Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 2.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice
06:30
Novice

Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi nogometne lige prvakov. V vlogi gostiteljev sta bila Bayern in dortmundska Borussia. O tem, kako dobro sta nemški ekipi izkoristili prednost domačega igrišča pred povratnima tekmama, se posvetimo v tokratni športni zgodbi.

Avtor: Marko Cirman

Profesorica in vodja laboratorija na elitni Univerzi Johna Hopkinsa v Baltimoru, kjer med drugim raziskuje matične celice, pripoveduje o svoji selitvi v ZDA. Amerika jo je sicer zanimala že od otroštva, dejanski odločitvi za selitev pa je botrovala selitev njenega partnerja (zdaj moža) v New York, kjer je z njim in danes 10-letno hčerjo preživela svoja prva leta čez lužo. New York ji kljub nekaterim manj prijetnim vidikom bivanja, kot so ekstremno visoke najemnine in spanje v utesnjujočih garsonjerah, ostaja v toplem spominu.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Slovenska hokejska reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu v Bolzanu pomerila z Italijo. Današnji prost dan bo izkoristila za pripravo na zadnji tekmi turnirja proti Japonski in Madžarski. V dopoldanskih športnih minutah še o razpletu druge polfinalne tekme nogometne lige prvakov med dortmundsko Borussio in PSG-jem.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

13. junija 1969 je bila ustanovljena Pot kurirjev in vezistov Narodnoosvobodilne vojske Slovenije. Z več kot 1000 kilometri dolžine je po oceni številnih ena najlepših transverzalnih poti v Sloveniji. Na poti je 88 kontrolnih točk, povzpeti pa se je treba na 41 vrhov, višjih od 1000 metrov, najvišji je Snežnik.

Avtor: Veronika Gnezda

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Je biti velik ali majhen v naravi prednost ali slabost? Kaj pa zares velik? Frekvenca X, poljudnoznanstvena oddaja Vala 202, je svoj 15. rojstni dan praznovala s sebi enakimi. Pred mladim občinstvom in v čisto pravem radijskem studiu so načeli temo velikosti in kako ta vpliva na ves živi svet okoli nas.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Uroš je jabolko, ki se je hotelo odkotaliti daleč od drevesa, pa je vseeno zrasel v psihoterapevta. Doktoriral je iz duševnih motenj v športu, v zadnjem času pa presenetil s knjigo, ki je vzdignila kar nekaj prahu: Duševne motnje v športu. Vsem, ki v vrhunskem športu vidite popolnost telesa in duha, branje odsvetujemo.

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco v letošnjem letu čakata nastopa v zlati ligi narodov in kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Reprezentanco bo vodil novi selektor, Italijan Alessandro Orefice, ki je naletel na številne odpovedi izkušenih igralk. Posvetimo se tudi končnici tekmovanj onkraj Atlantika, ligama NBA in NHL, v katerih imata v svojih ekipah vidne vloge slovenska zvezdnika Luka Dončić in Anže Kopitar.

Avtor: Nina Smole

Borja tokrat vrti novo izdajo downtempa in triphopa, ki močno vleče na tovrstne estetike konca 90. let "The Tape Reset", ki jo je posnel producent Woxow, nekaj malega z nove plate pihalca Shabake Hutchingsa, pa haitsko-kanadski saksofonist Jowee Omicil z novim projektom Spiritual Healing, pa še en v seriji projektov posvečeni izjemni zapuščini vesoljnega popotnika Suna Raja (Outer Spaceways Incorporated : Kronos Quartet & Friends Meet Sun Ra) ...

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 02.05.2024 02:55:06

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt