Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 11.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Sezona svetovnega pokala v športnem plezanju se je začela na Kitajskem, kjer je na balvanih odlično pripravljenost v olimpijskem letu potrdila Janja Garnbret. Korošica se je veselila 42. zmage v svetovnem pokalu, kar je največ med vsemi.

Avtor: Mojca Breskvar

Nekdanji slovenski vrhunski deskar na snegu je to podlago zamenjal za veličastno valovje obale otoške afriške državice, ki ga je očarala že pred leti, ko je tja hodil na priprave. Vse presežke svoje energije pa iz tekmovalnih dejavnosti preusmeril v uresničevanje projekta odprtja restavracije. Rok Flander ni le njen investitor ali lastnik, temveč je vseskozi zraven tudi s svojimi rokami: med drugim je skupaj z lokalnimi mizarji in drugimi obrtniki poskrbel za skoraj vso notranjo opremo, ki temelji na med seboj različnih si unikatnih kosih pohištva, pretežno iz tam pridobljenega lesa, ki so ga v času kolonializma uporabljali pri graditvi. "V življenju se moraš znati ustaviti, šele takrat se
pri človeku pokaže njegov pravi jaz," zatrjuje Rok, ki je že med športno kariero (pa nikakor zaradi kakšnega manka vrhunskih uvrstitev na največjih svetovnih tekmovanjih) rad poudarjal, da je zanj tekmovalni vidik dejavnosti sekundarnega pomena in da mora v vsem, kar počne, uživati, sicer tudi rezultatov ni.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V Ulmu v Nemčiji se bodo danes začele olimpijske kvalifikacije za rokometašice. Slovenija se bo popoldan pomerila z gostiteljico turnirja, na katerem si bosta Pariz priborili najboljši reprezentanci. V dopoldanskih športnih minutah podrobneje še o pripravah slovenskih hokejistov, ki jih konec meseca čaka svetovno prvenstvo v Italiji.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Avtomobilsko prometne minute so namenjene novostim na avtomobilskem trgu, tako svetovnim predstavitvam kot tudi novim avtomobilom, ki so na voljo kupcem v Sloveniji.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

“Prosimo vas, da zaprete oči, med preiskavo se tudi ne pogovarjamo.” To so začetne besede asistenta v ambulanti za merjenje električne dejavnosti možganov EEG, kamor se je tokrat, ob skorajšnji stoletnici prve meritve na človeku, povabila tudi Frekvenca X. Elektroencefalograf je naprava, ki jo je na človeku prvič uporabil nemški psihiater Hans Berger 6. julija 1924. Kljub svoji starosti se tehnologija do danes ni prav veliko spremenila, ob merjenju dejavnosti še vedno na glavo postavijo elektrode, ob pomoči katerih ugotavljajo mogoča odstopanja od normalne električne dejavnosti možganov. Pravzaprav jim “na daleč” prisluškujejo. In to so delali tudi, ko se je na Nevrološki kliniki pri vodji Centra za epilepsijo odraslih dr. Bogdanu Lorberju oglasila Maja Stepančič. Vabljeni torej na posebno zvočno izkušnjo, prisluškovali boste lahko preiskavi EEG. V četrtek ob 12.00.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah ter tudi o umetnosti, kulturi in družbi, ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Eden naših najboljših poklicnih kolesarjev Jan Tratnik je po letu dni "uvajanja" v moštvu Visma Lease a Bike dobil večje apetite po svojih uspehih. V preteklih letih smo ga poznali predvsem kot izjemnega pomočnika, ki je kot lokomotiva opozoril nase tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. Delnice so mu zrasle predvsem po februarski zmagi na uvodni belgijski klasiki Omloop.

Avtor: Dare Rupar, Igor Tominec

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenske rokometašice lovijo vozovnico za olimpijske igre v Parizu. Prve nasprotnice so gostiteljice turnirja v Ulmu Nemke.

Avtor: Uroš Volk, Marko Pangerc

Gostja oddaje Proti etru spet ta dež je ilustratorka Ana Maraž, ki je svoje ilustracije iz knjige Protideževna juha Majde Koren, razstavljala kar na dveh prizoriščih 61. Bolognskega knjižnega sejma otroške in mladinske literature: na skupinski razstavi slovenskih ilustratorjev, ki je bila v sklopu letošnje predstavitve Slovenije kot častne gostje, mednarodna žirija pa je njeno delo izbrala med 3520 ilustratorji iz 81. držav ter Ano uvrstila skupaj z 79 ilustratorji iz vsega sveta na letošnjo 58. ilustratorsko razstavo.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 11.04.2024 17:15:11

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt