Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 7.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Z zanimivostmi z odločilne polfinalne tekme med Olimpijo in Partizanom se posvetimo analizi dvoboja in sezone jadranske košarkarske lige.

Avtor: Franci Pavšer

Podelimo zadnji vstopnici za koncert Izštekanih 30 v Križankah.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove slovenske glasbene produkcije.

Avtor: Andrej Karoli

Ob koncu polfinalne serije jadranske lige med Olimpijo in Partizanom slovenske košarkarice le še teden dni loči od začetka evropskega prvenstva. Junijski košarkarski vrvež pa osvežimo še z odbojkarsko ligo narodov in prvim turnirjem na Japonskem.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Pretirani uporabi različnih zaslonov smo priča po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Vse do 20. stoletja je bilo človeško oko vajeno pretežno različnega »dela«, dolgotrajno gledanje v raznovrstne zaslone, ki je za človeka relativno nova izkušnja, pa ne prinaša samo številnih zdravstvenih, temveč tudi socioloških, epidemioloških in ekonomskih posledic. Zakaj je 'prilepljenost' na zaslone problematična predvsem pri otrocih in mladostnikih in kakšne so posledice pretirane uporabe, so nedavno govorili različni strokovnjaki na posvetu Teden ozaveščanja o kratkovidnosti med slovenskimi otroki na Očesni kliniki v Ljubljani.

Avtor: Žana Bašelj, Miha Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ne glede na to, ali bo Slovenija uspela s kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov, je na mestu debata o dejanskem pomenu in vlogi mednarodnih organizacij, ki temeljijo na ureditvi po koncu druge svetovne vojne. Kaj se v resnici dogaja z reformo Varnostnega sveta in kaj z mednarodno diplomacijo, razmišljamo v Vročem mikrofonu.

Gostji:
– dr. Ana Bojinović Fenko, Katedra za mednarodne odnose, Fakulteta za družabne vede, Univerza v Ljubljani,
– Manica Janežič Ambrožič, zunanjepolitično uredništvo TV Slovenija.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Mariborski RANR je mlad, nov štiričlanski izraz glasbenih in umetniških ambicij, ki zajema zvrsti predvsem iz popglasbe, s pridihom indie-rokovskih zvokov in značilnosti.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Ob vodki verjetno najprej pomislimo, da ta žgana pijača izvira iz Rusije, kar še posebej draži Poljake. Ne glede na to, ali so prvi vodko destilirali v Rusiji ali na Poljskem, nekateri vseeno menijo, da so za prepoznavnost te pijače največ naredili Američani. Razširjeno mnenje je tudi, da je vodka narejena iz krompirja, a dejansko je večina vodke narejena iz žit, predvsem koruze, pšenice, tradicionalno žito za izdelavo vodke v vzhodni Evropi pa je še vedno rž.

Avtor: Veronika Gnezda

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenski odbojkarji merijo moči na prvem turnirju lige narodov na Japonskem. Odzivom iz tabora po uvodnem dvoboju dodamo še delček najnovejše epizode nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V tej se posvetimo zaključku evropskih klubskih tekmovanj in slovenski reprezentanci, ki se pripravlja na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024.

Avtor: Aljaž Golčer

Čeprav se Noel Gallagher zaradi zrelih let zdaj tudi sam, seveda z veliko mero samoironije, izdaja za starega nergača, pa vodji ugaslih prvakov brit-popa Oasis še kar lepo uspeva ohranjati zavidljiv ustvarjalni napoj. Četrti album iz Gallagherjevega solističnega seriala, ki ga avtor še vedno označuje s skrajno nepraktičnim podaljšanim imenom (s tem dosledno tudi jezi vse, ki o njem pišemo), predstavlja nov zanimiv izpovedni zasuk veterana britanske rokovske scene. Noel Gallagher na tem delu morda celo nehote zveni bolj nostalgično, s tem pa tudi romantično, kot bi si upal priznati.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

V večeru na Valu 202 ponujamo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V njej se posvetimo prihajajočima reprezentančnima tekmama v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Gost bo Timi Max Elšnik, ki bo debatiral skupaj s člani športnega uredništva Vala 202 Boštjanom Janežičem, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem, z Markom Polakom pa podrobneje o finalih evropskih klubskih tekmovanj. Po Sevilli, ki je v dramatičnem finalu evropske lige premagala Romo, bosta v tem tednu znana še zmagovalca konferenčne lige in elitne lige prvakov.

Avtor: Luka Petrič, Boštjan Janežič, Marko Cirman in Marko Polak

Zadnja sprememba: 07.06.2023 14:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt