Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 29.3.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Pred tednom dni smo (neuspešno) pregibali oko. Gremo še en krog z nekaterimi vprašanji, na katera ste v šolah odgovarjali z vprašanjem: "Kdaj pa bom to potreboval v življenju?" No, danes.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierno predvajanje novih domačih skladb, tokrat Masayah, Hauptman, Alo! Stari in morda še kdo

Avtor: VAL202

Košarkarji Olimpije končujejo letošnjo sezono evropskega pokala. Na zadnji tekmi bo v Stožicah nasprotnik Bourg-en-Bresse. Na konec svoje sezone so pripravljeni tudi smučarski skakalci, ki se bodo na planiški velikanki pomerili v poletih. Veliki kristalni globus je pred zadnjimi tekmami že oddan, in sicer Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu. Se bo pa trojica skakalcev, v kateri je Anže Lanišek, borila za skupno drugo in tretje mesto v seštevku sezone.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Dve spremembi zakonodaje, ki ju je včeraj obravnaval Državni zbor, naj bi tujcem, tudi prosilcem za azil, omogočili hitrejšo izdajo dovoljenj za delo, a bi posegli tudi v način njihove integracije, tudi z učenjem slovenskega jezika. Prav spremembe pri zahtevah o znanju slovenščine so javnost najbolj razburile, nanj so se v Ambasadi Rog s somišljeniki odzvali tudi s protestom. Kako bo sprememba lahko zaživela v praksi, kakšne so ovire in kakšne bi lahko bile posledice?

Avtor: Metka Pirc, Ajda Kus, Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Med dobrimi praksami, po katerih naj bi se zgledovala Slovenija pri reformi javnega zdravstvenega sistema, se velikokrat omenja Estonija. Predvsem z digitalizacijo po estonskem zgledu naj bi odpravili "meglice v našem zdravstvu". Kakšen je v resnici estonski zdravstveni sistem, kako je organiziran in kako se financira, katere so ključne prednosti digitalizacije, s katerimi težavami se vseeno spoprijemajo na Baltiku? V praksi smo preverjali v estonski prestolnici Talin.

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Domača zvedava indie-rock/post-punk zasedba Lelee se pomladno prebuja z novim singlom in videospotom Nestaješ. Je odisejada o usihajoči ljubezni na balkanski način.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice
14:45
Radiovedni

Na čisto resna radiovedna vprašanja, ki nam jih zastavljajo poslušalci, iščemo čisto resne odgovore – s strokovnjaki.

Avtor: VAL202

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo finalu sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Skakalci so pred začetkom tekmovalnega sporeda opravili uradni preizkus letalnice.

Avtor: Sandi Škvarč

Pozni modernizem, ki ga nasvojem devetem albumu uprizarja kraljica largo-popevkarstva, ponuja dva ključna tipa figuralik. S prvo nas najslavnejša pevka v zgodovini popularne glasbe, ki se hitrejšim ali pospešenim ritmom še kar naprej ne uklanja, zvabi v zakulisje pevskega ateljeja. Tam srečamo tudi zbor, kasneje pa še šest gostov, ki so vključeni v prav toliko Laninih aktualnih duetov. Vzporedno s tem pa se v Laninem vokalu kot da sproži nekaj olajšanja. In tu nastopi nova velika neverjetnost. Kajti. Lana Del Rey pričujočiu album malodane zapoje z nasmejana.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

V sredinem večeru spremljamo tekmo zadnjega kroga rednega dela evropskega pokala v košarki. Olimpija v Stožicah gosti Bourg-en-Bresse.

Avtor: Franci Pavšer

Zadnja sprememba: 26.04.2023 09:08:25

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt