Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 26.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V Zagrebu se je začelo evropsko prvenstvo judoistov, na katerem bo nastopilo deset slovenskih predstavnikov. Glavna adutinja slovenske reprezentance je Andreja Leški, ki bo evropski naslov branila v kategoriji do 63 kilogramov.

Avtor: Dare Rupar

Ko se Slovenenc odpravi na morje v Dalmacijo in samozavestno spregovori v jeziku, ki ga načeloma znamo vsi. Načeloma. Pokukali bomo v naše znanje, ob katerem bi poznavalci jezika sosedov najbrž res lahko samo "kukali".

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

V slovenskem nogometnem pokalnem tekmovanju sta znana oba finalista, ki se bosta za pokalno lovoriko v Stožicah pomerila 24. maja. Posvetimo se še nastopom slovenskih judoistov na evropskem prvenstvu v Zagrebu.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Vsako zadnjo sredo v aprilu obeležujemo mednarodni dan psov vodnikov. Tako je že dobrih 35 let, odkar so leta 1989 ustanovili Mednarodno zvezo psov vodnikov in razglasili ta dan. Pes vodnik je nepogrešljiv pripomoček in prijatelj slepi osebi, pomaga ji in ji olajša življenje. S slepim gre povsod: na banko, v službo, v gledališče, po opravkih, tudi tja, kamor psi sicer ne smejo. Pes vodnik je v službi, ko ima na sebi oprsnico in vodilo, ki ga z levo roko drži slepa oseba, v desni pa belo palico. Več o tem, kako psi vodniki pomagajo slepim, kako te pse šolajo, kateri so primerni za vodnike in kateri ne, boste izvedeli v reportaži Tadeja Gruma.

Avtor: Tadej Grum, Miha Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tako kot po celotni Evropi se seveda politične stranke tudi v Italiji intenzivno pripravljajo na evropske volitve in predstavljajo liste kandidatov. Na teh listah so tudi vidna imena, ki se brez iskrene želje potegujejo za stolček v Evropskem parlamentu. Zadnje tedne se zaostrujejo odnosi med italijansko desno vlado in mediji in na RAI so težnje vlade, da cenzurira vsebine, še najbolj očitne. Tudi o dogajanju v Benetkah in kam v Italijo se splača oditi v času praznikov, bosta govorila naš rimski dopisnik Janko Petrovec in Miha Švalj.

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Mitja Peček.

Avtor: Mitja Peček

Vremenska napoved za konec tedna. In praznike.

Avtor: Andrej Karoli

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v judu se nadaljuje s popoldanskimi borbami za najvišja mesta in odličja po posameznih kategorijah. Vodstvo hokejskega kluba Olimpija pa je na novinarski konferenci predstavilo novosti in načrte za prihodnjo sezono.

Avtor: Jure Jeromen

Maja Keuc in ne Amaya, v slovenskem jeziku in ne v angleščini, v pop vodah in ne v soul/rnb-ju v oddajo na deževen dan prinaša sonce. Sončnice je namreč naslov njenega prihajajočega albuma, na katerem je tudi prva izdana skladba Labirint.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Londonski produkcijski dvojec Blue Lab Beats je znan po dvostezni ambiciji. Poganja ga house tempo, fraziranje čez zmes elektronične in organske ritmike pa je pri BLB bodisi pristno mehko džezovsko bodisi neo-soularsko. Četrti album cenjenega dvojca v goste kliče tako vokaliste (Daley, Kojay Radical, Amber Navran, Farah Audhali) kot tudi izjemne instrumentaliste iz mlajše angleške džezovske garniture. S svežim posnetkom navduši tudi novi ameriški džez-klasik Kamasi Washington. Poseben pa bo tudi premierni nastop vrhniškega producenta z imenom Slowmotion Livestream.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Zadnja aprilska epizoda RH 202 prinaša nekaj več kot všečnih elektronskih novosti prekaljenih glasbenih ustvarjalcev, kot so Hernan Cattaneo, ANOTR, Junior Sanchez in TIGA, z novim singlom se bo predstavil tudi slovenski producent in didžej Coalstone, tokratni večer pa bo z enournim miksom sklenil argentinski ustvarjalec melodične elektronike Nathan Katz, ki se z razširjeno izdajo Parallax EP vrača pod okrilje priznane založniške hiše All Day I Dream.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 25.04.2024 13:30:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt