Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 3.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Svetovna kolesarska elita je zbrana na zahodu Italije, kjer se bo jutri začela prva tritedenska dirka v letu. Osrednji favorit za zmago je Tadej Pogačar, prvi kolesar sveta, ki je v spomladanskem delu sezone blestel na enodnevnih dirkah.

Avtor: Dare Rupar

Vsako narečje ima svoj tonski potek, ritem in naglas, tudi zato je Slovenija tako narečno pestra dežela. Ne preseneča, da je za večino pebivalcev prav narečje materinščina.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

V Torinu se bodo predstavile kolesarske ekipe, ki bodo sodelovale na prvi tritedenski dirki leta. Največ medijske pozornosti je bil pred jutrišnjim startom prve etape deležen Tadej Pogačar, ob poškodbah številnih tekmecev osrednji favorit za končno zmago. V Italiji se bo danes nadaljevalo še svetovno hokejsko prvenstvo drugega kakovostnega razreda. Slovenija se bo v Bolzanu popoldne pomerila z Japonsko.

Avtor: Marko Cirman

09:30
Novice
10:30
Novice

Severnoirska družba je več kot četrt stoletja po končanju večdesetletnega obdobja spopadov še vedno zelo razdeljena. Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije je obudil tudi razprave o združitvi irskega otoka. Severna Irska je februarja dobila novo vlado, prvič pod vodstvom stranke Sinn Fein.

Avtor: Špela Novak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našo dopisnico iz Berlina o vohunih, s kateimi se zadnje čase precej ukvarjajo nemški preiskovalci, pa tudi o tem, koliko jim tam pomeni mednarodni praznik delavstva, 1. maj.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Slovenska hokejska reprezentanca se v predzadnjem krogu svetovnega prvenstva v Bolzanu meri z Japonsko.

Avtor: Boštjan Janežič, Marko Pangerc

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Tatjana Pirc.

Avtor: Tatjana Pirc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Zdaj že pred krepkim desetletjem je veljalo, da je Apathy najbolj prodoren med vsemi underground raperji. To pomeni med tistimi hiphop ustvarjalci, ki raje delujejo podtalno, v resnici pa, da njihov komercialni domet ne dosega vrhov lestvic, koder pa se vsake toliko vseeno znajdejo. Glavna razloga za delovanje na sladkem robu je njihov pogosto bolj grob zvok, mogoče tudi malo bolj zahtevne, filozofske pridige v verzih, še bolj pa dejstvo, da tudi kot producenti in pogosto samozaložniki ne delujejo ob podpori velikih izdajateljskih znamk. Nenazadnje Apathy po treh desetletjih v rodnem Connecticutu še ni naletel na pravo lokalno konkurenco, kar pomeni, da prav toliko časa s skupaj s svojimi tesnimi sodelavci skoraj ekskluzivno predstavlja manjšo zvezno državo, ki poleg Massachusettsa velja za najbolj razvito in najbogatejšo med vsemi v ZDA. Conncecticut Casual: Chapter 2 je nadaljevanje njegove uspešne izdaje iz leta 2014, skupno pa že osmi album. Apathy je tokrat še bolj sproščen in zabaven. Vazz, Nejc Pipp in Capital Crew predvajalno listo dopolnijo z domače strani, medtem ko Jamie XX, Nas skupaj z DJ Premierjem ter Lil Yachy in za nameček še avstralski produkcijski par Close Counters rubriki priskrbijo dodatni spomladanski napoj.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Petkov večer na Valu 202 bodo tudi tokrat zaznamovale izbrane novosti iz sveta elektronske glasbe. Prihajajo Solomun, Vintage Culture, CamelPhat, TSHA, Mark Knight, Vanillaz in mnogi drugi, v prvi majski epizodi pa bo ravnotežje med neizprosnimi basi ter nalezljivimi hardgroove techno ritmi lovila mlada slovenska didžejka Chiara, umetniško chi.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 02.05.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt