Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Galerija

323 epizod

323 epizod


Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je ta radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost komaj predstavljenim glasbenim delom. Zaradi avtorskih pravic je oddaja na voljo 7 dni po prvem predvajanju.


15. 03. 2024

That Mexican OT - Texas Tecchnician

Chicano rap se vrača! Zgodovinsko ima mehiški melos zraščen s hiphopm le enega izstopajočega diplomata, pa še ta le poraščena vzpetina. Tudi That Mexican OT ali frentični teksaški emsi bo neizbežno najprej spomnil na losangeleško ekipo Cypress Hill. Raperjev drugi album Texas Technician ljubek, sem ter tja res divji, načeloma pa sproščeno nezahteven. Povratniški par izpred tedna predstavljata Erick The Architect in naš Vazz. Londončan Skrapz in Detroitčan Bruiser Wolf hudomušno mimo pridrvita kot ekstra bonusni točki. Avstralski funk-akvarelisti Mildlife, še kako odkrita in zgovorna Angležinja Shygirl, Parižan PLK, soul-funk kantavtorica Fabiana Palladino ter legendarni elektronični trip-hop dvojec Fila Brazillia pa novi Galeriji dokončno izoblikujejo značaj, ki celo diši po razkošju.


08. 03. 2024

SchoolBoy Q - Blue Lips

Če sodimo po pripovedni napetosti, je Blue Lips ali SchoolBoy Q-jev šesti album nekolikanj blažji. Toda samo zvočna primerjava z raperjevemi predhodnimi albumskimi poglavji Blue Lips uvršča še bolj proti robu, v nekaterih zavihkih je ta še bolj radikalen kot njegova prejšnja dela. In tako kot je krepka polovica songov dvo- ali tropolarnih, je členjena, nemara še preveč, tudi osnovna idejna zamisel celotnega zalogaja. Skupaj s kalifornijsko rapersko avtoriteto SchoolBoy Q-jem na predvajalni listi zaplešejo še Dizzee Rascal, Ghetts, par Kanye West & Ty Dolla $ign, Don Toliver, Fivio Foreign v navezi z k nam namenjenim Lil Tjay-jem, z naslovno s svojega novega albuma Psiha pa še Vazz. Presenečenje seanse skriva svež remiks domačega alter-super hita Ni upanja, ni strahu ikonične Borghesie.


01. 03. 2024

Erick The Architect - I’ve Never Been Here Before

Najbolj opazni obrat na albumskem prvencu brooklynskega raparja Ericka The Architecta je: od glavnega producenta tria Flatbush Zombies bi pričakoval, da bo Arhitekt na solističnem izletu še bolj vročično zgrabil za krmila na mešalni mizi. Ampak ne. Erick The Architect kot najbolj bistveno veščino poudarja liriko, s katero (še to!) podoživlja svojo mladost norost, s posledicami pogoltnjenega vagona psilocibinov vred; to je bil in ostal zaščitni znak oz. adut skupine Flatbush Zombies. Pa saj je raparjev vstop v trezna srednja leta nakazalo že sodelovanje z novozelandsko popevkarico Kimbro, ki izvaja indie, in londonskim visokotonskim funkovskim strojem, zasedbo Jungle. Poleg treh duov (Earthgang, Kanye West & Ty Dolla $ign ter The Game & Big Hit), pa Bennyja The Butcherja, Mikea in Nicki Minaj v rubriki nastopijo še SunnySun in Skova (tokrat prvič v spremstvu Trnovčanove sicer domače ekipe Skovani) ter Jungle z Erickom v ospredju. Lep naj bo hiphop.


23. 02. 2024

Kanye West & Ty Dolla $ign – Vultures 1

Vultures 1, povratniški album Kanyeja Westa, pravilno administrativno označena pa kot kolaboracija s kolegom Ty Dolla Signom, je večkratno zahtevno delo. Ker idejno in glasbeno-produkcijsko vseeno ni najboljše, se vloga Galerije, ki je poiskala kakovostne izjeme, zdi še bolj upravičena. Kanye West kot najbrž najvplivnejši (ne)politični, zato pa vsekakor najmočnejši moralni provokator med umetniki na Vulture 1 temtizira izključno lastna javna izzivanja. Antisemitizem, desničarski liberalizem, obsedenost s pornografijo in samoobsedenost se znova pogrevajo. Enako velja za enigmo o raperjevi prisebnosti oziroma o njegovi klinično že dokazani norosti. Ty Dolla Sign sem ter tja pristavi kak spodoben R&B-jevski refren. Ezra ima čisto nov komad, med domačini se izpostavi tudi Cazzafura. Pariški raper PLK na Valu 202 nastopi prav prvič, saj je njegov ravno izdani album Chambre 140 pt. 1 nemudoma skočil na vrh francoske lestvice. Nov song pristavi še angleški džezovski bobnar Yussef Dayes, z EP-ja Drop 7 se še enkrat podviza tudi Little Simz. Londonski tris sklene ponovni nastop raperja po imenu Antslive.


16. 02. 2024

Dizzee Rascal – Don’t Take It Personal

Samo en je pravi geezer, torej zlikovski Vzhodnolondončan z blagim gangsterskim napuhom ter predvsem doooolgim jezikom, ki ves čas zaznava neizmerno žejo. Dizzee Rascal je karierni zenit dosegel pred dobrimi poldrugim desetletjemleti, takrat, ko se je grime ali britič hiphop komaj pošteno izoblikoval. Zdaj je pob, in to pirznava tudi na svojem osmem albumu Don’t Take It Personal, večkratni ujetnik v svoj slavni rdeč ferrari, a še vedno obrkrožen z tegobami in tečnobami za vedno depriviligirane desne polovice britanske metropole. Po eno enoto s svojih dveh čistno svežih EP-jev pristavita še Little simz ter ekipa Mildlife, funk-sanjači iz Melbournea. Vnovič nastopijo tudi Nejc Pipp, pa Killer Mike in Lil Baby, prav prvič pa atlantski hiphop poet Hunxho.


09. 02. 2024

OMA – Bread’n’Butter

.OMA ni hiphop, pač pa funk band! Toda. Manchesterski kvartet je na svoj prvenec Bread’n’Butter namazal zgolj instrumentalne priredbe hiphop evergreenov, začenjši z It Was A Good Day pa vse do You Know How We Do It in Raid. Res, štirikratni galerijski v-/na-stop zasedbe OMA bosta spremljali tudi reminescenci na Ice Cuba ter Madliba in MF Dooma. V rubriki se premierno pojavi novi domači podtalni zvezdnik, to je eklektični trip-hop-nu-soul Nejc Pipp, ki ima zdaj zunaj že drugi album Entropy. K ireverzibilnim spremebam bomo nagovarjali tudi svežo grammyjevko Victorio Monét, znova Nicki Manj ter še enkrat Bennyja The Butcher, prav tako trajajočega prvaka ameriške albumske lestvice 21 Savagea. Sigma, Trevor Something in Donato Dozzy priskrbijo izreden dodatek poletno-meditativnih vonjav.


02. 02. 2024

BENNY THE BUTCHER - Everybody Can’t Go

V Buffalu zrasel hiphop kolektiv Griselda smo že lep čas omenjali, naproti nam pridejo še Westside Gunn, Conway the Machine in/ali Benny The Butcher. Še zlasti ti trije. Recimo, da je Griseldina medsebojna povezanost ta čas na prizkušnji. Westside Gunn in Conway The Machine sta ob podpori The Alchemista v Galeriji nastopila pred tednoma. Medtem je odjeknila vest, da Conway The Machine aprila obišče Ljubljano. Benny The Butcher pa je s svojim tretjim solističnim albumom globalna raperska super zvezda prav ta teden. Ker je Butch v omenjenem triu najmočnejši, ostalih oz. njegovih starejših družabnikov tokrat namenoma ne bomo klicali k mikrofonu. Butch je svoj novi album, ta je bil za izdajo pripravljen že poleti, naslovil Everything Can’t Go. Dinamika albuma je zavidljiva. Različno ustrojenih songov je dovolj, dovolj za pozitivno galerijsko mešanico, ki jo bodo skupaj z Butchem podžgali še Erick The Architeckt, Gucci Mane, Playboi Carti, ponovno tudi 21 Savage ter par Headie One & K-Trap, od domačinov pa komplementarno-kontrastno še Masaž in Tsujigiri.


26. 01. 2024

21 Savage - American Dream

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.


19. 01. 2024

Kid Cudi - Insano

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.


12. 01. 2024

The Game x Big Hit - Paisley Dreams

Pričakovanja ostajajo visoka, a Galerija jih bo zlahka dosegla, celo presegla. Zato rubrika v novo regularno obratovalno sezono pohiti z aktualnostjo, ki jo - saj ni res, pa je - že zaznamuje letnica izida 2024! Še več. Playboi Carti seanso odpre s prav posebnim obeležjem na isto temo. A takoj zatem preidemo na kolaborativni dosežek kalifornijskih veteranov The Gamea in Big Hita, ob tem, da na albumu Paisley Dreams nikakor ne pogrešimo tudi vložka sina drugega, torej v primerjavi s fotrom še bolj slavnega producenta Hit-Boya. Kompleksna hiphop playlista znova izpostavi tudi ljubko-pikantne Nicki Minaj, Bio in Lolo Brooke, pa tudi trpko poduhovljenega Dannyja Browna in praktično dvakrat še Mikea. Svoje premiere na Valu 202 se lahko veseli tudi Londončan AntsLive. Za ekskluzivne notranje-politične zadeve pa poskrbijo povratnik Gero, skoraj presenetljiva naveza T.A.M.Z.Y in Tadi Tada ter izvrstni Cazzafura.


05. 01. 2024

Raznoteri – Najboljše iz 2023, druga polovica

Le še drugo polovico celoletne, natančneje, jesenske žetve pospravimo in potem prosto poletimo v 2024. V silos z napisom Najboljše ’23 se pričakovano zgnetejo tudi Travis Scott, Drake, Disclosure, Rod Wave, Burna Boy Cordae ter Nines in Yussef Dayes, v domači diplomatski konvoj pa se upravičeno ponosno postavijo Tschimy, N3 in duo PTČ.


29. 12. 2023

Raznoteri - Najboljše iz 2023, prva polovica

Naj jo spremlja še tako ošiljen pogled, prešeren nasmeh, izjemen stas ali pa le najgloblji dekolte, na koncu šteje iskra, ki jo sproži ter jo nato tudi ohrani - to pa je misija muzike, kar je enako ustvarjalni odličnosti glasbenika, ki nam jo je namenil. Leto 2023 ne bo ostalo prelomno, pač pa le dovolj sladko. Masayah, Žena, TA.M.Z.Y., Ezra, Minnite ter Kelela, Joey Bada$$, Lil yachty, 6lack, Chilld, Nines Don Toliver ter naposled še Dave + Central Cee so tisti, ki so prvi del galerijskega cikla zaznamovali najbolj. Drugi del sledi čez teden. Srečno 2024.


22. 12. 2023

Rick Ross & Meek Mill - Too Good To Be True

Floridčan in njegov filadelfijski koncesionar imata dolgo skupno zgodovino. Krepko desetletje je že od njunega prvega sodelovanja. Zdaj že zgodovinski Rossov tvit z vprašanjem, s katerim Phillyjem si deli studio, je že leta 2011 privedel do nastopa obeh raperjev v komadu Triumphant (Get ‘Em) ikonske Mariah Carey. Too Good To Be True je že četrti bratski album Rossa in Milla, in je resnično veteransko udobno nadaljevanje serije Self Made od Vol. 1 do Vol. 3. Tega sta raperja predstavila med v letih med 2011 in 2013. Naslov je za vsako spodbudo zelo primeren. Vsebina pa niha, in sicer med peščico odličnih lahkoposlušljivih hiphop/R & B hitov in par neznačajskih komplotov. Med dvojcem Ross-Mill se utrne tudi premiera solističnega singla, prvaka med domačimi producenti Cazzafure, novost pristavi še Pharrell Williams. S svežo akcijo je navduši tudi elektronični dvojec Tiga in Hudson Mohawke.


15. 12. 2023

Nicki Minaj - Pink Friday 2

Nicki Minaj tudi z Pink Friday 2 kani ohraniti primat med raperkami. Milijonček kopij solo albumov je do sedaj uspelo iztržiti le ozkemu krogu njenih kolegic - Lauryn Hill, Missy Elliott, Lil Kim, Foxy Brown, Da Brat in Eve. Ponovitev uspeha dela Pink Friday (2M), to je premiernega albuma Minajeve iz leta 2010, je zaenkrat težko napovedati. Ostaja pa dejstvo, da nobena od elitnih raperk pri 41-ih ni rapala tako navdušeno in obenem premišljeno kot Minajeva. Pink Friday 2 je meddrugim tudi akcija, ki jo avtorica nadzira založniško. V številnih oblikovnih pregibih gre za sodoben pop album. Vsota prevzetih vzorcev proslavljenih uspešnic je zaznavna. Gostovanja nekaterih slavnih Nickijinih kolegov na Pink Friday 2 so razočarajoča. A še zdaleč ne vsa. Nicki Minaj v rubriki tokrat podpreta Drake in Lil Wayne, v prihodnjih tednih pa zanesljivo še kdo. Galerijo pa dopolnijo nove songovske zmage naslednjih solistov in ekip: PTČ, Mick Jenkins, Ghetts, Kodak Black ter prvič tudi Lola Brooke.


08. 12. 2023

Busta Rhymes - Blockbusta

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.


01. 12. 2023

Danny Brown – Quaranta

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.


24. 11. 2023

2 CHAINZ & LIL WAYNE - Welcome 2 Collegrove

Ali nadaljevanje imenske zmede lahko postreže z manj zmede? 2 Chainz in Lil Wayne sta pred sedmimi leti navrgla prvo albumsko kolaboracijo naslovljeno Collgrove. Ker so bili problemi vsled izdajateljskih in drugih pravic nepremostljivi, sta se raperja odločila, da na naslovnici dela obstane zgolj 2 Chainzov portret. Raperja takrat stilistično nista ovinkarila. Tokrat pa. Zunaj je Welcome 2 Collegroove, ki poleg izdatnih slogovnih oscilacij - od trapa do R&B-ja in še vse kar sodi vmes - vključuje tudi vrsto gostujočih vokalistov. Lil Wayne je zdaj potretiran za naslovnico. Zmeda, kakšna zmeda? Ali pač? Protislovja silijo tudi z novega albuma Aesopa Rocka. Galerijski hiphop svinčenosti nekaj malega, nalašč v nasprotju s prevladujočo temperaturo, torej ščepec čiste romantike, pristavi še v minulih tednih zaradi napačnih vzrokov močno osvetljeni Diddy, nekoč P.Diddy. Stvari že postajajo resne …. ;)


10. 11. 2023

Barry Can’t Swim − When Will We Land?

Plavamo lahko v različnih medijih. Nemara Barry Can’t Swim oziroma Joshua Mainnie res ne zmore plavati v vodi, zato pa toliko bolj navdušeno čofota po vsemirju. Edinburžanov house-dance napoj, s precej tremolo učinki in s tem pogosto zelo tranceirajoče pojoči, se je povzpel med najbolj priljubljene plesne pospeševalce. Poleg Freda Againa postaja Barry Can’t Swim ena od ključnih figur nove VB-house ali pa kar splošne house metrike. Poleg vrlega Škota, ki četverec hiperuspešnic v galerijsko malho natrosi s svojega albumskega prvenca When Will We Land?, bo v ospredju tudi nova uspešnica Chrisa Browna, z utrinkom z novega mikstejpa vskoči še soular Brent Faiyaz, ravno obrane domačinske radosti pa v izbor zaneseta MirkoGrozny in T.A.M.Z.Y.


03. 11. 2023

DJ Shadow - Action Adventure

Ikonski producent umetelne elektronike, zgodovinski steber trip-hopa in pionir samplanja DJ Shadow ne potrebuje nasvetov, še manj kritik. Sedmi album ali Shadowova sveža sampledelia, kot imenujemo zvočne kolaže, izvedene zgolj iz prevzetih vzorcev, je iskrega kalifornijskega avtorja zvabila v nostalgična osemdeseta in devetdeseta. Najbolj vpadljivo presenečenje tako pričara celo en new-jack-swingovski napev. Medtem ko je pretežni del albuma Action Adventure prijetna in zabavna psihadelična cinematičnost, gnana zdaj z meditativno toplino ali pa izrazitimi, celo hard-core pospeški. Med večinskim senčenjem producentskega veterana se z novimi posnetki izkažejo še raperke Bia in duo City Girls ter njihovi stanovski kolegi Wiz Khalifa, Drake, Offset ter naposled še Zlatko, najbolj ploden slovenski raper, se oglasi z novega albuma Svet je lep 2. S to Galerijo premierno vstopimo še na nov album londonskega neo-soularja Samphe.


27. 10. 2023

Offset - Set It Off

Brez drame ni napredka! Offset je nekdanji član nekdanje zasedbe Migos. Raperjeva prva sreča je njegova soproga Cardi B - vplivna in jezikava raperka. Offsetov drugi ulov na življenski tomboli je dejstvo, da spričo globalne poplave trapa, Migos postajajo vse bolj ikonični. Raperjeva druga solistična izdaja Set It Off naokrog škropi veliko medosebne, družinske, socialne drame, pri čemer, prosto po Offsetovo, nasilje ni več v hihopaški modi - na srečo! Offsetovi prijazni histeriji (pogosto speljani v ljubezen in nato v seks) bodo Nines, Chase & Status z Arrdeejem, T.A.M.Z.Y., Atlas Erotika, Drake, dvojec Tyga & YG in drugi dodali še veliko več posteljnih, omamljajočih in tem vzporednih uživaških utrinkov.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt