Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 27.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Četrtfinalna serija zahodne konference lige NBA med Dallasom Luke Dončića in Los Angeles Clippersi se je iz Kalifornije preselila v Teksas. Končnica najmočnejše košarkarske lige na svetu ponuja izenačene boje, še najbližje napredovanju v konferenčni polfinale so branilci naslova iz Denverja, ki potrebujejo le še zmago.

Avtor: Luka Skarlovnik

Na današnji dan, 27. aprila 1999, je skupina The Verve naznanila svoj razhod. Neopsihedelična britpop skupina je že enkrat šla svojo pot, potem ko je leta 1996 dokončala svoj drugi album A Northern Soul. Potem ko so se člani zasedbe leta 1997 spet zbrali in posneli svoje verjetno najboljše delo − album Urban Hymns, ki se je uvrstil na vrh lestvic in je vseboval singla The Drugs Don't Work in Bitter Sweet Symphony, so se znova razšli. Frontman Richard Ashcroft, ki je nadaljeval uspešno solo kariero, je za javnost izjavil, da se skupina ne bo nikoli več združila, vendar je leta 2007 skupina pozabila na nesoglasja in posnela album Forth.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

V tokratnih Radiovednih smo se po spomladansko lotili prezračevanja – naših pljuč! Radiovedno lupo spet prevzema Nik Škrlec, ki ga zanima, kolikokrat na dan vdihnemo. Na Kliniki Golnik pa zanj niso pripravili le odgovora, ampak tudi pravo dihalno telovadbo.

Avtor: Nik Škrlec, Maja Ratej

V Zagrebu se nadaljujejo boji evropskega prvenstva judoistov. Včeraj se je na tatamijih predstavila glavna slovenska adutinja Andreja Leški in poskrbela za drugo slovensko odličje na prvenstvu. Ob njenem uspehu in nastopu preostalih slovenskih borcev, se posvetimo še zaključku državnega prvenstva odbojkaric in regati zadnje priložnosti za uvrstitev na olimpijske igre. Zelo uspešna je za slovensko odpravo, ki si je v Hyeresu priborila še tri olimpijske vozovnice.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice

V Ajdovščini smo v času tekaškega praznika, avanture, nepozabne pustolovščine ali z drugimi besedami ultra traila po Vipavski dolini. Zdaj že tradicionalno ultratekaško prireditev bomo osvetlili po 10.00 v mobilnem studiu v središču mesta. Kdo so trail tekači, kakšna je njihova filozofija, kako premagati 160-kilometrsko razdaljo. Obenem bomo spoznavali na prvi pogled mirno, zasanjano mesto, ki v resnici skriva številne znamenitosti, zavite v rimsko dediščino, in zanimive ljudi številnih talentov. Od kulture, turizma, zgodovine, podjetništva pa vse do sirarstva. Vabljeni v našo družbo.

Avtor: Aleš Smrekar, Veronika Gnezda, Ajda Kus

10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:30
Novice
13:30
Novice
14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Pomemben del življenja Klemna Bobnarja so oglaševanje, joga in meditacija. Že pred korono je za nekaj tednov obiskal južno Indijo in Isha Yoga Center, po vrnitvi domov pa se je odločil, da si bo enkrat v prihodnosti v tem centru vzel daljšo pavzo. Pred kratkim mu je uspelo in svoje vtise o devetmesečni pavzi, ki to niti ni bila, pa o bivanju, meditiranju, delu v velikanskem ašramu v Indiji, iskalcih resnice z vsega sveta bo delil z nami v tokratni Pavzi.

Avtor: Miha Švalj

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Evropsko prvenstvo judoistov v Zagrebu se preveša v drugo polovico in prinaša boje težjih kategorij. Vaterpolisti kranjskega Triglava pa bodo na povratni finalni tekmi evropskega izziva zvečer gostili Galatasaray. Carigrajsko moštvo bo v Kranju branilo visoko prednost osmih zadetkov s prve tekme.

Avtor: Mojca Breskvar

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 27.04.2024 02:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt