Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 25.1.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V mestu Groningen se ob začetku leta tradicionalno odvije največji zimski glasbeni festival v Evropi. V štirih festivalskih dneh je Eurosonic ponudil več kot 300 koncertov, na konferenčnem delu pa vpogled v to, kam in kako se vrti kolesje glasbene industrije. Na severu Nizozemske so nastopili tudi trije slovenski izvajalci, v reportaži se po festivalu sprehodimo z njihovo pomočjo.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja novih domačih skladb.

Avtor: Andrej Karoli

Schladming in Kronplatz sta prizorišči tekem alpskih smučarjev in smučark za svetovni pokal, odbojkarji ACH Volleya se bodo drevi skušali po desetletju prebiti v izločilne boje lige prvakov, ponudimo še odzive po derbiju odbojkaric v srednjeevropski ligi.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Potovanje z vlakom v šolo ali službo je najbolj trajnostna in ekološka izbira dnevnih migracij. A se zaradi rednih zamud in dolgih potovalnih časov številni še vedno raje na pot odpravijo z osebnimi avtomobili. Zakaj še vedno prihaja do zamud in ali lahko kdaj v prihodnosti pričakujemo, da bomo iz Dobove v Ljubljani v eni uri? Slovenske železnice pa se tudi digitalizirajo. Že med epidemijo so predstavili aplikacijo, s katero lahko nakup vozovnice opravimo ob pomoči mobilnega telefona, z novim letom pa so na železniških postajah začeli delovati tudi avtomati za nakup vozovnic. Kako so potniki sprejeli novost? O aktualnem stanju in prihodnosti železniškega prometa v Sloveniji razmišljamo s Petro Privšek in Primožem Kokaljem iz Slovenskih železnic.

Avtor: VAL202

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Droni v moderno vojskovanje prinašajo novo dimenzijo in spreminjajo komuniciranje, organizacijo enot in načine napadanja. Ruski napad na Ukrajino ponuja priložnost za vpogled v sedanjost in prihodnost vojskovanja z droni, njihovo učinkovitost, pomanjkljivosti, vključevanje v delovanje enot in možnosti branjenja pred napadi letalnikov brez posadke. Kaj bo prinesel hiter razvoj tehnologije? Scenarij, v katerem več sto usklajenih dronov napade tarčo in v katerem o življenju in smrti odloča le umetna inteligenca brez človeškega nadzora, ni več nemogoč. Gosta sta dr. Ulrike Franke, ECFR, in dr. Uroš Svete, Urad za informacijsko varnost na FDV.

Avtor: Jan Grilc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Premiere, koncerti in glasbene zanimivosti.

Avtor: VAL202

Včasih je skladba, ki je nastala ob misli na iskreno in svežo ljubezen. Mancama se je na poti do končne zvočne podobe pridružil tudi zvočni ustvarjalec Tom Lemajič, ki je iz svojih zvočnih posnetkov sestavil ritmične elemente.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

V soboto smo začeli novo šestdelno serijo, ko se Radiovednim puncam na terenu pridružijo učenke in učenci Osnovne šole Poljane v Ljubljani. V prvem delu Nikolaj in Kaja raziskujeta vesolje, natančneje sončne sisteme.

Avtor: Kaja Ravnak

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Socialni psiholog, profesor in predstojnik na oddelku za psihologijo mariborske filozofske fakultete.

Avtor: Danila Hradil Kuplen

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Odzivi po ženskem veleslalomu na Kronplatzu, aktualne novice iz Schladminga in napoved košarkarske tekme med Juventutom in Olimpijo ujamete v prepletu popoldanskih športnih minut.

Avtor: Marko Cirman

Joesefov ultra-mehak soul je nalezljiv. Prvo veliko delo glasgovskega pevca in avtorja predstavlja kot vestnega sopotnika trenda, ki ga je pred tremi leti vzpostavila Arlo Park, še pred tem pa ga je razvijal še en Londončan Michael Kiwanuka. Za nameček se zdi, kot da si je značilni zvok Joesefovih songov že pred tem izposodil tudi Harry Styles. Zato v Cederami še o razvojni osi med northern-soulom in acid jazzom - in seveda o Joesefovi oživitvi obeh.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

V večeru na Valu 202 pospremimo zadnjo tekmo skupinskega dela odbojkarske lige prvakov. ACH Volley gostuje v Turčiji, košarkarji Olimpije v evropskem pokalu pri Juventutu iz Badalone. V Schladmingu pa po tradicionalnem slalomu za svetovni pokal sledi še finale veleslalomske preizkušnje.

Avtor: Igor Tominec, Boštjan Reberšak in Franci Pavšer

Zadnja sprememba: 25.01.2023 14:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt