Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 14.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na ligo narodov. Zadnji turnir elitnega tekmovanja bo junija v Ljubljani, po katerem bodo znani vsi udeleženci olimpijskega turnirja v Parizu.

Avtor: Boštjan Reberšak

Tri, štiri, kdaj? V torek ob 8.00! Nova serija oddaj Ne čakaj na januar. V njej gostimo ljudi, ki so z majhno spremembo na sebi veliko dodali k boljšemu zdravju in počutju. Strokovnjakinji Maja Bresjanac in Lana Blinc pa nam povesta, kako. V tokratni epizodi bomo razgibavali možgane. Zanimalo nas bo, zakaj je umovadba pomembna in kaj se zgodi, če z možgani ne telovadimo dovolj. Gostja oddaje bo Bojana Glavina, ki na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje obiskuje kitajščino in program razvijanja kognitivnih spretnosti.

Avtor: Ajda Kus

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Slovenski odbojkarji so začeli priprave na elitno ligo narodov. V drugi polovici prihodnjega meseca bodo igrali tudi pred domačim občinstvom v Ljubljani, ki bo gostila zadnji turnir najboljših ekip pred olimpijskimi igrami. Posvetimo se tudi največjemu namiznoteniškemu turnirju za športnike invalide, ki so ga že devetnajstič priredili v Laškem.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice
10:30
Novice

V prvi epizodi pete sezone oddaje Vodenje s posluhom bo gost eden najvišje uvrščenih slovenskih menedžerjev v mednarodnih korporacijah Tom Fux. Podpredsednik Toyota Motor Europe skrbi za prodajo in marketing, odgovoren je za 53 držav in več kot 40 milijard evrov letnega prometa.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Razmere na trgu dela so danes povsem drugačne, kot so bile še pred nekaj leti. Brezposelnost je rekordno nizka, delodajalci pa med seboj tekmujejo za najbolj iskane kadre, zanimivi so postali ljudje s statusom invalida in pa kadri, ki jih še pred tremi leti ne bi zaposlili pod nobenim pogojem. Prav tako so se bolj pripravljeni prilagoditi mladim, ki na trg dela prinašajo drugačna pričakovanja, kot so jih ob prvi zaposlitvi imeli njihovi starši. Pomanjkanje delovne sile, ki jo zapolnjujejo tudi s privabljanjem delavcev iz tujine, pa je tudi razlog za organizacijo različnih zaposlitvenih dogodkov, na katerih se predstavljajo delodajalci. Obiskala jih je Lidija Cokan.

Avtor: Lidija Cokan

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Na 77. mednarodnem filmskem festivalu v francoskem Cannesu se je v uradni tekmovalni program uvrstila tudi slovenska manjšinska koprodukcija Mož, ki ni mogel zamolčati režiserja in scenarista Nebojše Slijepčevića. Sicer pa tudi letošnji dogodek, na katerem bosta premierno prikazana epski Megalopolis Francisa Forda Coppole ter saga Kevina Costnerja Horizon: An American Saga, pričakuje številne filmske zvezde svetovnega slovesa.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po dnevu premora se nadaljuje kolesarska dirka po Italiji, na kateri zanesljivo vodi Tadej Pogačar. V popoldanskih športnih minutah podrobneje o razpletu 10. etape in pričakovanjih slovenske reprezentance v odbojki na mivki pred začetkom olimpijskih kvalifikacij.

Avtor: Marko Cirman

Pevka skupine Big Thief je v živo predstavila svoj zadnji samostojni album Bright Future, pri tem pa ji je pomagal glasbeni prijatelj Nick Hakim.

Avtor: Žiga Klančar

Trije mladi pevci sestavljajo trio Booom!, prvenec Odiseja prinaša dvanajst pesmi, med njimi tudi tisto, s katero so odmevno nastopili na predizboru za Pesem Evrovizije v San Marinu. Po kar nekaj letih podlage in kupu zavrženih projektov so glasbo dokončali v intenzivnih dveh mesecih. Fantje so avtorji vseh besedil in glasbe na albumu Odiseja, na katerem kitarski pop-rok koketira s sodobnim ameriškim in brit-popom, temu pa dodajajo ubrane triglasne vokalne harmonije. Več pa Patrik Mrak, Matevž Derenda in Luka Cvetičanin.

Avtor: Jernej Vene

Kdo določa, kaj je prav in kaj narobe? Je to država, ki narobe in prav regulira skozi niz pravil in norm? Imamo moralo vtkano v DNK? Jo določa kultura? Ali izvira iz narave? Morda iz oziroma od boga? Ali pa so norme in z njimi predstave o tem, kaj je dobro ali slabo, prav in narobe, le posledica korporativnih interesov in so lahko kar koli? Kaj vi menite?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 13.05.2024 14:40:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt