Osrednji gost je bil glasbenik, ki je v oddaji doslej nastopil največkrat, tolkalec MARTIN JANEŽIČ BUCO. Pridružilo se mu je osem izvajalcev, katerih reden gost ali član je: TOMI M (Siddharta), JURE LESAR, ZORAN ČALIĆ, GREGA SKOČIR (Big Foot Mama), ELVIS JACKSON, NEISHA, SAUSAGES ter HAMO & Tribute 2 Love. Buco in prijatelji. Glasbena skupnost, kakršne ni daleč naokoli. 

Zamisel je tlela že lep čas. Skozi krepko desetletje in pol je namreč postajalo vse bolj očitno, da je ljubljanski tolkalec Martin Janežič Buco rekorder po številu nastopov v oddaji Izštekani. Po zadnjem štetju je zaigral dvanajstkrat. In pogosto so ga eminentna imena slovenskega rocka angažirala posebej za Izštekane. »Rad se odzovem, če se le najdem, če vidim, da bom pasal zraven,« pripoveduje Buco. »Toda ne glede na to, kaj igraš, igrati moraš tako, da je dobro za pesem. Ni pomembno, kaj znaš, kako hiter si, koliko znaš zakomplicirati. Vedeti moraš, kdaj in koliko igrati. Tam si, da pomagaš, ne da izstopaš.«

Zanimivo je, da je v glasbeni šoli začel kot harmonikar. Po petih letih je po kratkem stiku z učiteljem presedlal na tolkala. Ker je imel predznanje, so ga postavili za melodična in druga klasična tolkala. Sanjarije, da bo igral Gunse, se niso uresničile. »Komplet bobnov pa je bil ves čas v kotu in klical: Buco, pridi, pridi,« se smeje. »Šele v pihalni godbi sem zaigral na bobne. A mi vseh teh korakov nikakor ni žal. Ko se poglobiš v tolkala, se ti odpre nov svet.« Seveda je prišel tudi čas za rokenrol, za prve bende, za legendarne Sausages in vse ostalo. Danes je Buco diplomant Akademije za glasbo, glasbeni pedagog in osrednji lik ljubljanske četrti z največ rokenrola na kvadratni meter. »Začelo se je s posredovanjem prostorov za vaje in nastala je skupnost, glasbena avenija Martina Janežiča, znana tudi kot Ditrojt dodaja Buco v smehu. »Tam si res lahko damo duška, nikogar ne motimo in nihče ne moti nas. Čez dan vlada industrija, šleperji in viličarji. Popoldan in ponoči pa rokenrol.«

»Hodimo skupaj skozi noč. Naši glasovi plašijo zveri. Skupaj ostanemo ljudje. In ta svet ustavimo. Združeno.« (Siddharta, Strele v maju) Buco je duša, srce in dobri angel te skupnosti. »Ljudje pravijo, da je fajn delati z mano. Da pripeljem veliko pozitivne energije.« Tudi v Izštekane jo je, vselej.

Prilagamo nekaj fotografij tokratnih izvajalcev, ki jih je v oddaji Izštekani posnel Alan Orlič Belšak. Še več jih najdete tukaj. Vsa fotodokumentacija oddaje Izštekani pa je tule.

Jure Longyka