Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 28.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Riminiju se končuje evropsko prvenstvo v športni gimnastiki za telovadce. V Italiji se je solidno odrezala slovenska članska reprezentanca, nase pa opozorila predvsem številčna mladinska vrsta. Prihodnji teden se bodo v mestu ob obali Jadranskega morja za evropske naslove pomerile še telovadke.

Avtor: Jure Jeromen

Britanska glasbenica in odlična pevka je pred enajstimi leti prehitela skupino The Beatles. Na današnji dan je njen debitantski album Our Version of Events na britanski lestvici med prvo deseterico vztrajal že 63 tednov, pred njenim je ta rekord pripadal albumu Please Please Me.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Declan McPartlin se je rodil v Londonu. Danes ima kar štiri državljanstva, zadnjih osem let živi in dela v Montrealu. No, kot najstnik pa se je predvsem na mamino željo preselil v Velike Lašče, kjer je preživel večji del svoje mladosti. Pravi, da so ga vrstniki zelo lepo sprejeli, je imel pa kar nekaj težav z jezikom: med drugim so mamo nekoč iz šole klicali zaradi njegove predrznosti, češ da noče vikati svojih učiteljic, on pa pojma vikanje sploh še ni poznal.

Avtor: Mitja Peček

V Bolzanu se bo danes začelo svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda v hokeju na ledu, na katerem bo uvrstitev med elito lovila slovenska reprezentanca. Današnji nasprotnik Slovenije bo Južna Koreja. Dopoldanske športne minute namenjamo še domačemu nogometnemu prvenstvu in derbiju vodilnih ekip, Celja in Olimpije, ter dirki svetovnega prvenstva spidvejistov, ki so letošnjo sezono začeli z VN Hrvaške.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice

V Stranah pri Postojni raste najdebelejša in po ljudskem izročilu najstarejša slovenska tisa. Tam je izhodišče planinske poti na Nanos, zato se na klopci v tisini senci skoraj vedno kdo zadržuje. Čeprav je tisa precej redek drevesni primerek, sta pri cerkvi svetega Križa, kamor vas ob 10.45 odpelje Kaja Ravnak, kar dve. Starejša in mogočnejša, ki jo podrobneje predstavimo, raste nad izvirom. Naši predniki so zato rekli, da je tukaj sveti kraj, tisa pa je bila pri njih večkrat označena za predmet čaščenja. Čemu vse je bila priča, koga je spoznala in morda odgnala?

Avtor: Kaja Ravnak

10:30
Novice

Igor Dernovšek je v srednji kemijski šoli spoznal Aleša Češnovarja. Sestavljala sta rubikovo kocko in ustanovila Niet. Vse drugo je zgodovina. Toda Niet še vedno živijo svoje perspektive, čeprav je bilo vmes veliko vijolic, depresije in smrti. Igor Dernovšek razmišlja o uporu in svobodi 40 let pozneje, kako se od nihilističnega optimizma vračamo nazaj v praskupnost. Kot novinar in sindikalist je kritičen do razmer na trgu dela. Če bi bil še enkrat mlad, bi imel pet, šest otrok. Rad se s psom izgublja na Barju. Razmišlja tudi o tem, zakaj je lahko lep dan za smrt v resnici lep dan za življenje.

Avtor: Luka Hvalc

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Zadnja aprilska nedelja prinaša kopico mednarodnih tekmovanj. V Bolzanu se je začelo svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda v hokeju na ledu. Slovenija, ki odkrito meri na vrnitev med svetovno elito, se za uvod meri z Južno Korejo. V Zagrebu se končuje evropsko prvenstvo judoistov, na katerem se je med dobitnice kolajn vpisala tudi slovenska reprezentanca, v Riminiju evropsko prvenstvo v športni gimnastiki za telovadce, v Hyeresu v Franciji pa so se delile zadnje olimpijske vozovnice za jadralce. Slovenija si je na zadnji regati priborila še tri.
V popoldnevu se posvetimo tudi domačim tekmovanjem. Nogometno prvenstvo prinaša derbi vodilnih ekip, Celja in Olimpije. Celjanom za potrditev naslova državnih prvakov zadostuje le točka. V odbojkarskem prvenstvu so nov, že 20. naslov osvojili igralci ljubljanskega ACH Volleyja.

Avtor: Nina Smole

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 27.04.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt