Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 24.9.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca v ligi narodov gosti Norveško in enega najbolj vročih napadalcev. O gostovanju nogometnih zvezdnikov v Sloveniji razmišljamo v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Boštjan Janežič

24. septembra 1991 je izšel legendaren in izjemno vpliven album Nevermind, ki je močno zaznamoval nadaljnjo glasbeno ustvarjalnost. Album se je v glasbeno zgodovino zapisal kot tisti, ki je širšo javnost seznanil z žanrom grunge, skladba Smells Like Teen Spirit pa je Nirvano izstrelila v mainstream.

Avtor: Klara Zupančič

08:30
Novice

Košarkarji so sezono začeli s superpokalom v Škofji Loki. V dopoldanskem Navalu na šport ujamete odzive po tekmi Olimpije in Helisa, ter napoved večerene nogometne tekme med Slovenijo in Norveško.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice

Že večkrat se je pokazalo, da nas tehnologija na nekem področju prehiteva, da pogosto ponuja več kot mi izkoristimo. Tako je tudi na področju mobilnosti. Pametna mesta – ta oznaka se pogosto uporablja, ampak verjetno niti točno ne vemo, kaj naj bi to pomenilo, je pa jasno, da se ponekod že natančneje razmišlja in načrtuje, kaj in kako naj bi ponujali uporabnikom, da bi jih pritegnili, da bi izkoristili določene rešitve, ki se ponujajo. Razloži Andrej Brglez.
Zapeljeta nas velik potovalni enoprostorec in eden najbolj izpopolnjenih motociklov današnje dobe. Spomnimo pa se tudi, da nas je v tednu mobilnosti obiskal avtobus H2.City Gold, ki ga poganjajo vodikove celice.

Avtor: Janez Martinčič

10:30
Novice
11:30
Novice
11:38
Obvestila

Pred ponedeljkovim evropskim dnevom jezikov smo se pomešali med udeležence Malega in Velikega jezikovnega mozaika, ki je bil v petek v Kinu Bežigrad. Zanimivi gostje so nam predstavili jezike, v katerih živijo, delujejo in ustvarjajo. Pogovarjali smo se z otroki, ki prihajajo iz večjezičnih družin, o jeziku premlevali z otroki, ki se v šoli učijo različne tuje jezike, in spoznavali tiste, ki izhajajo iz drugih kulturnih okolij oziroma so vpisani na dvojezično šolo. Kot se za jezikovno reportažo spodobi, bo v soboto ob 12 h moč slišati pravo brbotavo juho jezikov, začinjeno z razlogi, zakaj je dobro obvladati več jezikov.

Avtor: Neža Borkovič

12:30
Novice
13:30
Novice

Riccardo Fabbriconi z umetniškim imenom Blanco je italijanski pevec, raper in avtor besedil, ki je zaslovel s skladbama La canzone in Mi fai impazzire. 19-letnik, ki je znan po svojem neukrotljivem značaju, v Italiji dosega velikanski uspeh in polni dvorane z glasbo, ki jo je Rolling Stone Italija označila za “genreless”, brez žanra, nekateri pa ga uvrščajo v novi obraz posttrapa. Verjetno tudi zaradi njegovega videza in izrazito dodelanega modnega sloga, ki je navdušil številne modne znamke. Nas je navdušil s svojo glasbo, z njim Ne pojemo angleško v skladbi Mi fai impazzire, ki je nastala v sodelovanju z raperjem po imenu Sfera Ebbasta.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V sobotnem popoldnevu pospremimo tekmo lige prvakinj rokometašic Krima in dvoboj nogometne lige narodov med Slovenijo in Norveško.

Avtor: Nina Smole

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Avtor: VAL202

Mehičanka Lila Downs prihaja naslednjo nedeljo v Ljubljano. Predstavila se bo z dvema novima posnetkoma. Mednarodna zasedba Al Qasarso je pri založbi Glitterbeat pred tednom objavila svoj prvenec Who are We?, svoje nove albume pa predstavijo še Kolumbijci Combo Chimbita, ki ustvarjajo v New Yorku, Perujci Bareto in Alžirci Imarhan.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 23.09.2022 17:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt