Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 25.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V tretjem delu posebne serije oddaj s slovenskimi ultrapopotniki gostimo Oliverja Tiča. Pohodnika, ki je nedavno premagal 25.000 km dolgo in 993 dni trajajočo pot od skrajnega juga Jużne do skrajnega severa Severne Amerike.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo nadaljevanju kvalifikacij za košarkarsko svetovno prvenstvo, zadnjemu krogu kvalifikacij za skupinski del nogometne konferenčne lige in odzivom po kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo slovenskih odbojkaric.

Avtor: Matej Hrastar

09:30
Novice
10:30
Novice

Aktivist Iniciative Mestni zbor in predsednik organizacije za participatorno družbo je zaslužen za to, da ima 39 občin v Sloveniji participatoren proračun. To, da je aktiven v številnih kolektivih, je spodbudilo spoznanje, da se stvari same od sebe ne bodo spremenile na boljše, če ne bo skušal po najboljših močeh nanje vplivati sam. Če se z njim vsaj malo strinjate in veste, da bi radi nekaj spremenili, pa vam manjka poguma, mu lahko prisluhnete ob 10:45.

Avtor: Maja Ava Žiberna

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Frekvenci X, oziroma bolje rečeno, njeni ponovitvi o najuspešnejši različici kororonavirusa. Decembra leta 2021 je v znanstveni reviji Cell izšel članek, ki opisuje različne hipotetične situacije, kako uspešno bi se virusne različice s hitrejšo prenosljivostjo ali izogibanjem imunski zaščiti ali kombinaciji obojega lahko razširile po populaciji. V tistem času se je med nami ravno dobro začel širiti omikron in raziskava je opisala njegove lastnosti.

Avtor: Jan Grilc

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Gozd je kompleksen ekosistem, ki je življenjsko okolje ne le drevesom, pač pa tudi drugim rastlinskim in živalskim vrstam ter glivam.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Švedska velja za državo brez gotovine, kjer prebivalci običajne dnevne storitve opravijo digitalno, kar prek telefona. Zakaj in od kdaj takšno zaupanje ljudi v tehnologijo? Odgovarja Marko Pirc, Slovenec, ki živi v Stockholmu. V mednarodnem podjetju Profoto je vodja produktov in inovacij.

Avtor: Maruša Kerec, Anže Tomić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport se posvetimo svetovnemu prvenstvu v odbojki, odštevamo že v urah, in kvalifikacijam za konferenčno ligo, ki jo v Romuniji lovijo mariborski nogometaši.

Avtor: Tomaž Langerholz

Ob vzponu bendov iz Seattla v začetku 90-ih let prejšnjega stoletja so skupine Pearl Jam, Nirvana, Alice in Chains in Soundgarden spremljale tudi druge, kritiško slabše sprejete, a vseeno izredno uspešne. Eni vidnejših so bili Stone Temple Pilots, ki so pred 30 leti izdali svoj prvenec.

Avtor: Žiga Klančar

V večeru na Valu 202 pospremimo kvalifikacijski tekmi, mariborskih nogometašev za konferenčno ligo in slovenskih košarkarjev za nastop na svetovnem prvenstvu. Mariborčani v zadnjem krogu kvalifikacij lovijo zadnji vlak za evropsko jesen, košarkarji začenjajo drugi del kvalifikacij.

Avtor: Marko Cirman in Franci Pavšer

Zadnja sprememba: 25.08.2022 07:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt