Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 30.9.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Kaj je že to? Tudi vam se najbrž dogaja, da naletite na pojme iz literature ali poezije, ki bi se jih v teoriji morali spomniti iz šolskih dni, v praksi pa se je na nekdanjem znanju nabralo nekaj malega prahu. Odpihnimo ga skupaj, tokrat s pojma paralelizem.

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat zanimivosti o naši zahodni sosedi Italiji.

Avtor: Tadej Košmrlj

V dopoldanskih športnih minutah postavljamo v ospredje rokomet. Slovensko žensko reprezentanco v pripravah na domače evropsko prvenstvo in rokometaše Celja po gostovanju v ligi prvakov v Barceloni.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice
10:30
Novice

Na današnji dan leta 1967 je oddajanje začela radijska postaja BBC Radio 1, ki čez dan poslušalcem postreže s sodobnimi uspešnicami, ob večerih pa je program posvečen tudi bolj alternativnim glasbenim usmeritvam.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Izidi volitev so v Italiji zagotovo najbolj vroča tema, sploh zaradi negotovosti, ali odločen zasuk v desno zares pomeni tudi radikalno drugačno politiko. Zato bomo preverili, kakšna prihodnost čaka zahodne sosede, ali so upravičene bojazni pred novim vzponom fašizma, na katerega del medijev vseskozi opozarja, in koliko manevrskega prostora bo sploh imela nova vlada glede na bližajočo se globalno recesijo. Ta se pozna tudi v vse dražji skodelici kave in na svetovni dan kave kakšno spijemo z Jankom Petrovcem v 18. vzporedniku.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Tradicionalno telefonsko glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

Avtor: Andrej Karoli

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Maja Ava Žiberna.

Avtor: Maja Ava Žiberna

Vreme ob koncu tedna.

Avtor: Maj Valerij

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskem navalu na šport bosta v ospredju košarka in šah. Začenjata se domače košarkarsko prvenstvo in jadranska liga, šahovski klub Tajfun pa se s pestrim naborom tudi tujih šahistov podaja v boj za najvišja mesta v evropskem pokalu.

Avtor: Sandi Škvarč

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Urban Senekovič, Matic Komel, Jure Meglič in Vid Peršak so .travnik. Svojo prvo ploščo Pubeci ne jočejo so leto kasneje nasledili z drugo Pubeci ne spijo.

Avtor: Neja Jerant

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Avtor: Matjaž Ambrožič

21:08
Galerija 1
21:22
Galerija 2
21:32
Galerija 3
21:45
Galerija 4
21:56
Galerija 5

Petkov večer na Valu 202 bodo tudi tokrat zaznamovali sveži elektronski ritmi domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Med drugim bomo slišali nov skupen izdelek prekaljenega kanadskega hauserja A-Traka in solastnika založniške hiše Repopulate Mars Leeja Fossa, z novimi izdelki se bodo predstavili tudi Jamie XX, Ejeca, Aluna in MK, barve domače elektronike pa bodo ta konec tedna zastopali Angel Anx, Mumyyn in Crocy.

Avtor: Tim Urbanja

22:02
Galerija 6

Zadnja sprememba: 30.09.2022 17:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt