Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 24.11.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:30
Prva jutranja kronika

05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice
07:00
Druga jutranja kronika

08:00
Globalna vas: Lenart Černelič, Guernsey

Globalna vas se tokrat odpravlja v kraje, kjer ni bila še nikoli: obiskali bomo Guernsey, otok v Rokavskem prelivu ob obali Normandije, ki sicer leži ob francoski obali, a spada pod »britansko krono«. Tam živi somelje Lenart Černelič, ki je svoje izkušnje v visokem gostinstvu sicer več let zbiral v Londonu.

08:30
Novice
09:15
Naval na šport: Nogomet in rokomet

Zanimivosti nogometnega svetovnega prvenstva, odzivi po tekmah lige prvakov v dvoranskem nogometu in celjskih rokometašev v Szegedu.

09:30
Novice
09:37
Popevka tedna
10:30
Novice
10:45
Aktualno: Življenjski slog

11:30
Novice
11:38
Obvestila
12:00
Frekvenca X: Proteini, gradniki življenja 3/3: Pred nami je izjemno obdobje raziskovanja ved o življenju

Napovedovanje tridimenzionalnih oblik proteinov je pomembno za načrtovanje novih zdravil, poznavanje življenjskih procesov in bolezni. Na tem področju se je napredek skoraj 50 let dogajal počasi, v zadnjih štirih letih pa strukturna biologija doživlja ponoven razcvet. Pojavila se je namreč umetna inteligenca, ki je napovedala oblike 200 milijonov proteinov. To se še nikoli prej ni zgodilo. Alpha Fold 2 je revolucionarni algoritem, brez katerega si raziskovalci ne predstavljajo več svojega dela. Eksperimentalno določevanje strukture je namreč zelo zahtevno in drago opravilo, Alpha Fold 2 pa lahko iz zaporedja aminokislin napove oziroma ugane 3D strukturo proteina in to je precej poenostavilo delo na področju strukturne biologije. Kako torej deluje umetna inteligenca in zakaj je tako pomembna pri raziskovanju na področju proteinov, pa v sklepni epizodi serije Proteini, gradniki življenja.

12:30
Novice
13:00
Danes do trinajstih

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

14:00
Kulturnice: Stadion kot dediščina državnega pomena

Stadion kot dediščina državnega pomena je, ne glede na lastnino, odgovornost in ne le pravica.

14:20
Obvestila
14:30
Novice
14:45
Kolumna Jajca Anje Zag Golob

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

15:03
Radio napoveduje
15:30
Dogodki in odmevi

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice
16:45
Odbita do bita: Twitter, najbolj vroče omrežje ta hip

Odbita do bita se tokrat ukvarja z najbolj vročim omrežjem ta hip. Twitter zaradi prevzema Elona Muska izgublja uporabnike in prešteva kritike strokovnjakov, zaposlenih in tviterjevcev. Kakšno je razpoloženje v slovenskem delu Twitterja, koliko uporabnikov še tvita v slovenščini, o čem govorijo in kako natančno lahko na podlagi Twitterja napovemo volilne rezultate? Marko Plahuta se v zadnjih letih z naštetimi vprašanji ukvarja v prostem času, rezultate prikazuje v obliki grafov. Programer in raziskovalec, ki se ukvarja z vizualizacijo podatkov, v aktualni Odbiti o Twitter analitiki. Ob 16.45!

17:30
Novice
17:35
Obvestila
17:36
Popevka tedna
17:45
Naval na šport: Kolesarstvo in smučarski teki

Smučarski tekači novo sezono svetovnega pokala začenjajo tradicionalno v Kuusamu na Finskem, kolesarji pa se pripravljajo na začetek nove, pred katero so v ospredju obveznosti do pokroviteljev.

Glasba na šestem studijskem albumu Petra Gabriela Us pluje v lagodnem tempu, zgrajena je premišljeno, polna je mračnih čustev o rojstvu in smrti. S tem je svetlobna leta stran od živahnega popa skladb, kot sta Sledgehammer in Shock The Monkey. Senčno okolje sestavljajo teksture iz globokih, bogatih basovskih linij in umetelno sestavljenih ritmov. Melodije in aranžmaje krasijo zvoki instrumentov iz popa, rocka, prog, funka, duba in različnih etno žanrov.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik

20:00
Proti etru, spet ta dež

Gost bo Igor Šterk, filmski režiser in scenarist

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt