Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 21.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju tekmovalni dan prinaša vrhunec za slovensko reprezentanco. V kategoriji do 63 kilogramov bo nastopila Andreja Leški, letos že bronasta na evropskem prvenstvu.

Avtor: Dare Rupar

Tri, širi, kdaj? V torek ob 8.00 zjutraj! Gostimo ljudi, ki so z majhno spremembo na sebi veliko dodali k boljšemu zdravju in počutju. Strokovnjakinji Maja Bresjanac in Lana Blinc pa nam povesta, kako. Tokrat bomo plesali, ker je ples eden izmed odličnih načinov za preživljanje prostega časa. Vodila nas bo Romana Kancler. Govorili pa bomo tudi o tem, zakaj je sploh pomembno, da si vzamemo dovolj prostega časa.

Avtor: Ajda Kus

08:30
Novice

Po dnevu premora se bo z novo gorsko etapo začel zadnji tekmovalni teden kolesarske dirke po Italiji, na kateri zanesljivo vodi Tadej Pogačar. V skupni razvrstitvi si je prvi kolesar sveta privozil že skoraj sedem minut prednosti pred najbližjim zasledovalcem. V Abu Dabiju se bo nadaljevalo svetovno prvenstvo judoistov. Za Slovenijo bo v kategoriji do 63 kilogramov nastopila Andreja Leški, ki je osrednja adutinja za novo slovensko odličje na največjih tekmovanjih.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Druga gostja pete sezone Vodenja s posluhom je Jana Petek, nekdanja generalna direktorica Novartisa v Sloveniji, ki že vrsto let zaseda pomembne vodstvene funkcije v farmacevtski industriji. Osrednja tema so vodenje sprememb in izkušnje, ki jih je dobila ob vodenju oddelitve Leka in Novartisa.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Gospodarska, migrantska, covidna, zdravstvena, podnebna, energetska kriza, vojna za vojno … Nenehna kriza postaja nova normalnost. Kakšen način vladanja bolj ustreza krizi, kako se v krizi odziva pravo, kako mediji? In kako nenehna kriza vpliva na neenakost?

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Za zlato palmo se letos poteguje 22 filmov, ki jih ocenjuje žirija pod vodstvom režiserke Grete Gerwig. Dobitnika in preostale nagrajence bodo razglasili v soboto.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Zadnji tekmovalni teden kolesarske dirke po Italiji se začenja z zahtevnima etapama v Alpah. Ob razpletu današnje na Južnem Tirolskem se posvetimo nastopom slovenskih judoistov in judoistk na svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju ter odmevnemu boksarskemu dvoboju težkokategornikov, po katerem ima zmagovalec Oleksandr Usyk v lasti pasove vseh štirih največjih boksarskih združenj.

Avtor: Miha Trošt

Vrhunci živih glasbenih nastopov na svetovnih glasbenih odrih.

Avtor: Žiga Klančar

Lara Baruca po dobrem desetletju premora razkriva novi projekt Boutique 99, ki vključuje reinterpretacije pesmi iz leta 1999, ključnega tako za slovensko glasbo kot za njeno lastno kariero. Svojevrstno se je lotila uspešnic skupin Siddharta in Dan D ter pevca Mitje, za katere je posnela tudi triptih vizualizacij. Dodala je tudi avtorsko noviteto, EP pa napoveduje nadaljevanje njene bogate glasbene poti.

Avtor: Jernej Vene

Ste se kdaj spraševali, zakaj se vsi moderni družbeni sistemi končajo podobno? Oblast in moč/moč in oblast obtičita v rokah majhnega odstotka ljudi s (pre)velikim vplivom, ki si bolj ali manj transparentno, vedno brutalno pokroviteljsko, največkrat kar v imenu demokracije in prostega trga, podjarmijo družbene podsisteme: zakonodajo, medije, represivne organe, vojsko, sodstvo, ekonomijo ..., skratka vse, kar ustvarja naš skupni prostor. Lokalno in globalno. Tik pred koncem Toplovoda (in demokracije) se sprašujemo: Ali je res tako samoumevno, da so škarje in platno v rokah peščice? Je mogoče bivati drugače? Je anarhija res samo psovka?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 21.05.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt