Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 5.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski odbojkarji bodo po evropskem in svetovnem prvenstvu vnovič igrali pomemben turnir v Stožicah.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Peter Prevc podpisano čelado, s katero je v Planici še zadnjič pristal na najvišji stopnički zmagovalnega odra in poletel v športni pokoj, namenja dražbi v pomoč otrokom iz projekta Botrstvo. V petnajstih letih tekmovanj v svetovnem pokalu je Peter Prevc dvakrat zamenjal opremljevalca smuči, večkrat letno drese, v zadnjih letih pa tako kot celotna reprezentanca tekmoval s čelado, ki jo je krasila podoba orla. "Čelado podpišem, vam jo predam in zaupam, da jo predate naprej." Sklepnemu dejanju dražbe lahko prisluhnete v petkovem jutru.

Avtor: Tadej Košmrlj

Na kolesarski dirki po Baskiji sta pred tekmovalci le še zadnji etapi, na katerih se bodo osrednji favoriti pomerili za končno zmago. Ob Primožu Rogliču sta to še Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel. Med domačimi športnimi dogodki pa izstopa pokalno tekmovanje v rokometu. Večerna polfinalna para sta Koper : Trebnje in Krka : Slovenj Gradec.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice
10:30
Novice

»Nobene strasti ni več v meni. Bolje je izgoreti kot pa zbledeti,« je v poslovilnem pismu Kurt Cobain citiral pesem Neila Younga. Od samomora Kurta Cobaina danes mineva 30 let, več, kot jih je štel ob svoji smrti, ko se je pridružil neslavnemu klubu 27. O rokerju svobodnih nazorov, biseksualcu, zagovorniku pravice do splava in podporniku skupnosti LGBTQA, predvsem pa o glasbeniku se je Klara Zupančič pogovarjala z Igorjem Bašinom.

Avtor: Klara Zupančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našo bruseljsko dopisnico o tem, kako resno se v Bruslju ukvarjajo s pozivom k odstopu podpredsednice Evropske komisije Vere Jourove, kako resne so domnevne kršitve njene šefinje v primeru Pfizergate ter kako daleč je preiskava o domnevnem ruskem vplivanju na evropske poslance.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Kocjan

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo razpletu četrte etape kolesarske dirke po Baskiji, evropskim kvalifikacijam slovenskih nogometašic in polfinalu pokalnega tekmovanja v rokometu.

Avtor: Marko Polak

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Povsem legit(imen) in za nameček tudi zaupanja vreden kolab-album. sta atlantska trapovska asa kljub zadržanosti občestva, češ da gre za še en lahko proizveden nizkokaloričen avtopilotski plenk-plenk, postregla z vsaj desetercem (od skupno 17) solidnih napevov. Raper Future se izkaže celo bolj kot na svojem zadnjem avtorskem izdelku. Beatnikovanja producenta Metroja Boomina pa so vsaj tako raznovrstna kot na njegovem predlanskem kot-da solo izpadu Heroes & Villains. Po nekaj svetlobnih letih čakanja so nov, drugi album vendarle predstavili lastniki prestolnice Capital Crew. Naslov je Crew. Seveda bomo pospešili z odkrivanjem različnih žmohtnih dobrin s tega albuma. Prvi odmerek nosi naslov Loyal pa legit, pri čemer v njem legitimno nastopi tudi edini gost, ki ga capitalci prenesejo ob svojem novem rojstvu, to je brat Ezra. Francoz Yamé, Newyorčan Mike in naš Vazz kapaciteto predvajalne liste dopolnijo še pred premiernim nastopom mladega braniškega traperja, ki si pravi BuyMoney.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Po več kot enoletnem premoru se s predelavo svoje prve klubske uspešnice Pretty Woman v naš radijski eter vrača eden največjih ustvarjalcev house ritmov pri nas Mike Vale, prihaja tudi nekaj izjemnih tujih novosti, ki so jih dostavili Anyma, Fatboy Slim, Adam Beyer in Calvin Harris, v drugem delu prve aprilske epizode pa nas čaka enourna mešanica nalezljivega ter izključno avtorskega groovy in funky tehna, ki ga prinaša svež veter na domači elektronski sceni DJ TineX.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 05.04.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt