Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 4.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Slovenska ženska reprezentanca vstopa v sklepno fazo priprav na domače evropsko prvenstvo. Iz Maribora se seli v Ljubljano, kjer se bo pred začetkom prvenstva čez manj kot štirinajst dni še dvakrat pomerila s Črno goro.

Avtor: Dare Rupar

Na današnji dan leta 1984 je izšel album Born in the U.S.A. ameriškega glasbenika Brucea Springsteena.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Lenart Lipovšek pošilja zvočno razglednico z otoka Jøa na severu Norveške. Življenje v majhni otoški skupnosti, kjer nihče ne zaklepa vhodnih vrat in kjer celo lokalna trgovina deluje po načelu zaupanja, ga na mnoge načine izpopolnjuje. Je pa res, da mu velik izziv pomenijo dolge polarne zime.

Avtor: Mitja Peček

V Augsburgu se končuje uvodna tekma svetovnega pokala slalomistov na divjih vodah, posvetimo pa se še finalu državnega prvenstva v košarki med Olimpijo in domžalskim Heliosom.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice

Če bi sto Američanov vprašali, katera žgana pijača je najbolj ameriška, bi morda le eden ali dva najbolj zgodovinsko razgledana odgovorila, da je to applejack, jabolčno žganje. Tega v ameriških kolonijah na zahodu sprva niso pridobivali z destilacijo, ampak z redukcijo. Applejack je bila dolgo edina močna pijača prvih naseljencev, sploh na mejnih območjih ameriških kolonij, kjer niso imeli drugega naravnega vira za proizvodnjo alkohola kot jabolka. O tradiciji gojenja jabolk v ZDA in pozabljeni jabolčni alkoholni pijači, ki v ZDA doživlja pravo renesanso. Mimo grede poiščite med našimi podkasti.

Avtor: Miha Švalj

10:30
Novice

Nedeljsko gostjo bi lahko šaljivo napovedali tudi s pesmijo skupine Hazard: Kopalnico ima. Je namreč direktorica enega najboljši proizvajalcev gotovih kopalnic v Evropi, podjetja Varis Lendava. Vodenje podjetja je pred osmimi leti prevzela od očeta. Magistrica ekonomije se je v gradbeništvo podala z zavedanjem, da jo čakajo številni izzivi, a se jih ni ustrašila. Za 220 zaposlenih pravi, da so kot njena velika družina. Za svež, pristen in uspešen način vodenja je dobila številna priznanja, je tudi menedžerka leta.S Sabino Sobočan se pogovarja Anja Hlača Ferjančič.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Med številnimi tekmovanji, ki jih prinašajo meseci z višjimi temperaturami, so svojo sezono svetovnega pokala ta konec tedna v Nemčiji začeli še slalomisti na divjih vodah. Poudarki nedeljskega popoldneva vključujejo tekmo športnih plezalcev v Pragi, priprave slovenskih odbojkarjev na nastope v Ligi narodov in košarkaric na prihajajoče domače evropsko prvenstvo. Kolesarske navdušence razveselimo s prispevkom o Tadeju Pogačarju, ki začenja treninge na kolesu za dirko po Franciji, v domačih športnih logih pa se končujeta prvenstvi v košarki in vaterpolu. Športno barvito popoldne popestrimo še s teniškimi boji v Parizu, tekmo telovadcev v Tel Avivu in dirkama motokrosistov v Latviji ter voznikov formule ena v Španiji.

Avtor: Marko Polak

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 02.06.2023 16:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt