice bo 8. junija 2023 s koncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Za ogrevanje ponujamo dragocen arhivski posnetek. Prve Izštekane!


23. 01. 2023

Izštekani AKA Neomi

Po krepkem desetletju se je v oddajo Izštekani znova vrnila ljubljanska indie zasedba AKA Neomi. S čudovitim nizom novih pesmi, sprehodom do začetkov in nazaj ter z imenitnimi gosti. Aranžmaji so bili opazno pritajeni, odeti v manj elektronike, bolj organski, kot smo vajeni. Med instrumenti so bili harfa, oud, klavir. Med gosti pa markantni dami Aleksandra Ilijevski in Astrid.


02. 01. 2023

Izštekani v letu 2022

Za nami je pestro izštekano leto in zadnji večer božično-novoletnih praznikov bo primeren čas za oziranje v preteklost. Obšli bomo vse nadzorne točke izštekavanj v lanskem letu, na katerih nas bodo z izborom najboljših trenutkov pozdravili Jan Tomšič, Tomaž Hostnik, 7AM, Dežurni krivci, Robert Petan, Emkej, 3:rma, koncertni gostje Avdiofestivala Jure Pukl, Eva Luna Marija in Manca Berlec, Matej Krajnc ter junaki IZŠTEKANIH 10 v Kinu Šiška.


07. 12. 2022

Izštekanih 10 2022

Izštekana glasbena oddaja z Juretom Longyko.


08. 11. 2022

Izštekani Matej Krajnc

Pisec, pesnik, prevajalec in neverjetno plodoviti kantavtor Matej Krajnc letos praznuje trideset let glasbenega dela. Ob tej priložnosti je kanček obsežnega repertoarja odigral v Izštekanih. Družbo so mu delali izbrani gosti in najbolj zvesti sopotniki Bojan Jurjevčič Jurki, Leon Posedel, mini zasedba Sužnji sendvičev in Oto Pestner. Program je vil od prve skladbe, ki jo je napisal, do zadnjega albuma, ki ga je objavil te dni, zajel nekaj mejnikov, zašel pa tudi v nepredvidljive okljuke.


01. 10. 2022

Izštekani, Jazz Ars All Stars in Prva vrsta v troglasju - Avdiofestival 2022

Izštekana glasbena oddaja z Juretom Longyko.


12. 09. 2022

Izštekani: 3:rma

Izštekana glasbena oddaja z Juretom Longyko.


06. 06. 2022

Izštekani Emkej in Muzičari

Oddajo Izštekani na Valu 202 je zaznamoval mariborski reper Emkej, ki velja za enega najbolj izkušenih in najvidnejših predstavnikov žanra, ki v zadnjem času spet nagovarja široko domače občinstvo. V družbenih viharjih, ki jih živimo, je jasno, da rap še zdaleč ni rekel zadnje besede. Pripravil je celovečerni izštekani program in z okrepljenimi Muzičari nastopil povsem akustično. Ob že znanih je predstavil tudi najnovejše skladbe.


16. 05. 2022

Izštekani Robert Petan

Kantavtor Robert Petan iz Posavja, eden najbolj pronicljivih in duhovitih mladih ustvarjalcev pri nas ta hip, se je izštekal v velikem slogu. Skladbe, običajno izvedene le s kitaro, je odigrala razširjena zasedba. Slišali smo pesmi, ki jih v živo nikoli ni izvajal. Spoznali posebno vejo njegovega elektronskega repertoarja, ki je bil tokrat odigran akustično. Uživali v številnih premierah. In se sončili v soju imenitnih gostov. V oddaji Izštekani in Izštekanih v posluh ponujamo nekaj iskrivih trenutkov včerajšnjega izštekanega večera.


11. 04. 2022

Izštekani Dežurni krivci

Trdoživi prleški alternativci Dežurni krivci so se leta 2001 pravoverno izštekali in svoj zrnati težkorokovski zvok presadili na akustični grunt. Tedaj so poskrbeli tudi za enega prvih albumov s posnetki iz Izštekanih. Tokrat so šli bogatejši za dve desetletji življenjskih izkušenj po istih poteh. A še veliko dlje! Opremili so se z novimi akustičnimi inštrumenti, s cajonom, zasedbo so okrepili s harmoniko, violino in tremi spremljevalnimi glasovi.


14. 03. 2022

Izštekani 7AM

14. marca 2022 so bili Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM je svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo je izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram so zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka.


14. 02. 2022

Izštekani Tomaž Hostnik

Tomaž Hostnik je eden najbolj posebnih likov na slovenskem prizorišču ta hip. Šansonjer, trubadur, bard ... marsikatero oznako bo mu lahko dali. Škofjeločan. Plodovit avtor, ki piše v dialektu in v zbornem jeziku. Ki piše tudi pravljice in pesmi za otroke. Akademsko šolani pianist. Ter izjemen izvajalec, čigar glas in pojavo težko pozabiš. V Izštekane je prišel z matično zasedbo in z duom Hostnik pa Krečič, enim vrhuncev dosedanjega ustvarjanja, ki ga tke z violinistom in komponistom Matijo Krečičem. Ta je posebej za Izštekane napisal kopico novih godalnih priredb. Za Tomaža je bil to prvi nastop z godalnim kvartetom. Nekaj pesmi smo zato slišali premierno.


24. 01. 2022

Izštekani Jan Tomšič - Yatanu, Yanu, Caminoigra

Novo izštekano leto je odprl glasbeni posebnež, multiinstrumentalist in izjemni vokalist Jan Tomšič. Skozi krepki dve desetletji delovanja nas je popeljal kot solist z imenom Yatanu, z okrepljeno zasedbo Yanu in s po dolgih letih oživljeno legendarno skupino Caminoigra. Njegova posebnost je uporaba zelo izraznega izmišljenega jezika, ki ga – poleg slovenščine, nemščine in angleščine – tudi v Izštekanih ni manjkalo. V akustičnosti se Jan počuti kot riba v vodi, v naboru pa se je našla tudi kakšna elektronska igračka.


27. 12. 2021

Izštekani v letu 2021

Izštekani ekstrakt minulega leta.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt