Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Na sceni

438 epizod

438 epizod


Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori v živo, izčrpne informacije ter dobra glasba so stvari, ki morajo zanimati vsakega resnega poslušalca slovenske glasbe.


13. 03. 2024

Radio Jam - Zen

Pretežno celjska skupina Radio Jam je po daljšem premoru ustvarila novo glasbo za drugi album Zen. Možakarji so zbrane ideje pazljivo sestavili v prepričljiv izvedbeni izraz. Radi se poigravajo z mešanjem različnih žanrov, kar so sami poimenovali trdi rokenrol. O delu in virih navdiha pa pevec Grega Teršek in basist Dani Telebar.


06. 03. 2024

Raiven: Sirene, part 1.

Naša letošnja predstavnica na tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven na EP Sirene Pt. 1 skozi prizmo glasbe prepleta introspekcijske uvide z zgodbami ikonskih ženskih likov iz slovenske zgodovine. Ta elektro-operni izlet ji je ponudil nov prostor za večno igro zapeljevanja in neukrotljive ljubezni. Tematike se sprehajajo od boja z norostjo in družbenih pritiskov do tragike neizpolnjene ljubezni ter neuslišane želje po razumevanju. Raiven je tokrat prvič prevzela vlogo producentke.


28. 02. 2024

Imperij - Drugačne barve

Skupina Imperij je pred dvema letoma krenila na popolnoma novo glasbeno pot in zelo temeljito prevetrila zasedbo, v kateri je posnela četrti album Drugačne barve. Iskriva družbenokritična in samoironična besedila s kančkom humorja nagovarjajo pozornega poslušalca. V nekaterih skladbah po svoje opisujejo hipno stanje, ki obkroža člane skupine. Več o Drugačnih barvah pa kitarist Nejc Dolinar in bobnar Julij Klemenc.


21. 02. 2024

Uroš Perić - Teardrops

Pevca, pianista, skladatelja in aranžerja Uroša Perića poznamo kot odličnega interpreta klasik iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. Glavnina glasbe, ki jo je predstavil v oddaji, prihaja s plošče Teardrops, ob tem pa se je naslonil na še nekaj avtorskih novosti iz zadnjih let.


14. 02. 2024

Lombardo - A greva plesat?

Glasbena skupina Lombardo je po mnogih letih ustvarjanja pripravila prvenec A greva plesat? Glasbeno potovanje so možje zavili v speven pop rock, ki mu ne manjka optimizma. Poglede na svet zavijejo v prijetne ritme in melodije, ki bodo všeč marsikateremu ljubitelju ali ljubiteljici slovenskega popa. Več o skupini in njenem prvencu pa kitarist David Stritar in tolkalec Sašo Kronegger.


07. 02. 2024

Vira - niei

Nina Virant je vokalistka, skladateljica, vokalna pedagoginja in avtorica projekta Vira. Na plošči niei s posebnim pristopom išče in najde izraz, ki je mešanica popa, jazza, eksperimentalnih žanrov in progresivne glasbe. Dinamičnost glasbi in interpretacijam daje njena neobremenjena, energična in goreča predanost vsaki podani temi.


31. 01. 2024

Tonč Feinig – Songs From Home

Pred kratkim je klaviaturist Tonč Feinig izdal novo ploščo Songs from Home. Na njej je nekaj stalnic z nastopov oblekel na novo in jim dodal nekaj novih skladb. Zanimiva je glasbena spremljava, ki sega od duetov do malega big banda. Glasba se tematsko opira na ljudske pesmi, ki jih na avstrijskem Koroškem pogosto in radi pojejo. Nov oziroma svež pogled na ta bogat opus bo Tonč Feinig orisal na obisku v studiu Vala 202.


17. 01. 2024

River - River

Ideja za rokovsko skupino River je zrasla na zelniku izkušenega basista in avtorja Sergeja Pobegajla. V zadnjih letih je navdih za glasbo našel ob idilični reki, ki je kasneje dala ime bendu. Glasbena pot odraža mogočnost reke, ki je lahko hkrati bistra in mila, a tudi kalna in nepredvidljiva. Dvojnost se izraža v prepletu trdih kitarskih tem ter dinamičnih bobnarskih udarcev in agresivnih vokalov, ki na trenutke podajajo tudi mirnejše dele in spevne melodije. Obširno o prvencu Sergej Pobegajlo na obisku v studiu Vala 202.


10. 01. 2024

Grizl - Rojen v ognju

Člani brežiškega rock benda Grizl so tri leta ustvarjali, muzicirali, razmišljali in debatirali, kaj bodo objavili na tretji plošči Rojen v ognju. V glasbo, besedila in izvedbo so vložili vse znanje, izkušnje, zrelost in čustva. Ponujajo toplokrven in definiran rock z izleti v blues in funk. O novi glasbi klaviaturist Matjaž Predanič.


27. 12. 2023

Pregled leta 2023

Ob koncu leta je v navadi pogled nazaj, da opozorim na novo ali na zamujeno glasbeno domačo ustvarjalnost, ki jo predstavljam v oddaji Na sceni. Hitri presek leta pove, da prihajajo nove moči, da uveljavljeni zadržujejo svoje položaje ter da se nekateri veterani ne dajo. Ugibanje o vztrajnosti vseh je odveč, saj je jasno, da jih poganja velika ljubezen do ustvarjanja in podajanja glasbenih idej. V letu 2023 je bilo na sporedu štirideset oddaj, v katerih sem poskusil zajeti čim širši nabor glasbenih slogov.


20. 12. 2023

Mi2 – Tisoči koncert

Skupina Mi2 je tisoči koncert odigrala maja 2023 v razprodanih Križankah. Člani skupine so za zveste poslušalce odigrali obsežen in pester program, na katerem niso manjkale največje uspešnice, skladbe z zadnjega studijskega albuma in tudi kakšni redkeje slišani biseri, ki so jih prihranili ravno za to priložnost. Podrobneje o plošči Tisoči koncert pevec in kitarist Jernej Dirnbek.


13. 12. 2023

Trium – Sence na Luni

V Celju domuje skupina Trium, ki združuje starejše in mlajše glasbenike. Po predkoronskem prvencu Puzzle so možje našli dovolj moči ter ustvarili novo glasbo na plošči Sence na Luni. V besedilih se dotikajo različnih življenjskih stanj ter odnosov med ljudmi in do sveta, ki nas obdaja. Vsakdo slika svojo sliko in piše svojo zgodbo, morda bodo njihove zanimive tudi za naše poslušalstvo. Več pa pevec Mirko Videčnik in kitarist Roman Nussdorfer.


06. 12. 2023

RomaChild - Matador

Duet RomaChild sestavljata izkušeni bobnar Roman Ratej in multiinstrumentalist ter producent Martin Štibernik. Na EP Matador sta uvrstila glasbo, ki prepleta različne žanre. S pozitivno energijo in predanim muziciranjem ustvarjata unikaten zvok. Veliko pozornosti sta namenila močnim kitarskim zvokom in strastnim, optimističnim ter pomenljivim besedilom.


29. 11. 2023

Petsto metrov - Telo

Skupino Petsto metrov sestavljajo štirje preverjeni glasbeniki, ki so v zadnjem desetletju kar precej zaznamovali koncerte številnih uveljavljenih izvajalcev različnih žanrov. Prvenec Telo opeva vsakdan in pogled na življenje slehernika na prehodu iz dvajsetih v trideseta ter njegovo soočanje z najrazličnejšimi oblikami odnosov. Glasba kroži od skladb z lahkotnejšimi in neobvezujočimi oblikami ljubezni do tistih, ki opisujejo globlje odnose in soočanje z minljivostjo. O prvencu skupine Petsto metrov pevec in kitarist Janez Skaza in bobnar Matjaž Skaza.


22. 11. 2023

Vlado Kreslin - Kje si bla doslej

Kljub desetletjem negovanja prodornega glasbenega izraza Vlado Kreslin ne počiva. Sadove zadnjih petih let ustvarjanja je uvrstil na ploščo Kje si bla doslej. Ob visokem osebnem jubileju s stalnimi sodelavci odpira vrata v svoj svet tudi mladim imenom. Na plošči je mesto našlo nekaj novosti, nekaj zanimivih sodelovanj, nekaj priredb in nekaj koncertnih posnetkov. Obširno pa o vsem glavni akter.


15. 11. 2023

Chateau – 2023

Velenjska skupina Chateau je leta 2021 izdala svoj prvi vinil z največjimi uspešnicami kariere, letos pa predstavlja nov album z naslovom 2023. Člani na njem ne taktizirajo in jim ni mar za trenutne glasbene prakse, saj ponujajo prepoznaven melodični rok. Več o novi glasbi pevec Matjaž Ograjenšek in kitarist Zvone Hranjec.


09. 11. 2023

San di Ego - Na drugi strani strahu

Četverica mož iz skupine San di Ego predstavlja četrti album Na drugi strani strahu, na katerem še vedno ne pristaja na kompromise. Znova prinaša čistokrvni rokenrol, ki ostaja na trdnih temeljih, a zvedavo pogleduje izven okvirjev. Poleg udarnih rokovskih bomb pa ponujajo tudi nežnejše napeve, ki marsikomu oziroma marsikateri zlezejo pod kožo. O ustvarjanju nove glasbe pa v oddaji njihov bobnar Jure Doles in peve Matic Nareks.


02. 11. 2023

Andraž Hribar – Neskončno

Andraž Hribar je osmi album poimenoval Neskončno, ker je številko osem napisal vodoravno. Tematika je nostalgična, dotika se njegovih spominov na pretekle in še trajajoče ljubezni. Izkušeni glasbenik in avtor je tokrat producentske niti vzel v svoje roke in ustvaril zelo oseben, sproščen, navdihujoč in naravno zveneč album.


25. 10. 2023

Lean Kozlar Luigi – Vsak dan

Primorski avtor, pevec in multiinstrumentalist Lean Kozlar Luigi na tretjem albumu Vsak dan predstavlja deset skladb, ki so skupni imenovalec našle v roku, tu in tam pa melodije odnese tudi v kantri, bluz ali fank. Ob lepem številu glasbenih prijateljev je k sodelovanju povabil tudi znane goste. V iskrenih besedilih in notah boste zaznali pridih slovenske obale.


18. 10. 2023

Marko Hatlak band - Dreamcatcher

Marko Hatlak na plošči Dreamcatcher nastopa kot vodja banda. Ob sebi je zbral vrhunske slovenske glasbenike, ki ga tudi sami navdihujejo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnostjo in pozitivnim nabojem. Predstavlja se nam kot prefinjen harmonikar in pevec, ideje pa zliva v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt