Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 24.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Odbojkarice kamniškega Calcita in Maribora so poskrbele za eno najbolj izenačenih finalnih serij državnega prvenstva.

Avtor: Boštjan Reberšak

Ob bistrem potoku v objemu narave s kasaškimi konji. Kjer je nekoč stal hlev, se danes dela glasba. In obrazi so nasmejani.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove slovenske glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Dopoldanske športne minute namenjamo finaloma državnega prvenstva odbojkaric in košarkaric.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

V začetku tega meseca smo v Botrstvu pred 34. Nacionalnim otroškim parlamentom z mladimi osnovnošolci debatirali o duševnih stiskah mladih, predvsem o tistih, ki jim jih povzročajo šola, ocenjevanje in prihodnost. Za prihodnje leto so mladi za temo 35. Nacionalnega otroškega parlamenta izglasovali prav "šolski sistem". S Kajo Ravnak pa se devetošolci z različnih ljubljanskih in okoliških osnovnih šol v drugem delu pogovarjajo še o eni zelo pomembni temi – zaupanju med sovrstniki in različnimi generacijami.

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Bodisi se krivimo, ker nismo storili dovolj, ali pa smo iz podobe prihodnosti že zdavnaj zbrisali človeštvo. Večina nas je zaskrbljena, ko spremljamo podnebne spremembe. Zakaj nastanejo panika, občutki nemoči in obupa? Kakšen je vpliv okoljske krize na naše duševno zdravje?

Mojca Jevšek se bo pogovarjala z Alešem Oblakom, kognitivnim znanstvenikom iz Univerzitetne psihiatrične klinike v Ljubljani, ki se ukvarja z raziskovanjem fenomena podnebne tesnobe. Ker se v najizrazitejši obliki pojavlja prav pri mlajših, smo k pogovoru povabili tudi mlade aktiviste iz organizacije Mladi za podnebno pravičnost, ki so med drugim delili tudi nekaj predlogov, kako se soočiti s strahovi glede naše prihodnosti.

Avtor: Mojca Jevšek

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Maja Keuc se vrača z novo glasbo v slovenščini. Prva skladba s prihajočega albuma Sončnice nosi naslov Labirint. Predstavila jo bo v Noticah.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Balint Juhasz je 30-letni novinar in tržnik z Madžarske. Kot najstnik je bil ustanovitelj piratskega radia, se v študentskih letih zaposlil na javnem in po odpustitvi začel ustvarjati skupnostni radio. Pravi, da je biti neodvisni novinar na Madžarskem v tem trenutku težko, saj se politika zažira v vse pore medijskega sveta. Opozarja na dejstvo, da se mnogo mladih Madžarov izseljuje, da so najemnine na Madžarskem najvišje v Evropi v primerjavi z zaslužkom in izpostavlja nekaj, kar pri njih resnično dobro deluje - javni prevoz.

Avtor: Maja Stepančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Finale odbojkarskega prvenstva prinaša tretjo tekmo med ljubljanskim ACH Volleyjem in kamniškim Calcitom. V Tivolski dvorani lahko gostitelji z zmago že nocoj potrdijo nov naslov državnih prvakov. Posvetili se bomo še športni gimnastiki in začetku evropskega prvenstva v Riminiju.

Avtor: Marko Pangerc

Taylor Swift in njen enajsti album predstavljata veliko slogovno znanega in kaj malo neznanega. Primadona svetovne pop scene v številnih novih songih smeši svoje nekdanje ljubimce. Med temi je večina znanih glasbenikov in filmskih igralcev. Dve pesmi pa posveča svoji zdajšnji simpatiji. Toda delež pohval, namenjenih tistemu, ki ji je danes prinesel zajtrk v posteljo, je tudi statistično skoraj neznaten. Na albumu, na katerem se Taylor Swift, po naslovu sodeč, deklarira kot pesnica, čeprav vmes priznava, da njeni verzi le niso tako zelo globoki kot verzi veliko bolj znamenitih poetov, je kar 31 pesmi! Taylor Swift želimo, da se njen novi frajer ne bi še nocoj zarotil proti njej s parafrazo angleške nogometnonavijaške You’ll Be Dump in the Morning (Znebil se te bom že od svitu).

Avtor: Matjaž Ambrožič

Giannis Antetokounmpo je eden najboljših košarkarjev na svetu, tekmec Luke Dončića v NBA in reprezentanci Grčije. V Atenah smo raziskovali košarkarsko pot migrantske družine Antetokounmpo od betonskega igrišča v četrti Sepolia do bleščečega življenja v ZDA, v kateri so vsi trije bratje že postali prvaki NBA. Srečali smo se z njihovim prvim trenerjem, ki je Giannisa prepričal, naj začne igrati košarko in pozna tudi temnejše plati uspeha. Obiskali smo lastnika bara, ki je pomagal Giannisu in njegovima bratoma Thanasisu in Kostasu, s spačkom pa se je odpeljal celo na tekme v Slovenijo. Kaj o Giannisu menijo mladi, ki danes igrajo na betonskem igrišču z njegovim emblemom, kakšne so podobnosti z Luko Dončićem, kaj o Giannisu pravi Goran Dragić? Po grškem košarkarskem derbiju Panathinaikos-Olympiakos je posebej za Val 202 govoril najmlajši izmed bratov, Kostas Antetokounmpo.

Avtor: Luka Hvalc

Izbrana nova dela rokovskih, metalskih in bluzovskih glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 24.04.2024 02:56:34

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt