Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ponedeljek, 8.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Uršula Zaletelj

06:30
Novice

Slovenske rokometašice so uspešno končale kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Pred njimi pa je že nov, osrednji cilj letošnjega leta, zagotoviti si nastop na olimpijskem turnirju v Parizu.

Avtor: Marko Pangerc

Z našim hišnim strokovnjakom o zgodbah iz digitalnih in tehnoloških svetov.

Avtor: Uršula Zaletelj, Anže Tomić

08:30
Novice

Tako dolgo smo odlašali z imenom kontaktne oddaje, da ga še nimamo. Katero opravilo, obveznost pa odlašate vi? In zakaj pri prokrastiniranju postanemo mojstri vseh drugih manj pomembnih opravil? Namesto pisanja zaključnega študijskega dela pospravljamo vrtno lopo, namesto da bi pritrdili stenske okvirje, pečemo pecivo, bolj kot odgovor na pomembno elektronsko sporočilo pa nas pritegne pisanje novega.

Avtor: Uršula Zaletelj

Slovenske rokometašice so s tekmo proti Italiji uspešno končale kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Naslednji cilj je uvrstitev na letošnji olimpijski turnir. Najboljši motokrosisti sveta pa sezono nadaljujejo na italijanskih prizoriščih. Včeraj so se pomerili na Sardiniji, naslednja dirka bo že prihodnji konec tedna v Trentinu.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo Ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Miha Švalj

10:30
Novice

Za Ime tedna glasujejo tudi kandidati, ki so najbolj zaznamovali minuli teden.

Avtor: Miha Švalj

Med tremi kandidati za Ime tedna poslušalci glasujejo za tistega, za katerega menijo, da si je s svojim dejanjem ali dosežkom zaslužil njihov glas.

Avtor: Miha Švalj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Vsak ponedeljek izbiramo Ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Miha Švalj

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Mariboru so v petek podelili Glazerjeve nagrade za dosežke na področju umetnosti in kulture. Glazerjevo listino za posebne dosežke v zadnjih dveh letih je prejel muzejski svetovalec in učitelj Uroš Dokl, ki je v sklopu svojih večletnih muzealskih prizadevanj beležil, ovrednotil ter interpretiral zgodovino rolkanja v Mariboru. Njegov razvoj od konca osemdesetih let do danes je zajel na razstavi »Sk8tam, torej sem« in v dokumentarnem filmu »Maribor Retrosk8tiva«.

Avtor: Sara Zmrzlak

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Prejšnji petek smo se ob 30. obletnici smrti Kurta Cobaina spominjali izjemnega glasbenika, ki si je vzel življenje in se pridružil neslavnemu klubu 27. Mrtvega je našel električar šele po nekaj dneh – na današnji dan leta 1994. V zadnjih letih življenja je bil hude boje z odvisnostjo in depresijo – to pa je blažila glasba. V Glasbeni zgodbi se bomo posvetili njegovi najljubši.

Avtor: Klara Zupančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenska ženska teniška reprezentanca se pripravlja na finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju Billie Jean King. V oddaji ponujamo še delček najnovejše epizode nogometnega podkasta Žoga ja okrogla.

Avtor: Jakob Kuhar

Konceptualni album The Circus and the Nightwhale britanskega kitarista Steva Hacketta temelji na njegovih življenjskih izkušnjah. Nekdanji član progresivnorokovskih junakov Genesis na njem prepleta številne različne sloge, od klasičnih kitarskih do temačnih in zloveščih, dodaja tudi lahkotnejše, bolj melodične popovske melodije. Zvok barva s harmoničnimi vokali, akustičnimi etudami, džezovsko fuzijo, bluzom ter simfonično teatralnim rokom.

Avtor: Jernej Vene

Nastop na festivalu (1992) je bil na albumu uradno izdan leta 2009, v vmesnem času pa so ga veselo tiskali pirati. Koncert je znan tudi po tem, da se je Kurt Cobain na govorice o njegovem slabem zdravju odzval tako, da so ga na oder pripeljali v invalidskem vozičku.

Avtor: Žiga Klančar

Zadnja sprememba: 06.04.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt