Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 16.2.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Gost oddaje bo mož, ki resnično domuje povsod. Svetovni popotnik, ki je to po "poklicu", poslanstvu, pa še v prostem času. S kolesom je prepotoval na deset tisoče kilometrov in obiskal blizu 100 držav. Zadnjih 15 mesecev kolesari po vzhodni Afriki, trenutno je v Burundiju. V intervjuju razlaga o tem, kaj ga dandanes kljub bogatiji izkušenj iz najrazličnejših koncev sveta še preseneča oz. fascinira, ter o tem, zakaj so raziskovalni podvigi v Afriki vselej posebni predvsem za popotnike, ki potujejo tako, da nikjer niso v vlogi turistov, temveč se skušajo vključiti v lokalni ritem družbenega življenja. Afrika namreč po njegovih besedah od popotnika v primerjavi s potovanji po Amerikah ali tudi po Aziji zahteva še bolj drastičen mentalni preskok, da se lahko ta vklopi v tamkajšnjo normalnost. To mora zlasti popotnik iz Evrope, če ne želi, da se mu tu zmeša, izvesti čim prej, zatrjuje.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Program svetovnega prvenstva v alpskem smučanju se nadaljuje s tradicionalnimi tehničnimi disciplinami svetovnega prvenstva. Rokometaši Celja so odigrali tekmo proti najatraktivnejšem tekmecu v skupinskem delu lige prvakov. Preplet športnih zanimivosti ujamete v Navalu na šport.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice

Na Valu 202 pospremimo ženski veleslalom na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Avtor: Igor Tominec in Marko Cirman

10:30
Novice

16. februar je dan začetka veljave Kjotskega protokola, mednarodnega sporazuma, ki ga je podpisalo 192 držav sveta. Te so se s podpisom zavezale zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida in drugih toplogrednih plinov. Protokol je stopil v veljavo 16. februarja 2005 in ravno na tisti dan so v Italiji zagnali kampanjo M’Illumino di meno oziroma Varčujem z energijo. Na italijanskem drugem programu javnega radia RAI 2 tako že devetnajsto leto poslušalce spodbujajo in opominjajo na podnebne spremembe in majhne rešitve, ki jih lahko uvajamo sami, da prispevamo k izboljšanju ozračja. Letos smo se akciji pridružili tudi na Valu 202. Z rešitvami in napotki ozaveščamo, kako varčevati na področju hrane, oblačil, prevoza in elektrike.

Avtor: Maja Stepančič, Veronika Gnezda, Jan Grilc

11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v različnih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Arhitektura inventura je naziv za največjo pregledno razstavo slovenske arhitekture, ki jo že enajstič bienalno organizira Društva arhitektov Ljubljana. Gre za pregled nekaterih kakovostnih prostorskih in arhitekturnih rešitev, ki kažejo, da v zadnjem obdobju nastaja vedno več dobre arhitekture.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

V električnem avtomobilu te pozimi zebe zaradi varčevanja z baterijo. Baterije imajo rok trajanja in jih ni mogoče reciklirati. Z električnim vozilom ne prideš daleč, polnjenje pa traja veliko časa.
Res?
Odbita do bita preverja mite, ki veljajo za električna vozila, in išče resnico. Matjaž Ropret je dolgoletni tehnološki novinar, urednik portala Tehnozvezde.si.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Odzive po tekmah veleslalomistk na svetovnem prvenstvu v Franciji in biatlonskih dvojic v Nemčiji bomo prepletli s sklepnim turnirjem slovenskega košarkarskega pokala.

Avtor: Dare Rupar

Člani ameriške skupine Aerosmith praznujejo pol stoletja od izida prvenca, na katerem najdemo klasični rok in hard rok. Svojo glasbeno pot so začeli v Bostonu, čeprav nihče izmed njih ne prihaja iz tega mesta. Sprva plošča ni imela opaznejših uspehov, a je balada Dream On pozneje njihovo ime za vedno postavila na glasbeni zemljevid.

Avtor: Jernej Vene

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Gedališka režiserka, ki je na veliki oder Šentjakobskega gledališča postavila igro Seksualne perverzije ameriškega dramatika Davida Mameta. Je tudi soustanoviteljica in direktorica neodvisnega gledališča BobuBob Teater.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 16.02.2023 02:45:02

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt