Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 7.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Sezona svetovnega prvenstva motokrosistov se nadaljuje z dirkama v Italiji. Danes vse najboljše čaka zahtevna peščena preizkušnja na Sardiniji, kjer sta zimske priprave pred sezono oddelala oba slovenska predstavnika, Tim Gajser in Jan Pancar.

Avtor: Marko Polak

Pred devetintridesetimi leti sta George Michael in Andrew Ridgeley, takrat najbolj priljubljen britanski pop dvojec, prehitela skupino Queen in kot prva zahodna glasbenika nastopila v Pekingu. Na Kitajskem sta sicer odigrala dva koncerta za skupaj sedemnajst tisoč ljudi, koncertu v Pekingu pa je sledil tudi videodokumentarni zapis. Na koncertu v dvorani "Delavske telovadnice" je zasedba odigrala enajst skladb, med njimi tudi vse tri velikanske uspešnice z debitantskega albuma Fantastic! Tri v vrsto Wham!

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Naš stalni četrtkov globalnovaški gostitelj je omagal pod frontalnim napadom covida, zato nove epizode tokrat ni bilo. Ponujamo pa, na repete, pripoved Maje Jeranko. Ta je v Ekvadorju doživela in preživela več naravnih in drugih katastrof: od uničujočega potresa leta 2016 do različnih družbenopolitičnih pretresov ter epidemije covida 19, z obvladovanjem katere so imeli v tej južnoameriški državi nemalo težav.

Avtor: Mitja Peček

Slovenske rokometašice s tekmo proti Italiji končujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, po katerih jih čaka osrednji cilj sezone, uvrstiti se na olimpijski turnir v Parizu. V oddaji še o svetovnem prvenstvu motokrosistov, ki jih čaka peščena preizkušnja na Sardiniji.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice

V vasi Močilno visoko v posavskih hribih raste orjak. Gašperjev kostanj šteje že čez 400 let in roke si mora podati deset otrok, da ga lahko objamejo. Je najdebelejše drevo v Sloveniji, ki je bilo v vsem tem času nema priča odseljevanj, grozovitih golosekov in vojnih viher. Pod njegovo mogočno krošnjo se, odkar pomni, zbirajo vaščani, po njem pleza razposajena mladež, vsako leto pa navrže za več kot 200 kilogramov plodov. Kako mu je mineval čas, kaj vse je videlo, kdo je hodil tam mimo?

Avtor: Maja Ratej

10:30
Novice

Nedeljski gost je Goran Novković, poznavalec slovenskega podjetništva, odgovorni urednik spletne strani in revije Podjetna Slovenija ter svetovalec za komuniciranje. Bil je namestnik odgovornega urednika Gospodarskega vestnika in Financ, odgovorni urednik časopisov Žurnal24 in Žurnal. V svoji karieri se je iz novinarstva podal tudi na nasprotni breg, bil je izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije in SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Pogosto sodeluje kot komentator v slovenskih medijih in podkastih. O slovenskem podjetništvu, o tem, zakaj ni slišati zgodb uspešnih podjetnikov, kakšno je slovensko gospodarsko okolje in kakšni so izzivi, ki bi jih morale nagovoriti tudi prihajajoče evropske volitve, Goran Novković v pogovoru z Natašo Zanuttini.

Avtor: Nataša Zanuttini

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Kocjan

12:30
Novice

V nedeljskem popoldnevu se podrobneje posvetimo ekipnim tekmovanjem na domačih tleh, in sicer nogometnemu in odbojkarskemu državnemu prvenstvu ter zaključku rokometnega pokalnega tekmovanja. Slovenske hokejistke so končale nastope na svetovnem prvenstvu v Latviji, za rokometašicami pa so uspešne kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Med poudarke popoldneva bosta vključena še sezona v cestnem kolesarstvu in svetovno prvenstvo v motokrosu, ki se za Tima Gajserja in Jana Pancarja nadaljuje na Sardiniji.

Avtor: Marko Polak

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 06.04.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt