Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 24.11.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Globalna vas se tokrat odpravlja v kraje, kjer ni bila še nikoli: obiskali bomo Guernsey, otok v Rokavskem prelivu ob obali Normandije, ki sicer leži ob francoski obali, a spada pod »britansko krono«. Tam živi somelje Lenart Černelič, ki je svoje izkušnje v visokem gostinstvu sicer več let zbiral v Londonu.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Zanimivosti nogometnega svetovnega prvenstva, odzivi po tekmah lige prvakov v dvoranskem nogometu in celjskih rokometašev v Szegedu.

Avtor: Franci Pavšer

09:30
Novice
10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila

Napovedovanje tridimenzionalnih oblik proteinov je pomembno za načrtovanje novih zdravil, poznavanje življenjskih procesov in bolezni. Na tem področju se je napredek skoraj 50 let dogajal počasi, v zadnjih štirih letih pa strukturna biologija doživlja ponoven razcvet. Pojavila se je namreč umetna inteligenca, ki je napovedala oblike 200 milijonov proteinov. To se še nikoli prej ni zgodilo. Alpha Fold 2 je revolucionarni algoritem, brez katerega si raziskovalci ne predstavljajo več svojega dela. Eksperimentalno določevanje strukture je namreč zelo zahtevno in drago opravilo, Alpha Fold 2 pa lahko iz zaporedja aminokislin napove oziroma ugane 3D strukturo proteina in to je precej poenostavilo delo na področju strukturne biologije. Kako torej deluje umetna inteligenca in zakaj je tako pomembna pri raziskovanju na področju proteinov, pa v sklepni epizodi serije Proteini, gradniki življenja.

Avtor: Maja Stepančič, Ajasja Ljubetič

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Stadion kot dediščina državnega pomena je, ne glede na lastnino, odgovornost in ne le pravica.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Odbita do bita se tokrat ukvarja z najbolj vročim omrežjem ta hip. Twitter zaradi prevzema Elona Muska izgublja uporabnike in prešteva kritike strokovnjakov, zaposlenih in tviterjevcev. Kakšno je razpoloženje v slovenskem delu Twitterja, koliko uporabnikov še tvita v slovenščini, o čem govorijo in kako natančno lahko na podlagi Twitterja napovemo volilne rezultate? Marko Plahuta se v zadnjih letih z naštetimi vprašanji ukvarja v prostem času, rezultate prikazuje v obliki grafov. Programer in raziskovalec, ki se ukvarja z vizualizacijo podatkov, v aktualni Odbiti o Twitter analitiki. Ob 16.45!

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Smučarski tekači novo sezono svetovnega pokala začenjajo tradicionalno v Kuusamu na Finskem, kolesarji pa se pripravljajo na začetek nove, pred katero so v ospredju obveznosti do pokroviteljev.

Avtor: Tomaž Langerholz

Glasba na šestem studijskem albumu Petra Gabriela Us pluje v lagodnem tempu, zgrajena je premišljeno, polna je mračnih čustev o rojstvu in smrti. S tem je svetlobna leta stran od živahnega popa skladb, kot sta Sledgehammer in Shock The Monkey. Senčno okolje sestavljajo teksture iz globokih, bogatih basovskih linij in umetelno sestavljenih ritmov. Melodije in aranžmaje krasijo zvoki instrumentov iz popa, rocka, prog, funka, duba in različnih etno žanrov.

Avtor: Vene Jernej

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Gost bo Igor Šterk, filmski režiser in scenarist

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 24.11.2022 02:50:06

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt