Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 13.8.2022

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Zanimivosti, analize, družbeni vidiki športnega dogajanja.

Dve z razlogom, tokrat poklon ameriški disko in funk zasedbi s sončne Floride.

08:30
Novice

Peter Kočjaž je po izobrazbi strojni tehnik, avtomehanik in policist, sicer pa nekdanji (reprezentančni) kolesar ter danes vrhunski skiper in potapljač. S svojo partnerico Natalijo Ogrinc se je odločil z jadrnico obkrožiti svet. Doslej sta premagala približno četrtino te poti, na njuni pustolovščini, ki jo tudi vestno (video)dokumentirata, pa se jima je pridružilo tudi več sopotnikov.

Na združenem evropskem prvenstvu devetih športnih panog v Münchnu bo Janja Garnbret lovila medaljo, ki je edine še nima v svoji zbirki. Želi si postati evropska prvakinja v težavnosti. V finalu pa ne bo osamljena Slovenka. Po moškem se začenja tudi žensko državno prvenstvo v nogometu in takoj za uvod bomo spremljali derbi med Olimpijo in Pomurjem v Ljubljani. Dodali bomo še nekaj odmevov iz košarkarske reprezentance, ki je na turnirju v Carigradu.

09:30
Novice

Novosti v avtomobilsko-prometnem svetu.

10:30
Novice

David je Škot, iz mesta Biggar blizu Edinburga, a zdaj že leta živi v mestu Sedbergh na severu Anglije. Vodi delavnice petja, je tudi vodja pevskega zbora Lakeland Voices, s katerim prepeva tako škotske, angleške in slovenske pesmi. In prav s petjem in recitiranjem slovenskih pesmi se je naučil slovenskega jezika.

11:30
Novice

Sanna Ghotbi in Benjamin Ladraa bi rada prekolesarila svet in s tem opozorila na trpljenje pozabljenih ljudi zadnje afriške kolonije.

12:30
Novice
13:30
Novice
14:30
Novice

Odgovarja dr. Gregor Skok, izredni profesor na katedri za meteorologijo Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani Vroči poletni meseci ne prinašajo le veliko sonca, ampak tudi manj prijetne pojave, kot so nevihte in neurja. Slovenija zaradi svoje geografske lege, reliefnih značilnostih in podnebnih razmer spada med najbolj nevihtna območja v Evropi. Pri nas na posameznih območjih nastane tudi več kot 40 neviht na leto, predvsem v topli polovici leta. Pogost spremljevalec neviht in neurij pa so tudi strele. Našega poslušalca je zanimalo, ali drži, kar je slišal od starejših: da hiša, v kateri so vsa okna in vrata zaprta, pritegne manj strel, kot če bi kakšno okno ali vrata pustili odprta.

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

V popoldnevu na Valu 202 spremljamo dogajanje na evropskih prvenstvih v Rimu in Muenchnu. V nemškem mestu je na sporedu finale v športnem plezanju, z Janjo Garnbret. Pospremimo tudi ženski nogometni derbi med Olimpijo in Pomurjem.

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt