Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 4.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

S tekmami zadnjega kroga se bo v Bolzanu končalo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu drugega kakovostnega razreda. Slovenija se bo z Madžarsko pomerila v večerni tekmi, po kateri bosta znani reprezentanci, ki bosta prihodnje leto spet igrali med svetovno elito.

Avtor: Marko Pangerc

Na današnji dan, 4. maja 1973, je skupina Led Zeppelin v Atlanti začela turnejo po Severni Ameriki, ki je štela 34 datumov. Angleška skupina, označena kot "največja in najdonosnejša rokenrol turneja v zgodovini Združenih držav", je zaslužila več kot 4 milijone dolarjev. Njihov koncert 5. maja na stadionu Tampa je obiskalo 56 800 oboževalcev, s tem pa so presegli prejšnji rekord članov skupine The Beatles iz leta 1965, ko jih je na stadionu Shea spremljalo 55 600 oboževalcev. Turneja je vključevala uporabo suhega ledu, laserskih učinkov, pirotehničnih sredstev Catherine wheel in še več, skupina pa je med koncerti letela z letalom The Starship, nekdanjim letalom Boeing 720B družbe United States Airlines.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Rok in Jaša, sedmošolca z Osnovne šole Poljane, se bosta danes veliko naučila, predvsem s pozornim poslušanjem. Hodila bosta od prostora do prostora in od stene do stene ter prisluškovala svojemu glasu. Zastavila sta si namreč težko nalogo. Sprašujeta se, zakaj zvok odmeva in kolikokrat lahko največkrat slišimo odmev. Prisluhnite Radiovednim-dnim-nim-im-im-m …

Avtor: Neža Borkovič

V italijanski deželi Piemont se bo začela 107. kolesarska dirka po Italiji, na kateri bodo sodelovali štirje slovenski tekmovalci. Med temi tudi prvi favorit za zmago, Tadej Pogačar, član moštva Emiratov. Dopoldanske športne minute namenjamo še končnici tekmovanj onkraj Atlantika, ligi NBA v košarki in hokejski ligi NHL.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Motoristi so se prebudili in zapeljali na ceste, mi pa jim vsako leto priporočamo in svetujemo, kako voziti in se vesti, da bi šlo brez nesreč. Tokrat le nekaj pomladanskih opozoril, ki jih bosta v eter poslala inštruktor BMW Motorad Samo Trpin in inštruktor motorist Andrej Brglez.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Palestinski novinar iz Gaze Sami Abu Salem je star 53 let. Oglasil se je iz Rafe. Mesto tik ob egiptovski meji ima sicer 250 tisoč prebivalcev, zdaj se jih je tam znašlo še dodatnih milijon in pol. Tako kot Sami in njegova družina.

Vojna ga je iz novinarja spremenila v berača.

Ljudje v Gazi so jezni. Prepričani so, da so ostali sami. Ne verjamejo več, da se izraelske sile bojujejo le proti Hamasu. Ampak napadajo ljudi. Uničujejo univerze, šole, infrastrukturo, vodovod, električno napeljavo. Njihov cilj so tudi mednarodne organizacije, reševalci, zdravniki, gasilci in novinarji.

Sami Abu Salem se ne počuti varnega. V vsakem trenutku ga lahko ubije bomba ali kakšen drug napad.

Na koncu pisma pravi, da čeprav se bo ta vojna kdaj končala, življenja v Gazi ne bo več. Ostala bo samo puščava.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice
13:30
Novice

Tokrat nekaj španskega latino popa, hiphopa in reggaetona. Z dvema se bo predstavila Miriam Doblas Muñoz, svetovni javnosti poznana kot Lola Índigo.

Avtor: Tomaž Purkart

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Sobotno popoldne namenjamo prvi etapi kolesarske dirke po Italiji, ki že na uvodu ponuja strme vzpone. Cilj etape je v Torinu, kjer bo slovenske tekmovalce, na čelu s Tadejem Pogačarjem, pred mikrofon lovila valovska ekipa.

Avtor: Nina Smole

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V večeru spremljamo zadnjo tekmo slovenskih hokejistov na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda v Italiji. Njihova nasprotnica v Bolzanu je Madžarska. Po tekmi bosta znani reprezentanci, ki bosta prihodnje leto igrali med svetovno elito.

Avtor: Boštjan Janežič, Marko Pangerc

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 04.05.2024 02:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt