Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Na sceni

717 epizod

717 epizod


Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori v živo, izčrpne informacije ter dobra glasba so stvari, ki morajo zanimati vsakega resnega poslušalca slovenske glasbe.


21. 3. 2023

Paul grem - Luč preteklosti

Za imenom Paul Grem stojita družba in družina primorskih glasbenikov, ki našo glasbeno sceno soustvarjajo že lep čas, a do zdaj še niso delovali skupaj. Čeprav prihajajo iz različnih glasbenih voda, je bil za začetek njenega ustvarjanja ključen skupni pogled članov na glasbo, ki je mešanica bluza, kantrija, roka in popa. Izražajo se s preprostimi, surovimi melodijami in brutalno življenjskimi ter osebno izpovednimi besedili. Prevenec Luč preteklosti predstavljajo Pevec Dušan Sagadin – Duco, bobnar Mitja Stropnik in kitarist Marko Stropnik.


14. 3. 2023

Happy Ol' McWeasel – Such Is Life

Energična štajerska sedmerica Happy Ol' Mcweasel je lastnica tretjega albuma Such Is Life. Na njem ne boste našli že znane irske melodike, tokrat so možje glasbeno podobo obogatili z dodatnimi instrumenti. Folk punk rock s pristnim mariborskim šusom je torej še vedno prepoznaven in hkrati poln svežine ter novih izzivov. Več o tem pa bobnar Aleš Voglar in pevec Gregor Jančič.


7. 3. 2023

Bomb Shell – Tri leta kasneje

Pop rock skupina Bomb Shell je v zadnjih dveh letih pripravila skladbe za drugi album Tri leta kasneje. Glasbeno temelji na pop rocku, ki pa je zdaj zrelejši, tako kot članica in člani skupine. Združevanje različnih pogledov na glasbo je največkrat zelo težko in vsak del ekipe je bil postavljen pred svojevrsten izziv. O glasbi in njihovem delu v oddaji pevka Petra Zore, bobnar Brane Štubljar mlajši in kitarist Tadej Hribernik.


28. 2. 2023

Emil and the Detectives - Remote Proximity

Skupina Emil and the Detectives predstavlja tretji album Remote Proximity, na katerem v prenovljeni zasedbi odpira pot novi slogovni usmeritvi. Tokrat njeni člani prinašajo mirno džezovsko razpoloženje, vsak od izkušenih glasbenikov pa vešče izkorišča prostor, namenjen njegovemu instrumentu. Obširneje o glasbi na novi plošči basist Rastko Zager in kitarist Igor Bezget.


21. 2. 2023

Klon - Odklon

Celjska skupina Klon na svoji drugi plošči Odklon ponuja tršo in še bolj izdelano glasbo kot na prvencu. V desetih skladbah se njeni člani še vedno največkrat ukvarjajo predvsem z našim vsakdanjikom in družbo. V besedilih se posvečajo digitalizaciji življenja, pretvarjanja in samovšečnosti, nekajkrat pa se tudi nostalgično vrnejo v svet, v katerem so odraščali. O plošči Odklon pevec Gregor Videc.


14. 2. 2023

Bogunov – Dolazimo u miru

Po dveh letih od prvenca More bijesa je skupina Bogunov izdala drugi album Dolazimo u miru. Njeni člani izraz še vedno postavljajo na novovalovsko bazo, a se z veliko radovednostjo odpravljajo v druge glasbene svetove. Četudi je večina skladba v hrvaščini, zmore poezija Ognjena Zeljića zlahka vzbuditi zanimanje slovenskih ušes, saj tako kot na prvencu tudi na novem albumu najdemo nekaj skladb v slovenščini. Več o njem pa poleg glavnega avtorja še kitarist Vladimir Zelić.


7. 2. 2023

džeZZva – Clearness

Kvartet džeZZva na plošči Clearness črpa iz kopice idej vseh štirih instrumentalistov. Termin jazz je kljub svoji širini preozek, saj na plošči glasbeni motivi skačejo tudi v progresivno rokovsko sfero in fusion. Več o delu štirih glasbenih zanesenjakov pa kitarist Iztok Rodež.


1. 1. 2023

Brutalna romantika - Tobogan ljubezni

Brutalna romantika je glasbeni dvojec, ki pa se je za potrebe ustvarjanja glasbe za prvenec Tobogan ljubezni okrepil s prijatelji. Glasba pluje od popa do ritma in bluza, preseneča tudi z uporabo različnih jezikov, ki projektu dajejo posebno privlačnost. O vzgibih in ciljih skupnega delovanja se bosta razgovorila glavna avtorja Dejan Markič in Peter Zajc.


24. 1. 2023

Zmelkoow - 10 / 10

Obalni rokerji iz skupine Zmelkoow na plošči 10/10 duhovito sproščajo, tako kot smo od njih navajeni. Kot vedno malce zbadajo in so lucidno navihani. Prefinjeno ter brez sramu opozarjajo na dogodke in situacije, ki bi jih moral opaziti vsak član ali članica naše družbe. Obširno o novi glasbi pa tvorec besedil in glavno grlo zasedbe Goga Sedmak.


18. 1. 2023

Bo! - Modra

Skupina BO! deluje že dobro desetletje. Njeni člani prihajajo iz Savinjske doline, nase so v opozorili s številnimi koncerti, ki pa so zaradi znanih vzrokov v zadnjih dveh letih zamrli. Pandemski čas so dobro izkoristili in zbrali novo glasbo za četrto ploščo Modra, na kateri tudi eksperimentirajo, a še vedno ohranjajo rokovsko rdečo nit. Več pa pevec Boštjan Meh in kitarist Robi Kugler.


10. 1. 2023

Nabla X - Julija in sedem palčkov

Mladost odtisne večni glasbeni pečat. Glasbeniki v skupini Nabla X izraz načrtujejo na post punku in alter roku, v ustvarjanje glasbe na prvencu Julija in sedem palčkov pa so vseeno pripustili številne druge impulze. Pravo iskrenost pa pomeni, da igrajo in pojejo iz veselja do glasbe. Več o njihovem delu pa pevka Nataša Smerdelj in basist Matjaž Straus Istenič.


3. 1. 2023

Kühlschrank - Konec nekega obdobja

Simon Fugina je v prejšnjih glasbenih sodelovanjih v različnih skupinah dodobra izpilili svoje videnje delovanja v našem glasbenem prostoru. Postalo mu je jasno, da bo moral za oživitev intimnejših zamisli delovati kot solist. Ob pomoči majhne ekipe je v zadnjem desetletju nabiral skladbe, ki so zbrane na plošči Konec nekega obdobja. Melanholija preveva večino pesmi na njej, Simon pa pri tem ne pozablja na večno temo – ljubezen.


27. 12. 2022

Pregled leta 2022

Konec leta kliče po pogledu nazaj. Slovenska glasbena scena ostaja plodna in ustvarjalna v mnogih slogih. Poleg preverjenih imen so se tudi v letu 2022 pojavili novinci, ki bogatijo domačo glasbeno zakladnico. Rock, pop, jazz, akustična glasba, etno,…vse to smo lahko slišali v oddaji Na sceni. Na sporedu je bilo šestintrideset oddaj.


20. 12. 2022

Žavbi brothers - Mali raj

Skupino Žavbi Brothers sestavlja šest bratov, ki na prvencu Mali raj ponujajo osem skladb, v katerih mešajo pop, folk in rok z okusom po nekih drugih časih. Zglede za ukvarjanje z glasbo so dobili doma, z leti pa so se oblikovali v spodobne pevce in instrumentaliste. Prav njihova mladost in njen pregovorni polet vabita k poslušanju.


13. 12. 2022

Vlado Kreslin in Teo Collori & Momento Cigano - Živo

Vlado Kreslin med pandemijo ni počival, po njenem koncu je tako kot številni drugi glasbeniki znova poprijel za kitaro. Organiziral je novo turnejo, s katere so posnetki na plošči Živo. Venomer v iskanju enkratnih in zelo drugačnih oblek za svoje pesmi je na njej predstavil tudi nekatere, ki jih ni izvajal že več kot četrt stoletja. Spremljal ga je kitarist Teo Collori s skupino Momento Cigano.


29. 11. 2022

Ditka - Med nama je angel

Koroška kantavtorica Ditka na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov. Tokrat je predstavila svoj četrti album Med nama je angel, na katerem nadaljuje dobro znano vez s pesnikom Ferijem Lainščkom, ob tem pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov.


22. 11. 2022

Društvo mrtvih pesnikov - 30 Izštekani z godalnim orkestrom Corcoras

Skupina Društvo mrtvih pesnikov je po treh desetletjih od izdaje prvega albuma Iskanje izdala prvo vinilno ploščo Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras. Gre za koncertno izdajo, ki so jo možje posneli ob tridesetem jubileju. Svojo glasbeno pot predstavljajo z vrtiljakom pesmi iz vseh obdobij skupine, dodali so tudi eno novost. Več o plošči 30 pa pevec Alan Vitezič in kitarist Peter Dekleva.


15. 11. 2022

Bordo - Izgubljeni

Srce in duša imena Bordo je Tomaž Štular, ki še vedno pozorno opazuje svet. Zadnji dve leti sta se ga tako globoko dotaknili. Glasba na plošči Izgubljeni nosi konkretno sporočilnost in družbeno kritiko, a v skoraj nerešljivih situacijah riše izhod in poglablja vero v boljši jutri.


8. 11. 2022

Grega Habič Band - Never Back Down

Člani Grega Habič banda so izdali že osmi studijski album Never Back Down. Glasbeno je precej razgiban, prinaša namreč metal, rock, fusion in tudi rap. V besedilih se dotikajo odtujenosti članov sodobne družbe, ki so kljub neštetim digitalnim povezavam vse bolj osamljeni pred raznoraznimi zasloni. O novem albumu več kitarist Grega Habič in bobnar Klemen Markelj.


1. 11. 2022

Ecliptic - Trash Society

Skupina priznanih in izkušenih glasbenikov, združenih v zasedbi Ecliptic, se predstavlja z drugo ploščo Trash Society. Zmes žanrov prepletajo z ambientalnim elektronskim raziskovanjem, s čimer dosegajo nova glasbena izkustva. Negujejo dialog med digitalnim in analognim zvokom, s svobodno improvizacijo pa dosegajo nova notranja občutja. Na obisk se je oglasil kitarist Jani Moder.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt