Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 1.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Za slovensko hokejsko reprezentanco, ki se je na svetovnem prvenstvu pomerila z Južno Korejo in Romunijo, se začenja odločilni del prvenstva. Nocoj se bo pomerila z gostiteljico Italijo, ki se - tako kot Slovenija - želi vrniti med svetovno elito.

Avtor: Boštjan Janežič

Sezona jutranjih koncertov gre h koncu. Lepa sezona...

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Svetovni pokal v športnem plezanju se nadaljuje v Združenih državah Amerike. V Salt Lake Cityju bosta konec tedna tekmi v balvanskem in hitrostnem plezanju. Na teh ne bo slovenske zvezdnice Janje Garnbret, ki si je v tem času ogledala olimpijsko prizorišče in v Franciji plezala še na naravnem plezališču.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Rekordno nizko stopnjo brezposelnosti in veliko povpraševanje po kadrih bi zlahka lahko razumeli kot znak, da zaposleni ljudje s svojo plačo lahko živijo vsaj znosno življenje, tudi zato, ker se je minimalna plača v zadnjem času vendarle nekoliko zvišala.
Toda pri humanitarnih organizacijah opozarjajo, da je vse več prosilcev za pomoč zaposlenih, in to za poln delovni čas, ne nujno z nizko izobrazbo in ne na najnižjih delovnih mestih, pa vendar ne zmorejo več plačevati osnovnih življenjskih stroškov. Pri ZPM Moste, kjer vodijo tudi program Botrstvo, opažajo, da se še posebej izrazito stiske kažejo v enostarševskih družinah in da zaposleni še težje priznavajo, da ne zmorejo preživeti. Takšna je tudi zgodba mame osnovnošolca, ki se je zaradi zelo nizke plače z otrokom v zadnjih štirih letih že petič prisiljena seliti. Nekaj podatkov o tem, koliko zaposlenih prejema minimalno plačo, in kakšne so plačne razlike v javnem in zasebnem sektorju, pa je pripravil Mitja Perko, analitik za področje trga dela in plač z Urada za makroekonomske analize in razvoj RS.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

O delu, delavkah in delavcih, izčrpavanju tovarn in ljudi pripovedujejo Silva Mlinarič, Vesna Pavel, Borut Meh, Aleš Černi in Nina Vodopivec, ki jih tako ali drugače povezuje tekstilna tovarna Mura. Letos zaznamujemo 15-letnico njenega stečaja, naslednje leto pa bo sto let od začetkov tovarne Mura. To so zgodbe, ki jih ne smemo pozabiti.

Avtor: Tatjana Pirc

12:30
Novice

Letošnja Evrovizija je takorekoč pred vrati. Vse se začenja prihodnji teden, 7. maja, ko bo na sporedu prvi polfinalni večer, na katerem se bo za vstopnico v veliki finale Evrosonga potegovala tudi naša predstavnica, Raiven. Poklicali smo jo v Malmö in preverili tamkajšnji utrip. Pogovarjali pa smo se tudi s predstavnikom Hrvaške, ki zelo visoko kotira na evrovizijskih stavnicah.

Avtor: Jernej Sobočan

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Pedro Silveira prihaja iz severovzhodnega dela Brazilije, kjer je po naših standardih zaradi bližine ekvatorja ves čas poletje - prijetnih 32 stopinj. Zato slovensko zimo, pa čeprav je tukaj prvič videl čudežni sneg, težko prenaša. Po sedmih mesecih življenja v Sloveniji kot pravi Slovenec obožuje zelje, štruklje in govejo juho, ne mara pa “upravne enote”.

Avtor: Neža Borkovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Za slovensko hokejsko reprezentanco se začenja odločilni del svetovnega prvenstva v Bolzanu. Pomerila se bo z gostiteljico turnirja Italijo. Večer prinaša še drugo polfinalno tekmo nogometne lige prvakov med dortmundsko Borussio in PSG-jem.

Avtor: Aljaž Golčer

Vsaka albumska predstava kreativne newyorške rockovske popevkarice vsebuje izrazite kontraste, naklone, zdaj besne, morbidne ali distorzične, zdaj romantične in mehkejše pasaže, če ne kar prizore. Zato je kar navada, da dela St. Vincent presojamo po koherentnosti ali po namenskosti, tudi po sporočilnosti. Tudi na pevkinem osmem albumu je pop forma songov z veliko mero občutka obtežena z čvrsto umetniško ekspresivnostjo. Tokrat ima več obeležij, prevzetih iz avtoričinih temačnih vtisov in vzgibov. Za St. Vincent tako še naprej velja, da je zdaj sama tudi producentka, tj. oblikovalka zvoka ena od redkih pravih, tudi tržno uspešnih, sodobnih izrazov Davida Bowieja in Talking Heads, dveh ikonskih stebrov art-rocka med sedemdesetimi in devetdesetimi leti preteklega veka. Cederama za bolj blag prehod v praznični večer, v nasprotju s aksiomom iz albumskega naslova, ponudi novo St. Vincent ne (preveč) kričečo.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Slovenska hokejska reprezentanca se na svetovnem prvenstvu v Bolzanu na eni od ključnih tekem za uvrstitev med svetovno elito meri z gostiteljico turnirja Italijo.

Avtor: Boštjan Janežič, Marko Pangerc

Izbrana nova dela rockovskih, metalskih in bluesovskih glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 30.04.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt