Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 11.10.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V jutru na Valu 202 sprašujemo o kapicah vseh vrst.

Avtor: Nataša Štefe

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo svetovnemu prvenstvu v judu in bližajočim se volitvam novega predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. Bogdan Gabrovec zaokrožuje svoj drugi mandat na čelu slovenske krovne športne organizacije.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Elton John - Candle In The Wind 97

Britanski mega zvezdnik Elton John je pesem Candle In The Wind posvetil prerano umrli filmski igralki Marylin Monroe. Leta 1974 je izšla kot single z leto poprej izdanega albuma Goodby Yellow Brick Road. V besedilu pokojno naslavlja s pravim imenom Norma Jean, v Veliki Britaniji se je najvišje uvrstila na enajsto mesto. Leta 1997 je pesem predelal in naslovu dodal letnico 97 ter jo posvetil tragično preminuli valižanski princesi Diani. Na današnji dan se je uvrstila na vrh ameriške lestvice, v njegovi domovini pa je bila na prvem mestu že prej. Velja za najbolje prodajano malo ploščo v Veliki Britaniji, Elton John pa je zanjo prejel tudi nagrado grammy za najboljšo moško izvedbo.

Avtor: ELTON JOHN / BERNIE TAUPIN

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Dmitro Horkin je član upravljavskega sveta javne radiotelevizije, generalni producent ukrajinskega radia, bil je osrednji voditelj živega televizijskega in radijskega programa v prvih dneh vojne, ko so združili vse javne in zasebne televizijske ter radijske postaje ter 24 ur na dan oddajali iz zaklonišča. Je tudi priljubljen radijski voditelj in znan glas uradnih dogodkov v Ukrajini. V intervjuju je govoril o vlogi medijev v vojni, oddajanju iz zaklonišča, propagandi, referendumih in – ne nazadnje – spreminjanju imen ulic, ki so prej nosila imena ruskih velikanov.

Avtor: Tadej Košmrlj

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Sloveniji je transplantacijska dejavnost izjemno dobro razvita in smo na karti svetovnih transplantacijskih centrov izjemno visoko, prav tako je Slovenija ena izmed osmih držav, vključenih v organizacijo Eurotransplant. Ker je darovanje organov še vedno tabu, je temu, da bi se o tem govorilo več in da bi ljudi spodbudila k aktivni opredelitvi, namenjena fotografska razstava Moja brazgotina, moje življenje. Ta je za zdaj na ogled v pritličju Kliničnega centra, a se bo selila po različnih mestih in razstavnih prostorih po Sloveniji.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah, zaokrožimo dan na svetovnem prvenstvu v judu in napovemo nov teden nogometne lige prvakov.

Avtor: Nina Smole

V skupnem podvigu treh oddaj treh programov Radia Slovenija so nastopili zasedba odličnih džezovskih glasbenikov pod vodstvom saksofonista Jureta Pukla ter pevki in avtorici Eva Luna Marija in Manca Berlec.

Avtor: Klara Zupančič

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Kantavtor Tomaž Domicelj je več kot polstoletno glasbeno pot zaznamoval z dvojno zbirko Jubilej s posnetki s šestih koncertov, ki so potekali na treh prizoriščih v Križankah v Ljubljani. Kako je izluščil skladbe, ki so reprezentativne za njegov opus, in kako je razvijal njihov potencial v koncertno glasbeno podobo, je razkril v pogovoru v naši oddaji.

Avtor: Jernej Vene

Zadnja sprememba: 12.10.2022 09:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt