Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 5.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Začela se je 107. kolesarska dirka po Italiji. Na tej je že uvodni tekmovalni dan ponudil strme vzpone, ki se bodo v italijanski deželi Piemont nadaljevali tudi danes.

Avtor: Mojca Breskvar

Kralj rokenrola je na današnji dan leta 1956 prvič osvojil prvo mesto ameriške pop lestvice. Heartbreak Hotel. To pa še ni vse...

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

V Torinu se je začela 107. kolesarska dirka po Italiji, na kateri bo skušal Tadej Pogačar naslediti zmagovalca lanske izvedbe, Primoža Rogliča. Ta letos prve tritedenske dirke sezone ni uvrstil na svoj tekmovalni koledar. Razpletu prve etape dodamo še odzive slovenskih hokejistov, ki so s tekmo proti Madžarski končali svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda v Bolzanu.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice

Aprila nedeljske dopoldneve posvečamo posebnim drevesom, ki rastejo po Sloveniji, oziroma – ki so rasla tod okoli. V zadnji epizodi kratke serije o drevesih gremo tokrat k ljubljanski operi, ob kateri se je vse od konca 19. stoletja, ko so to imenitno stavbo dogradili, bohotila rdeča oziroma rdečelistna bukev. Zrasla je v veliko in lepo drevo. Ko je dopolnila približno 115 let, pa so jo posekali, saj je bila napoti pri obnovi opernega poslopja. Da bi priljubljeno drevo nekako ohranili pri življenju, je arboretum Volčji Potok v sodelovanju s SNG Opera in Balet Ljubljana uporabil cepiče operne bukve. Vzgojili so več kot sto mladih dreves, ki v slovenskih vrtovih in parkih ohranjajo spomin na nastanek opernega gledališča v Ljubljani in slovito bukev, ki je vsa ta desetletja rasla ob njem. Kakšna je zgodba drevesa, ki ga ni več?

Avtor: Maja Ratej

10:30
Novice

V sodobnih družbah vedno več ljudi postaja ranljivih in izključenih opozarja nedeljska gostja izredna profesorica doktorica Barbara Samaluk. Delavec, ki ni več delavec, ampak je postal storitev, se sooča s cikličnimi prehodi, ker s svojim delom ne more dosegati ekonomske in socialne varnosti. Zato lahko govorimo o sodobni krizi integracije. Barbara Samaluk se posebej posveča tudi delavskim migracijam, pravi, da vedno več držav manipulira ponudbo in povpraševanje delovne sile ravno z upravljanjem migracij. Ljudje ne morejo biti kot vodna pipa, ki jo zapiraš in odpiraš, imajo svoja življenja, vsak prehod je za posameznika naporen, opozarja nedeljska gostja Barbara Samaluk.

Avtor: Gašper Andrinek

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tatjana Pirc

12:30
Novice

Prvi majski konec tedna tradicionalno prinaša prvo tritedensko kolesarsko dirko najvišje ravni. Na 107. izvedbi dirke po Italiji za slovenski pridih skrbijo štirje tekmovalci, med katerimi je tudi prvi kolesar sveta Tadej Pogačar, prvi favorit za končno zmago. Dirka se je začela na zahodu države, v deželi Piemont, na Južnem Tirolskem pa se je končalo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu drugega kakovostnega razreda. Na turnirju v Bolzanu je uvrstitev med svetovno elito lovila tudi Slovenija.

V nedeljskem popoldnevu se posvetimo še koncu evropskega prvenstva v športni gimnastiki za telovadke, dirki svetovnega prvenstva motokrosistov na Portugalskem, državnemu prvenstvu v nogometu ter končnicama tekmovanj onkraj Atlantika, ligama NBA in NHL.

Avtor: Aljaž Golčer

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 03.05.2024 14:20:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt