Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 18.5.2021

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Najprej smo dobili svet za debirokratizacijo, a učinki so še daleč, novih neživljenjskih predpisov, ki grenijo življenje vsakomur, ki bi v tej deželi kar koli počel, zlepa ne zmanjka. Izvide si med enotami zdravstvenega sistema še vedno raje pošiljamo s poštnimi golobi kot elektronsko pošto, izpit kategorije A pa zahteva vsaj tri osebne obiske upravne enote po pandemičnem režimu. No, da bo bolje, smo dobili še en strateški svet za digitalizacijo, ki z imenitnim imenom prav tako obljublja boljše življenje. Pravljicam pa zaradi izkušenj ne nasedamo več. Že začeli so tako nesrečno, da je izpadlo, kot da je Uber prvi potreben korak v digitalni napredek naše družbe. No, ker ste kot uporabniki javnih storitev očitno pametnejši, kot se zdite tistim, ki jih upravljajo, vas naprošamo, da nam odgovorite na nekaj vprašanj. Kaj bi uredili najprej in kako? Kje ste se nazadnje ukvarjali s predpotopno komplicirano birokracijo? Kaj si pod pojmom digitalizacija sploh predstavljate?

Avtor: Miha Šalehar

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Spletno občestvo tokrat pojasni, kaj je vzrok za slabo "vreme" letošnje pomladi. Teorije gredo vse do Kitajske in v naslednjo ledeno dobo.

Avtor: Miha Šalehar

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po drugi tekmi slovenske hokejske reprezentance na turnirju v Ljubljani, zanimivosti z evropskega prvenstva v plavanju in odzive košarkarjev po polfinalni končnici državnega prvenstva.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Nika Kristina Butina je soustanoviteljica podjetja Epidemic, ki povezuje blagovne znamke z nano vplivneži. Podjetje je po dobrem letu poslovanja že prisotno na trinajstih evropskih trgih, v ZDA, Kanadi in Avstraliji, ekipa ima več kot 20 sodelavcev. Kako obvladujejo hitro rast, kaj za širitev poslovanja pomeni 400.000 evrov investicije in kako ohranjajo zagnanost?

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ob okoljskih in zdravstvenih argumentih se vse bolj zastavlja vprašanje, kako dolgo bo delovanje TEŠ 6 ob cenah emisijskih kuponov še finančno zdržno. Dolg HSE že znaša 640 milijonov evrov. Odšli smo med rudarje, ki tudi ob izbruhih metana in vdorih vode živijo za rudnik in verjamejo, da bi ustavitev TEŠ 6 pomenila socialno bombo. Pogovarjali pa smo se tudi z okoljevarstveniki, ki so prepričani, da razogličenje Slovenije ponuja tudi velikanske gospodarske priložnosti.

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

''Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi'' je letošnja tema mednarodnega muzejskega dneva, ki ga praznujemo že od leta 1977. Več kot 37.000 muzejev v več kot 158 državah odpre svoja vrata in pripravi posebne programe. Med njimi je tudi Slovenija s svojo mrežo raznovrstnih muzejev in galerij - z dnevom odprtih vrat in številnimi prireditvami.

Avtor: Jolanda Fele

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na kolesarski dirki po Italiji je na sporedu prvi prost dan, postrežemo z odzivi po prvem tednu dirkanja po italijanskih cestah. Plavalci nadaljujejo z evropskim prvenstvom v plavanju, parašportniki pa so odšteli 100 dni do začetka iger v Tokiu.

Avtor: Klemen Verlič

V Mini koncertu bomo predvajali koncert britanskega glasbenika Michaela Kiwanuke, ki je letos nastopil na posebni ediciji BBC-jevega festivala 6 Music.

Avtor: Klara Zupančič

Koroški kitarist David Breznik se s projektom DavidOFF in drugo ploščo Vojna predstavi v oddaji Na sceni ob 20.00. Uro kasneje pa lahko prisluhnete prenosu prvega evrovizijskega polfinalnega večera, tudi z nastopom Ane Soklič. Z vami bo Maj Valerij.

Avtor: VAL202

Koroški kitarist David Breznik je dolga leta zbiral ideje, ki jih je hotel predstaviti na instrumentalnem kitarskem albumu. Projekt DavidOFF je izšel konec leta 2020, na njem je zbral ideje z vseh vetrov, a kmalu ustvarjanje usmeril v nastanek druge plošče Vojna. Na njej je idejno še zanimivejši, saj se je osredinil na sedanje stanje svoje duše in avtorskega pristopa. Nastala je instrumentalna rokovska glasba, ki odlično deluje kot kulisa za energijsko napajanje, pa tudi kot unikatno glasbeno vesolje in celota.

Avtor: Jernej Vene

Prvi evrovizijski polfinalni večer. Tudi z nastopom Ane Soklič.

Avtor: Maj Valerij

Zadnja sprememba: 18.05.2021 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt