Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Galerija

341 epizod

341 epizod


Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je ta radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost komaj predstavljenim glasbenim delom. Zaradi avtorskih pravic je oddaja na voljo 7 dni po prvem predvajanju.


24. 11. 2023

2 CHAINZ & LIL WAYNE - Welcome 2 Collegrove

Ali nadaljevanje imenske zmede lahko postreže z manj zmede? 2 Chainz in Lil Wayne sta pred sedmimi leti navrgla prvo albumsko kolaboracijo naslovljeno Collgrove. Ker so bili problemi vsled izdajateljskih in drugih pravic nepremostljivi, sta se raperja odločila, da na naslovnici dela obstane zgolj 2 Chainzov portret. Raperja takrat stilistično nista ovinkarila. Tokrat pa. Zunaj je Welcome 2 Collegroove, ki poleg izdatnih slogovnih oscilacij - od trapa do R&B-ja in še vse kar sodi vmes - vključuje tudi vrsto gostujočih vokalistov. Lil Wayne je zdaj potretiran za naslovnico. Zmeda, kakšna zmeda? Ali pač? Protislovja silijo tudi z novega albuma Aesopa Rocka. Galerijski hiphop svinčenosti nekaj malega, nalašč v nasprotju s prevladujočo temperaturo, torej ščepec čiste romantike, pristavi še v minulih tednih zaradi napačnih vzrokov močno osvetljeni Diddy, nekoč P.Diddy. Stvari že postajajo resne …. ;)


10. 11. 2023

Barry Can’t Swim − When Will We Land?

Plavamo lahko v različnih medijih. Nemara Barry Can’t Swim oziroma Joshua Mainnie res ne zmore plavati v vodi, zato pa toliko bolj navdušeno čofota po vsemirju. Edinburžanov house-dance napoj, s precej tremolo učinki in s tem pogosto zelo tranceirajoče pojoči, se je povzpel med najbolj priljubljene plesne pospeševalce. Poleg Freda Againa postaja Barry Can’t Swim ena od ključnih figur nove VB-house ali pa kar splošne house metrike. Poleg vrlega Škota, ki četverec hiperuspešnic v galerijsko malho natrosi s svojega albumskega prvenca When Will We Land?, bo v ospredju tudi nova uspešnica Chrisa Browna, z utrinkom z novega mikstejpa vskoči še soular Brent Faiyaz, ravno obrane domačinske radosti pa v izbor zaneseta MirkoGrozny in T.A.M.Z.Y.


03. 11. 2023

DJ Shadow - Action Adventure

Ikonski producent umetelne elektronike, zgodovinski steber trip-hopa in pionir samplanja DJ Shadow ne potrebuje nasvetov, še manj kritik. Sedmi album ali Shadowova sveža sampledelia, kot imenujemo zvočne kolaže, izvedene zgolj iz prevzetih vzorcev, je iskrega kalifornijskega avtorja zvabila v nostalgična osemdeseta in devetdeseta. Najbolj vpadljivo presenečenje tako pričara celo en new-jack-swingovski napev. Medtem ko je pretežni del albuma Action Adventure prijetna in zabavna psihadelična cinematičnost, gnana zdaj z meditativno toplino ali pa izrazitimi, celo hard-core pospeški. Med večinskim senčenjem producentskega veterana se z novimi posnetki izkažejo še raperke Bia in duo City Girls ter njihovi stanovski kolegi Wiz Khalifa, Drake, Offset ter naposled še Zlatko, najbolj ploden slovenski raper, se oglasi z novega albuma Svet je lep 2. S to Galerijo premierno vstopimo še na nov album londonskega neo-soularja Samphe.


27. 10. 2023

Offset - Set It Off

Brez drame ni napredka! Offset je nekdanji član nekdanje zasedbe Migos. Raperjeva prva sreča je njegova soproga Cardi B - vplivna in jezikava raperka. Offsetov drugi ulov na življenski tomboli je dejstvo, da spričo globalne poplave trapa, Migos postajajo vse bolj ikonični. Raperjeva druga solistična izdaja Set It Off naokrog škropi veliko medosebne, družinske, socialne drame, pri čemer, prosto po Offsetovo, nasilje ni več v hihopaški modi - na srečo! Offsetovi prijazni histeriji (pogosto speljani v ljubezen in nato v seks) bodo Nines, Chase & Status z Arrdeejem, T.A.M.Z.Y., Atlas Erotika, Drake, dvojec Tyga & YG in drugi dodali še veliko več posteljnih, omamljajočih in tem vzporednih uživaških utrinkov.


20. 10. 2023

Nines – Crop Circle 3

Tudi tretji Ninesov Obrezan krog vključuje preveč sladkosti, da ga ne bi trajno galerijsko shranili. Tako bo londonski raper, sicer navijač Manchester Uniteda, še drugič v koledarskem letu na delu kot glavni nosilec rubrike. Dve z močnimi vršički, pa ne klasično zelenimi, pač pa, kot poudarja Nines, z vijoličastimi (kot barva dresov italijanske Fiorentine) ter še dve poemi o prevelikem številu zanj zainteresiranih mladih damic in album Crop Circle 3 – ta hip na drugem mestu britanske lestvice – bo tako rekoč obdelan. Nines med drugim pripominja, da so se londonski javni prevozi že tako zelo podražili, da je res bolj ekonomično ždeti doma in se zakajati tam. Z novostma se predstavita tudi ameriška »über-R&B-jevca«, mlajši Miguel in veteran Ne-Yo. Na Galerijski predvajalni listi se bo znašla tudi nova singlična izdaja ameriške elektroničarke Olan, pri čemer navdušita še dva hiper-funka iz že nekoliko zaležanih katalogov. Tudi domačina Majlo 27 in Tschimy prideta mimo. Začenja se tudi ogrevanje za skorajšnje gostovanje vsaj namišljeno vijoličaste, tj. mariborske falange (Travnik, Mito, Ezy-G in Zinedin O.) v Gala Hali nedaleč od Stožic.


13. 10. 2023

Drake - For All The Dogs

Al’ se narežimo al’ pa zaspimo. Kanadski raper je spet razcepil mnenja. Zvedniški status je namenjen tudi novemu albumu. Ob tem Drake vztraja pri svojem trapovskem izrazu. Aktualni verzi so vnovič marljivo kolažiranje impresij in asociacij. Marsikatera izmed teh besednih zlepljenk izzveni kot genialna prispodoba, marsikatera pa je prav tako genialno čudaška. Toda raparjevim idejam bi (tudi po silnih debatah o izbrani temí) stežka nasprotovali. Mačistična romantika, zamera akademiji (“zakaj leta 2011 nisem jaz prejel grammyja”), "povsod sam nadzor, počutim se, kot da bi bil v Ček-o-slovaški”. Zadnja je res malce bebčkasta, mar ne. Tu je celo bizarna pripomba “Mi smo Jugoslovani”, ki jo je rapar najverjetneje pobral na cesti med domačo torontsko diasporo iz zahodnega Balkana. Glasba na albumu For All The Dogs pa je, tudi ta, vztrajanje pri tisoč in enem načinu z namenom potrditi “razpad” hiphopa na tisoč in en mikrožanr. Poleg zloglasnega Draka v rubriki z novostma nastopita Londončana Cleo Sol in Yussef Dayes. Premierno tudi čikaški drillar Sleepy Hallow, iz poletnega talona pa se je prikradel še domači duo PTČ. Vmes vas povabimo v Cvetličarno, v kateri se bo vsak hip začel HipHop Reunion ob praznovanju 50-letnice žanra.


06. 10. 2023

Tyga & YG - Hit Me When U Leave The Klub: The Playlist

Založniška tehnikalija potrjuje, da je za raperja, oba izhajata iz razvpitega Comptona, delo Hit Me When U Leave The Klub: The Playlist drugi zaporedni kolaborativni album. Tyga je poleg dosedanjih sedmih solisitčnih (zadnji tak je bil Legendary, 2019) pred osmimi leti enega enakovredno zastavil skupaj s pevsko R&B mašino Chrisom Brownom, YG pa je bil (ob šesti solističnih, poslednja iz te serije je predlanska izdaja I Got Issues) predlani sorazmerno uspešen v navezi s kolegom Mozzyjem. Tako Tygin kot tudi YG-jev opus sodita v komercialno zelo prebojno sfero. Verjamem, da nihče od njiju ne bi bil užaljen vsled sodbe, da ju pri ustvarjanju prej kot vsebina žene oblika. Sklado s tem je tudi pričujoči izdelek malček plehek. A tudi take stvari pridejo še kako prav, sploh ob plesno navdahnjenih petkovih večerih. sicer v Galeriji poleg vrlih Losangalevcev vsi preostali nastopajoči izdatno pripomorejo k i precej višji nteligenčni izpovedni ravni rubrike. Odličen albumski prvenec ima naš Tschimy, ki se predstavi kot poetičen, a vendar brutalen kritik metropolitskih razvad. Headie One in K-Trap v paru dodata nekaj trpkih retrospektivnih. Z odliko se izpostavi Romy (članica indie benda The XX), saj njen solo album Mid Air do sedaj še ni uspel pošteno zaviti na galerijski menu. Medtem ko bosta Doja Cat in Diddy podaljševala vrenje svojih slavnih povratniških albumskih novosti, pa bo spet na delu lestvični prvak tedna Rod Wave, prav tako Kamničan Mlin ter za nameček še švedski veteranski elektornik Mikal..


29. 09. 2023

DOJA CAT - Scarlet

Doja Cat je naposled razrenčala po rapersko. Spričo dejstva, da smo kalifornijsko raperko v zadnjih letih spoznavali bolj kot vpadljivo disco-R & B popevkarico, je bila artistka primorana svoj četrti album popoprati še bolj. A da ji ne ostanemo dolžni, tokrat v Galeriji bolj čez palec upoštevamo raperkino svežo izhodiščno namero. Odzvanjali bodo novi songi Doje Cat, toda prej tisti, ki se še vedno oprijemajo njenih preteklih, obenem lažje poslušljivih zmag. Rod Wave poda najboljši komad s prihajajočega no.1 albuma Nostalgia. Na kratko se ustavimo tudi pri novem albumu londonskega jazzovskega bobnarja Yussefa Dayesa.


22. 09. 2023

DIDDY - The Love Album: Off The Grid

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.


15. 09. 2023

James Blake – Playing Robots Into Heaven

Skrajni čas je, da je zavil nazaj in se za čas oblikovanja novega albumskega sklopa pomudil pri zanj tako zelo lastni transcendentni organiki. Londonski elektronik in ultra senzibilen, pogojno res, soul pevec ali šepetalec s šestim solističnim ploščkom potrjuje, da je v matični garaži. Blakova poetika je zato spet močno amebasta. Da pa Galerija ne bo le breztežnostno potovanje (čeprav v resni kar bo), bodo izseke iz odličnega Blakovega albuma Playing Robots Into Heaven dopolnili še nastopi raperke Doje Cat, povratnika Timbalanda in še ene prav zdaj aktualne ameriške house producentke The Blessed Madonne.


08. 09. 2023

Travis Scott – Utopia

Nedvomni zmagovalec poletja je ameriški psihedelični raper Travis Scott. Največji delež prve Galerije v tej sezoni gre zato njegovemu četrtemu velikemu delu Utopia, ki je še vedno prvo na ameriški lestvici. Za občutno zamaknjenimi nepredvidljivostmi ali za Atlantčanovimi utopičnimi utrinki pohitijo Nigerijec Burna Boy (z albumom I Told Them, v tem času prvi na britanski lestvici), Post Malone, povratnik Usher, Jungle, Fred Again, Disclosure ter naša N3 in T.A.M.Z.Y. Spočita Galerija namensko bravurozna znova na najvišjih obratih.


23. 06. 2023

Različni izvajalci: Domačice

Obračun pred počitnicami v kalkulacijo jemlje izbor najboljših iz minule polsezone. Galerijsko playlisto, ki naj gre z vami na dopust, popolnijo (v prav takem zaporedju): Drill, Tim Tekavec, Timoprodukcije z gosti, Ezra, Majlo 27, Wugla, Capital Crew, Tsujigiri, Genxta Gregi, Ziebane, Ezy-G in YngFireFly, Minnite, Masayah, T.A.M.Z.Y., Funk, Fu, Zinedin O., .travnik in v izteku še Ichisan. Happy Friday Night kot Happy Summer Vibe!


16. 06. 2023

Jayda G - Guy

Kanadska DJ-ka in producentka - sicer biologinja - je dosledno nadgradila svoj prebojni minialbum Both of Us / Are You Down (2020). Nastal je v Berlinu, medtem ko je njen prvi pravi album Guy izrazito bolj prešeren, še raje pa povsem odkrito usmerjen v house-pop, vzniknil v Londonu. Zaznavno vlogo pri nastanku čudovito umetelne ter vesele in sproščujoče elektronske albumske akcije ima angleški pop kameleon Jack Pañate. Med dominantnimi uspešnicami Jayde G se v Galeriji podvizajo še raperji Kodak Black, Killer Mike in ta teden skoraj zmagovalni Lil Durk, s krasno novo premiero pa še domači dvojec Luma.


09. 06. 2023

Galerija

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.


02. 06. 2023

Kaytraminé ft. Kaytranada & Aminé – Kaytraminé

Kanadski producent hibridov med houseom in hiphopom ter eklektični raper in producent iz Oregona sta združevanje kreativnih silnic kronala z izdajo skupnega albuma. Vzporedno pa sta umetnika zvarila tudi svoji imeni. Začela sta projekt, ki v več taktih simbolno, v resnici pa pogosto dejansko prevzema najboljše, kar je svojemu opusu namenil Pharrell Williams. Poleg štirih enot iz paketka Kaytraminé bosta zvezdi rubrike domačina Ezra, ki svež trapovski projekt v areno pospremi kot Torero, in izolski rapovski prvak Drill, ki s prvo uspešnico s prihajajočega albuma vzpostavi Momentum. Na delu bosta še džezovski mojster Greg Spero in premierno na Valu 202 tudi ameriška elektroničarka Avalon Emerson.


26. 05. 2023

El Michels Affair & Black Thought – Glorious Game

Leon Michels je ujel kapitalca. Hkrati je Black Thought, prepoznanvni glas večnih The Roots, svojim spomeničarskim verzom našel varen pristan. El Michels Affair so newyorški cinematiki ali jazz kolektiv, ki snuje predvsem scensko glasbo – občasno pa sodeluje tudi z raperji. Zvočna gramatika kolaborativnega albuma Glorious Game se je zelo prilagodila slovitemu hiphoparju. Če se je ritmika, kot pojasnjujejo avtorji, iz analogne prevedla v vzorčno, pa je izrazitih soul trenutkov, skupaj z bogatim naborom preostalih spremljevalnih vokalov povsem dovolj, da se Black Thought lirično razcveti kot že dolgo ne. Slovita elektronika Plaid sta enako kot domačinski (Ok) .travnik ali pa Minnite na predvajalni listi tudi zato, da čisto po svoje mehčajo termiko galerijskega kompleta.


19. 05. 2023

Nines - Crop Circle 2

Presega pričakovanja! Nadaljevanje opusa londonskega raperja navdušuje z raznovrstnimi skladenskimi oblikami in še zanimivejšo vsebino v verzih. Nines je pravkar prišel izza rešetk in po svojem pričevanju se ne namerava vrniti tja. Še prej pa zelena resnica: kazen je dobil zaradi nekaj deset kilogramov trave. Z novim uspešnim kosom je tu novi superduo Kaytramine, soularke Enny, Chlöe in Fatoumata Diawara pa bodo z opaznim dodatkom lokalnih melosov zaokrožile damsko trilateralo London-Atlanta-Bamako.


05. 05. 2023

Jack Harlow, Jackman

Prvi vtis o svežem rapovskem zmagovalcu ponudijo trije. Prav toliko skladb s svojega novega albumskega pridelka Jackman zlije v Galerijo Jack Harlow. Supermehkemu Harlowemu kentuckyjskemu derbiju hiphopa se pridružijo še raparji Kodak Black, Pi’erre Bourne ter v paru Ashe 22 in Central Cee, ki vzpostavljata trapersko vez čez Rokavski preliv. Jedro rubrike bo odpisano, a le simbolno, saj je naš mag space-housa Ichisan pravkar predelal temo iz legendarne televizijske naniznake Vrnitev odpisanih. Iz arhiva bodo še enkrat presenetili Adam F., Zero 7, Up in Buslte & Out, pa tudi Gorillaz in Free Nationals.


28. 04. 2023

French the Kid – No Signal

Francoski mulc je nenavaden drillarski uspešnež. Kot otrok je šest let hodil v francoske šole, odraščal je tudi v Avstraliji. Raperjeve irske korenine ga, sploh na njegovem zdaj domačem divjem londonskem vzhodu, umeščajo v posebno kasto. Verzi French The Kida so dosledno intimni in poudarjeno temačni. Delo No Signal avtor sam kategorizira kot mikstejp. Ta je nasledil Kidov lani izdani prvenec Never Been Ordinary. Galwerijski sklop ne zaobite niti novega singla Killer Mikea, prav tako ne najbolj vpadljivih aktualij, kis ta jih v zadnjih dneh predstavila NF in YoungBoy Never Broke Again.


21. 04. 2023

Rae Sremmurd - Sremm 4 Life

Južnjaški trap se na četrtem albumu hiphopovskega dua Rae Sremmurd pogosto spodvije celo do veselice po vzoru Outkasta. Zabavni skelet ali četverček z albumom Sremm 4 Life nadgrajuje tudi pest novosti. Izvajalec soula Daniel Caesar, Joey Bada$$, duo Cordae/Anderson Paak ter domačinska ekipa v sestavi Gotti - Minnite - Masayah so jih pristavili z občutkom.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt