Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 16.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Smučarska zveza Slovenije je priredila slavnostni dogodek, na katerem je počastila uspehe in dosežke športnikov, ki so v pretekli zimi tekmovali pod njenim pokroviteljstvom.

Avtor: Boštjan Reberšak

Po študiju prava je Karin Dodič le tri leta "zdržala" v eni tukajšnjih odvetniških družb, potem pa zaplavala v poslovne vode. Že od svojega prvega obiska Argentine pri 13-ih, ko je šla za nekaj mesecev obiskat del svoje družine, jo je Južna Amerika, kot pravi, tako fascinirala, da je vseskozi gojila željo, da bi nekoč živela in delala tam. Tako je že del pripravništva opravila v Ekvadorju, kamor se je nato še vračala, zadnjih nekaj let pa živi v Bogoti, prestolnici Kolumbije, kjer je odprla podjetje s posredniškimi storitvami za čezoceansko poslovanje. V intervjuju med drugim pripoveduje o tem, kolikšne dodatne stroške pri uvozu in izvozu surovin iz Kolumbije povzročajo strogi varnostni predpisi, s katerimi lokalnim gverilskim milicam in kriminalnim združbam onemogočajo, da bi pošiljke posameznega blaga izkoristili v tihotapske namene.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Na savskih brzicah v Tacnu se bodo danes začela predtekmovanja evropskega prvenstva slalomistk in slalomistov na divjih vodah. Ob evropskih nazivih tekme prinašajo tudi boje za olimpijske vozovnice. Smučarska zveza Slovenije pa je sinoči na slavnostni prireditvi nagradila najuspešnejše športnice in športnike pretekle zime.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Kako je poslovati s Kitajci, kako oni gledajo na naš trg, kjer je bilo lani prodanih le dobrih tisoč kitajskih avtomobilov, kako poskušajo prodreti s svojimi izdelki v svet?

Sogovornik: Marko Femc, podjetnik, ki zadnje čase predvsem išče nove kitajske znamke avtomobilov, ki bi jih rad pripeljal na slovensko tržišče.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice

Kako lahko naredim kar največ dobrega? Naj premišljeno doniram samo skrbno izbranim humanitarnim organizacijam ali naj se raje odločam čustveno in pomagam po trenutni inerciji? Pod drobnogled bomo vzeli koncept učinkovitega altruizma, ki skuša pomagati na podlagi merljivih dokazov. Pogovarjali se bomo s prof. Petrom Singerjem, duhovnim očetom učinkovitega altruizma, ki pa je deležen tudi številnih kritik. Razpravljamo o različnih konceptih altruizma in dobrodelnosti, vlogi posameznika, države in korporacij.

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V drugem delu radijskega dokumentarca spoznamo pevca Nietov Boruta Marolta. Kako je bilo stopiti v čevlje enega in edinega Primoža Habiča, zakaj je tudi Borutova profesionalna kariera svojevrsten punk, pogovarjamo se z njegovimi sodelavci in varovanci. Pridruži se nam tudi Severa, ki razmišlja o glasbi in mladih. Kam plujemo?

Avtor: Neja Jerant

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na savskih brzicah v Tacnu se je s kvalifikacijami začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, posvetimo se še razpletu 12. etape kolesarske dirke po Italiji.

Avtor: Sandi Škvarč

Ameriška zasedba The Offspring je pred 30 leti izdala tretji studijski album Smash, s katerim je skupina dosegla rekord v številu prodanih plošč, ki jih je izdala neodvisna založba, ter se zavihtela na prva mesta mnogih glasbenih lestvic.

Avtor: Klara Zupančič

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

V mojih sanjah raste vsako noč drevo, je naslov dokumentarnega filma režiserja, scenarista in pedagoga Vida Hajnška, ki je svetovno premiero doživel na festivalu dokumentarnega filma v Solunu. Naslov filma je vzet iz pesmi Franceta Forstneriča, ki je bil njegov ded, velik navdih pa so mu bile tudi fotografije Stojana Kerblerja, še posebno iz njegove serije obrazov Haložanov. Z njim se bo pogovarjala Nina Zagoričnik.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 16.05.2024 14:20:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt