Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 9.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Najelitnejše klubsko tekmovanje v nogometu se nadaljuje s četrtfinalnimi boji, v katerih se bodo med seboj pomerili evropski velikani. Nocoj bo Arsenal gostil Bayern, nogometno poslastico pa prinaša dvoboj najuspešnejše ekipe na tekmovanju in aktualnega prvaka, pomerila se bosta Real Madrid in Manchester City.

Avtor: Boštjan Janežič

Še ne 30-letni Filip Ferlan je končal srednjo strojno šolo in se zaposlil v podjetju, ki se ukvarja z obdelovanjem kovin. Počel je vse mogoče, bil med drugim strugar in varilec, vmes je diplomiral, napredoval in postal vodja skladišča. A po nekaj letih odgovornega in stresnega dela je ugotovil, da v delu ne uživa več in da se s službenimi težavami ukvarja tudi doma, predvsem pa je nenehno v stresu. Zato je dal odpoved, nekaj mesecev delal kot natakar, potem pa se odločil za počitek na Kanarskih otokih, kjer je tri mesece užival lagodno otoško življenje in si poskušal začrtati svojo pot v prihodnosti. Do kakšnih sklepov je prišel, pojasni v pogovoru.

Avtor: Miha Švalj

08:30
Novice

Pred slovensko žensko nogometno reprezentanco je druga kvalifikacijska tekma za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. V Skopju se bo Slovenija pomerila s Severno Makedonijo. Vse popolnejša na treningih pa je moška hokejska reprezentanca, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo v Italiji.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

V zaselku Zgornja Orlica med pohorskimi gozdovi, ki se razprostirajo tudi čez Ribnico na Pohorju, raste največje avtohtono drevo v Srednji Evropi. Za vrhom Sgermove smreke se morate ozreti kar 62,7 metrov v višino. Je gospa v zrelih letih, v te kraje pa je do njene špičaste in zavite krošnje pot zanesla ne le Slovence, ampak tudi tujce, ki si jo prihajajo ogledat celo z Japonske in drugih nam oddaljenih dežel. Kako ji je mineval čas, kaj vse je videla in doživela?

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V nedeljo, 7. aprila, je minilo šest mesecev od strahovitega napada Hamasa v južnem Izraelu, ki je vzel več kot 1200 življenj. Palestinsko gibanje Hamas, ki je ponekod po svetu opredeljeno kot teroristična organizacija, je zajelo tudi več kot 250 talcev. Sledil je srdit in brutalen vojaški odziv izraelske oblasti, ki je nad Gazo tako rekoč z vajeti spustila svojo vojsko. Ta je v pol leta ubila več kot 33 tisoč ljudi, od tega 40 odstotkov otrok, popolnoma opustošila območje Gaze, povzročila ekocid, številni mednarodni opazovalci pa v dejanjih izraelske vojske vidijo tudi genocid.

Konflikt v Gazi, Palestini, Izraelu pa se ne dogaja samo zadnjih šest mesecev. Gre namreč za enega najdlje trajajočih in tudi najbolj zapletenih konfliktov v zgodovini.

V Vročem mikrofonu zunanjepolitični novinar MMC RTV Slovenija Boris Vasev predstavi intervju z nizozemsko-palestinskim analitikom in raziskovalcem Mouinom Rabbanijem o izraelsko-palestinskem vprašanju.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Včeraj se je v Bologni začel vsakoletni sejem otroških knjig, na katerem kot častna gostja nastopa Slovenija s številnimi slovenskimi založniki, uredniki, pisatelji, prevajalci in seveda ilustratorji. Na Bolonjskem knjižnem sejmu se že vrsto let in tudi letos samostojno predstavljata založbi Mladinska knjiga in Morfem, nacionalno stojnico pa so morali dodatno povečati, da so omogočili prostor tudi založbam KUD Sodobnost International, Muck Blažina, Pivec, Zala, Malinc, Miš in Sanje. Na Bolonjskem knjižnem sejmu, ki poteka od 8. do 11. aprila, se Slovenija s svojimi avtorji in preostalim programom predstavlja na številnih dogodkih, ki pa ne potekajo samo v petih paviljonih – sejem je namreč namenjen le strokovni javnosti –, ampak tudi na več prizoriščih v samem jedru Bologne, kjer so knjigarne odprte pozno v noč in namenjene čim širšemu občinstvu.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Val 202

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Sezona svetovnega pokala v športnem plezanju se je s tekmo na balvanih začela na Kitajskem. Kako uspešna je bila na uvodu sezone slovenska odprava s svojo adutinjo Janjo Garnbret, izveste v popoldanskih športnih minutah, v katerih se posvetimo razpletu tekme slovenskih nogometašic proti Makedonkam v evropskih kvalifikacijah in ligi prvakov. Zvečer bosta prvi četrtfinalni tekmi najelitnejšega klubskega tekmovanja. Arsenal se bo v Londonu pomeril z Bayernom, Real Madrid bo gostil aktualnega prvaka, Manchester City.

Avtor: Nina Smole

Duo, prej poznan pod imenom Mandolin Orange, je izdal koncertni album, ki ga glasbenika sploh nista načrtovala.

Avtor: Žiga Klančar

Šentjernejski milozvočni kantavtor in producent Bort Ross predstavlja drugi album s toplim naslovom K tebi odpeljem svoje srce. Na njem boste našli vse od nežnejših balad, ki zaokrožajo tudi njegov debitantski album Sančo Pansa izpred osmih let, pa do živahnejših, bendovskih melodij. Skozi leta preoblikovanja gradiva so besede nadomestile besede, melodije melodije, nekatere skladbe so ostale na tleh, druge pa sedle na prava mesta. Iz njih so se rodile nove zgodbe, podrobno o njih pa njihov avtor.

Avtor: Jernej Vene

Redki so trenutki v dnevu, ko nismo izpostavljeni raznim propagandnim vsebinam. Trženjskim, ideološkim, političnim … Doma in na poti nas dosežejo prek sodobnih tehnologij, če pa se nam po naključju izprazni baterija, so tu obcestni panoji, ki so že zdavnaj prekričali življenje, ki se godi za njimi. V Toplovodu tokrat o posledicah izpostavljenosti tem vsebinam. Kako oblikujejo družbo, norme, naše nazore in predstave o svetu? Nam poleg tega, da potrebujemo novo ponev ali novega politika, dopovedujejo še kaj usodnejšega?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 09.04.2024 02:55:06

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt