Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 10.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski hokejski reprezentanci se je na pripravah za prihajajoče svetovno prvenstvo v Italiji pridružil tudi Edo Terglav. Nekdaj odlični hokejist je zdaj selektor. Cilj reprezentance je vrniti se med elito svetovnega hokeja.

Avtor: Tomaž Langerholz

V studiu KifKif v Ljubljani je bilo pod taktirko Žareta Paka posnete toooliko glasbe, da jo je, skupaj z zgodbami s snemanj, težko strniti v deset minut. Ampak poskusiti ni greh.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierno predvajanje nove slovenske glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Ob končnici evropskih tekmovanj v nogometu je sredi tedna s tekmami 30. kola pestro tudi v domačem prvenstvu. Nogometne minute popolnimo še z odzivi slovenskih nogometašic po drugi tekmi evropskih kvalifikacij v Severni Makedoniji, posvetimo pa se tudi ženski reprezentanci v odbojki sede, ki je na Kitajskem lovila uvrstitev na paraolimpijske igre v Parizu.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Tokratna sogovornica je z odliko končala tako srednjo strokovno šolo in tudi poklicno maturo, a ker si je izbrala študij, na katerem je pogoj za vpis splošna matura, se je vpisala v celoletni maturitetni tečaj, ki je uradna priprava na ta zrelostni izpit. Tečaj je sicer brezplačen, a je za dijake, ki doma nimajo finančne podpore, vseeno težko dosegljiv, ker za leto takega izobraževanja niso upravičeni do štipendije, subvencija za bivanje v dijaških domovih pa ne glede na socialno-ekonomsko stanje in na dolgoletno opozarjanje na ta problem, še vedno sploh ne obstaja. Na pristojnem ministrstvu trdijo, da to ni težava, saj da so tečaji vsakomur dosegljivi z dnevno vožnjo, pa tudi zanimanja zanje ni prav veliko. Velik pa je osip med vpisanimi dijaki, ki ob nerednem obiskovanju tečaja takoj izgubijo status dijaka.

Zakaj do štipendij niso upravičeni, kako daleč je izpolnitev obljube ministra dr. Felde, da bo jeseni že na voljo subvencioniranje dijaških domov in ali bi lahko bilo z morebitno spremembo zakonodaje o visokem šolstvu lahko mest v maturitetnih tečajih premalo za vse, ki bi želeli opravljati splošno maturo?

Sogovornica: Branka Hrast Debeljak, generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih pri MVI.

Avtor: Jana Vidic, Irena Kodrič Cizerl

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ravno tako kot so pomladne temperature kar nenadoma postale poletne in se vedno manj kaže prehodno vremensko obdobje, je podobno tudi v slovenski notranji politiki. Ozračje se še posebej pregreva pred evropskimi volitvami ob spremljavi aktualnih afer. Kakšne so razmere na slovenskem notranjepolitičnem prostoru, v Vročem mikrofonu s političnima analitikoma.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Ljubljanska trap skupina iz Bežigrada Capital Crew je svoj prvenec »Past« nasledila z drugim albumom »Crew«. Na njem je tudi Victoria Beckham, skladba, ki jo bomo predstavili v sredinih Noticah.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Jesus Yus Diez je 30-letni doktor fizike iz Zaragoze. Dela v Centru za raziskave atmosfere Univerze v Novi Gorici. Raziskuje aerosole in vpliv majhnih trdnih delcev v ozračju na zdravje in podnebne spremembe. Primerja znanstveno-raziskovalni okolji v Sloveniji in Španiji, osmišlja pomen evropskega povezovanja, govori o aktivnem državljanstvu in na podlagi raziskav poudarja pomembnost čistega zraka.

Avtor: Luka Hvalc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V četrtfinalu nogometne lige prvakov večer ponuja dvoboj s slovenskim pridihom. Atletico Madrid, z reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom, bo gostil dortmundsko Borussio. Drugi par tvorita PSG in Barcelona. Ob napovedi nogometnega večera v oddaji podrobneje še o izidih prve tekme svetovnega pokala v športnem plezanju na Kitajskem, kjer je sezono na balvanih začela tudi olimpijska in svetovna prvakinja Janja Garnbret.

Avtor: Tomaž Langerholz

Čeprav napovedovan kot Beyoncin prvi country album, je delo Cowboy Carter vse prej kot to. Teksaška soul in soul-pop superzvezdnica je na osmem solističnem, tj. na drugem delu albumske trilogije zbrala zajetno, če ne kar preveč zajetno število songov - skupaj 27 enot, 7 teh je kratkih govornih ali kako drugače stiliranih vmesnic. Od 20-ih pa je komaj 7 popevk celovitih pop tekstur ali takih, ki bi čez čas pogojno lahko pristali na zbirki njenih uspešnic. In kakšni so te po slogu, gre res za takoj prepoznavne napeve v country maniri? Načeloma res, drži. Seveda pa moramo tudi pri definiranju te peščice takoj pozabiti na klasična country obrazila. Veliko raje gre z njimi vštric skovanka neo-country. A veliko večino albuma Cowboy Carter še vedno zapolnjujejo hibridno prirejene kompleksne pop skladbe, iz katerih se cedi tako rock, blues, hiphop ter celo gospel in opera. Za primerjavo, na predlani izdanem delu Renaissance, tj. na prvem delu napovedane trilogije, je Beyonce strnila 16 songov, kvečjemu 7-im pa bi lahko namenili opis konvencionalni. Iz vse te preštevanke lahko ugotovimo, da je Beyoncé v zadnjem ustvarjalnem obdobju še bolj goreče predana kreiranju podžanra: Beyoncé-pop. Ta je izvedbeno in harmonsko (pre)zahtevno nasičen, prve pri tem pa so žrtvovane (preproste) melodije. Za umetniški in še prej konceptualni pogum in studijski trud Beyoncé brez odlašanj prejme veliko pohvalo in objem. Toda njene stvaritve za lažjo, dnevno ali radijsko rabo (še zlasti na tem koncu sveta) skoraj niso primerne. Par - tokrat po countryju dišečih songov pač.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Slovenski hokejski reprezentanci se je na pripravah za svetovno prvenstvo v Bolzanu po opravljenih klubskih obveznostih pridružil tudi Edo Terglav. Nekdaj odlični igralec, ki je močan pečat kot igralec in trener pustil v francoskem prvenstvu, je zdaj selektor Slovenije. Osrednji letošnji cilj ekipe je vrnitev med elito svetovnega hokeja.

Avtor: Tomaž Langerholz

Izbrana nova dela rock, metal in blues glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 10.04.2024 02:55:19

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt