Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 30.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski nogometaši odštevajo dneve do začetka evropskega prvenstva v Nemčiji. Med njimi je tudi trojica reprezentantov, ki igra za grškega velikana Panathinaikosa. Ekipa Vala 202 je v Atenah obiskala Andraža Šporarja, Adama Gnezdo Čerina in Benjamina Verbiča.

Avtor: Marko Cirman

Matej Černe je profesor na ekonomski fakulteti, ki preučuje povezavo med ustvarjalnostjo in spanjem. Govoril bo o ultimativni pavzi, spanju.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Slovenske hokejiste na svetovnem prvenstvu v Italiji čaka druga tekma. Ob pričakovanjih ekipe pred obračunom proti Romuniji ponujamo še del epizode najnovejšega nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V tem bodo gostje slovenski reprezentanti, ki igrajo za grškega velikana Panathinaikosa.

Avtor: Dare Rupar

09:30
Novice
10:30
Novice

Aprila torkove dopoldneve posvečamo posebnim drevesom, ki rastejo po Sloveniji, oziroma – ki so rasla tod okoli. V zadnji epizodi kratke serije o drevesih gremo tokrat k ljubljanski operi, ob kateri se je vse od konca 19. stoletja, ko so to imenitno stavbo dogradili, bohotila rdeča oziroma rdečelistna bukev. Zrasla je v veliko in lepo drevo. Ko je dopolnila približno 115 let, pa so jo posekali, saj je bila napoti pri obnovi opernega poslopja. Da bi priljubljeno drevo nekako ohranili pri življenju, je arboretum Volčji Potok v sodelovanju s SNG Opera in Balet Ljubljana uporabil cepiče operne bukve. Vzgojili so več kot sto mladih dreves, ki v slovenskih vrtovih in parkih ohranjajo spomin na nastanek opernega gledališča v Ljubljani in slovito bukev, ki je vsa ta desetletja rasla ob njem. Kakšna je zgodba drevesa, ki ga ni več?

O rdečelistni bukvi pripovedujejo:

krajinska arhitektka Maja Simoneti,
dendrolog iz arboretuma Volčji Potok Matjaž Mastnak
in Marijanka Sešek, ki je v operni maski zaposlena že več kot 40 let.

Za strokovno pomoč se zahvaljujemo prof. Robertu Brusu z biotehniške fakultete v Ljubljani.

Prvoosebno zgodbo rdečelistne operne bukve bere Ajda Sokler.

Drevo ima zgodbo je nova serija podkast zgodb drevesnih orjakov po Sloveniji. Svoje zgodbe pripovedujejo kar sami. Poslušajte jih v miru, najbolje v gozdu na sprehodu. Vsak torek v aprilu ob 10.45.

Avtor: Maja Ratej

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Prvega maja bo minilo 20 let od vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Tega zgodovinskega dogodka se še posebej spomnijo tisti, ki živijo v obmejnih krajih. Zato bo Vroči mikrofon dan pred obletnico postregel z aktualnimi radijskimi razglednicami iz Nove Gorice, Gornje Radgone in Lendave.

Avtor: Gašper Andrinek, Sara Zmrzlak, Nataša Uršič, Lidija Kosi

12:30
Novice

Na prizorišču v Bolzanu spremljamo drugo tekmo slovenskih hokejistov, ki se na svetovnem prvenstvu merijo z Romunijo.

Avtor: Boštjan Janežič, Marko Pangerc

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Celju je odprla svoja vrata obnovljena Fotohiša Pelikan, ki so jo prenovili v okviru Muzeja novejše zgodovine v Celju.

Avtor: Matija Mastnak

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Robert Ferlič bo maja v 30-ih dneh prečkal 550 kilometrov dolgo pot čez grenlandski ledenik. Dolgo je želel raziskovati polarne kraje, prečenje pa bo izkoristil tudi za nabiranje vzorcev v znanstvene namene.

Avtor: Veronika Gnezda

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenski hokejisti so se na svetovnem prvenstvu v Bolzanu pomerili z Romunijo. Vodstvo reprezentance po dveh tekmah usmerja misli proti nadaljevanju turnirja in zahtevnejšim tekmecem. Že jutri se bo Slovenija pomerila z gostiteljico Italijo, ki ima enake cilje: vrniti se med svetovno elito. V oddaji tudi podrobneje o nogometni Ligi prvakov, ki bo zvečer prinesla prvo polfinalno tekmo med Bayernom in Real Madridom.

Avtor: Miha Trošt

Utrinek z zadnjega nastopa skupine v Londonu.

Avtor: Žiga Klančar

Kompilacija zGodbe generacij zaokroža prerez glasbenega ustvarjanja v Zgornji Vipavski dolini v desetletjih. Je preplet raznovrstnih idej, slogov in pristopov h glasbenemu izražanju. Ta kalejdoskop je odmev raznovrstnih zgodb, ki so jih ustvarile generacije glasbenic in glasbenikov na ajdovskem. Kompilacija dopolnjuje in nadgrajuje publikacijo, povezujeta se v celoto. O projektu eden izmed iniciatorjev, Sandi Škvarč.

Avtor: Jernej Vene

Kakšna bo prihodnost dela v času, ki prihaja, ko bodo človeške roke in možgani odveč? Kaj bo v naših življenjih nadomestilo delo, če ga bomo lahko vedno manj prodali delodajalcem? S čim bodo v obdobju, ko bo delo prišlo iz mode, tisti, ki imajo moč, nadzorovali ljudi?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 29.04.2024 14:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt