Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 2.6.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Košarkarji Olimpije igrajo kar dve končnici hkrati. V regionalnem tekmovanju in lovu za mesto v evropskem pokalu, v polfinalu Jadranske lige dvoboj s Partizanom, v finalu domačega prvenstva pa s Heliosom. O natrpanem urniku najuspešnejšega slovenskega košarkarskega kolektiva več v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Marko Polak

An ban pet podgan je gotovo najbolj znana, znašla se je tudi v zbirki štirih knjig Enci benci na kamenci. Kakšna je didaktična vrednost takšnih naučenih besedil in zakaj jih imajo otroci tako radi?

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Košarkarski vrvež na domačih tleh v finalu državnega prvenstva in onstran Atlantika v finalu lige NBA prepletemo z novicami s svetovnega pokala v športnem plezanju ob vrnitvi Janje Garnbret in začetku sezone slalomistov na divjih vodah.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Tokrat o džezu malo drugače. Obiskali smo Berlin, ki je znan po svoji klubski sceni, predvsem elektronski, v prvi vrsti pa gre za mesto, ki je središče in stičišče zanimivih glasbenih izrazov. Tamkajšnjo glasbeno sceno vsako leto obogati tudi festival XJazz; festival džezovskih muzik v najširšem možnem pomenu te skovanke, ki se vsako leto zgodi v berlinski soseski Kreuzberg.

Avtor: Borja Močnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tik pred vsakoletnim eksodusom Slovencev na hrvaško obalo bomo o praktičnih nasvetih in morebitnih novostih na tej najbolj priljubljeni turistični poletni destinaciji govorili z zagrebško dopisnico Tanjo Borčič Bernard. Ponekod uvajajo novosti, na katere se bodo morali vsi turisti sčasoma navaditi, denimo na drage dvige evrske gotovine na bankomatih, na plačljive tuše, ki občasno ne bodo na voljo, na novo uzakonjeno plačevanje napitnin, na nove »moralistične« mestne pravilnike in mastne globe. V Splitu se boste morali po novem na javnih mestih gibati drugače, manj svobodno oblačiti, pivo boste lahko pili samo v lokalih, pa še na bruhanje vam ne bo smelo iti …

Avtor: Damjan Zorc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Simon Demšar je učitelj, prevajalec, publicist in popotnik. Leta 1997 je na Filozofski fakulteti diplomiral iz geografije in angleškega jezika. Nekaj časa je deloval kot novinar, med drugim je v različnih medijih objavljal potopise in fotoreportaže. Že vrsto let je zaposlen kot učitelj. Ob redni zaposlitvi še prevaja, med drugim je prevedel biografije nekaterih svetovno znanih glasbenikov, tudi nedavno izdano biografijo z naslovom Obdobje Rolling Stonesov.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Maja Ratej.

Avtor: Maja Ratej

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Pred nadaljevanjem namiznoteniške sezone na najvišji ravni, tudi s turnirjem v Ljubljani, smo se pogovarjali z najboljšim slovenskim igralcem Darkom Jorgičem. V popoldanskih športnih minutah ujamete še aktualne novice z uvodne tekme slalomistov na divjih vodah.

Avtor: Sandi Škvarč

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Bleda modra pika je najnovejša skladba Eve Pavli, ki je nastala v Hyjujevi produkciji in govori o majhnosti človeka in našega planeta.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Kanadski producent hibridov med houseom in hiphopom ter eklektični raper in producent iz Oregona sta združevanje kreativnih silnic kronala z izdajo skupnega albuma. Vzporedno pa sta umetnika zvarila tudi svoji imeni. Začela sta projekt, ki v več taktih simbolno, v resnici pa pogosto dejansko prevzema najboljše, kar je svojemu opusu namenil Pharrell Williams. Poleg štirih enot iz paketka Kaytraminé bosta zvezdi rubrike domačina Ezra, ki svež trapovski projekt v areno pospremi kot Torero, in izolski rapovski prvak Drill, ki s prvo uspešnico s prihajajočega albuma vzpostavi Momentum. Na delu bosta še džezovski mojster Greg Spero in premierno na Valu 202 tudi ameriška elektroničarka Avalon Emerson.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Petkov večer na Valu 202 bodo tudi tokrat zaznamovale sveže elektronske kreacije domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Med drugim bomo slišali eno osveženo house klasiko iz prejšnjega tisočletja, prihaja tudi nova zadeva vse bolj priljubljenega dua LF System, barve slovenske elektronike bodo ta konec tedna zastopali Umek, Ichisan, Aney F., Crocy in SMOKS, v drugem delu prve junijske oddaje pa bomo uživali ob enourni mešanici razgibanih house in tech house ritmov, ki jih bo na našem radijskem odru stregel Martin Bučinel, umetniško BUCHY.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 02.06.2023 12:00:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt